自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

男友事業心重,而佢工作經常ot,基本上每次約我都會遲到至少一小時,但我明白是公事,我都諒解佢,佢有間小公司,所以愈來愈少時間陪我,咁我想佢係為我們將來努力,每星期最多只是食一餐飯,三至四小時就完了,有時太忙兩星期先食一次,我亦諒解佢。
但最近聖誕節我以為佢公司放假,會有時間陪我多點,可是佢選擇左同佢朋友去旅行,佢有問過我去五去,但我今年開始供樓,並不想花費去旅行,佢去前我都表明不開心和希望佢陪我多些,我照比佢去,因為我知佢工作壓力大
可是佢番左黎又話四月要去美國搵貨順便去下旅行,其實我一向知佢事業心重,我都盡量配合佢,但今次我真的很傷心同失望,感覺佢其實五係無時間陪我,只係我根本五重要,就算佢有時間佢都五會陪我,感覺到同佢距離愈來愈大,唉

其實係咪我五夠包容,而家同佢冷戰中,有諗過分手,但五年感情,亦沒有第三者,其實好五捨得,如果係你地,你地會點做?

子爵府

跳船,長痛不如短痛,易求無價寶,難得有情郎。

luvkaka    發表於 17-1-20 09:00
FJmom    發表於 17-1-20 01:55

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

dreamx2 發表於 17-1-19 17:40
男友事業心重,而佢工作經常ot,基本上每次約我都會遲到至少一小時,但我明白是公事,我都諒解佢,佢有間小 ...

5年你點同佢過?

大宅

sf013hk 發表於 17-1-19 17:46
跳船,長痛不如短痛,易求無價寶,難得有情郎。

都要有船先跳到架

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

每星期最多只是食一餐飯,三至四小時就完了,有時太忙兩星期先食一次 <<
即係一星期最多見3-4hr....少則2星期先見到一次??

星期六日呢?? 佢都要做野??

基本上每次約我都會遲到至少一小時 <<< 我個人好介意

如果係我, 我真的接受唔到男朋友係咁...

我男友都係好忙果d, 但我地一星期最少見一次...佢冇咁忙果陣會見2次..
但唔見果陣就唔會話傾電話果d, 因為佢都係成日要OT, 所以佢好少打比我..但如果佢早放工 (唔駛OT), 佢會打比我...

但你呢個情況...我覺得真係太疏離.....我個人接受唔到咁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

dreamx2 發表於 17-1-19 17:50
都要有船先跳到架

單身唔ok?

大宅

lam133 發表於 17-1-19 17:49
5年你點同佢過?

唉,以前會好點,佢公司未咁多嘢做同埋之前份工少ot 又近我家咪可以食完飯傾下心事,而家好少了

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

我會走

FJmom    發表於 17-1-20 01:56

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

男人就係咁, 老是話工作忙冇時間陪, 但都是話為將來。
但想問吓 連現在都做得唔好, 點講將來呀?
一個人點好, 但對樓主你不緊張, 咩...忙到冇時間, 個人點好都冇用
愛一個人唔係時時刻刻都想住佢架咩?

大宅

gloriatutor 發表於 17-1-19 17:51
每星期最多只是食一餐飯,三至四小時就完了,有時太忙兩星期先食一次

係牙,once per week
係有點疏離,我們好少打電話比對方
我覺得佢努力工作其實我好欣賞,但太過火了

子爵府

如果連基本關心都冇,你真係要認真考慮清楚以後嘅路。

珍珠宮

回覆樓主:

一個鐘都等?你真系好愛佢

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

佢愛自己多過愛你,係時候想清楚!!

FJmom    發表於 17-1-20 01:57

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 dreamx2 的帖子

似乎佢唔夠愛你

公爵府

2024勳章

dreamx2 發表於 17-1-19 17:59

WhatsApp 果啲多唔多?

水晶宮

回覆樓主:

咁男人都需要性,你地有冇呢方面需要?(唔好意思,你可以唔答)

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

dreamx2 發表於 17-1-19 17:40
男友事業心重,而佢工作經常ot,基本上每次約我都會遲到至少一小時,但我明白是公事,我都諒解佢,佢有間小 ...
其實你有冇諗過自己係身份會唔會係衣櫃裡的女人?
ANY肥, 忙忙忙其實自私。
佢只係愛工作, 愛自己多過愛你啦...
如果真係咁少見, 難得有假期都寧願去旅行....唔好講你比唔比佢去, 佢問你都已經係死罪...

唔係一定有船先跳得既...
放過自己, FREE 下感受下咩叫單身先再慢慢搵
咁樣吊住鹽水生活, 好慘.
我明白, 因為我試過

brindlewin    發表於 17-1-19 18:12
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

dreamx2 發表於 17-1-19 17:59
係啦..太過了..一星期先食一餐飯......
我會覺得, 同呢個人結左婚會好似偽單親咁

珍珠宮

dreamx2 發表於 17-1-19 17:50
都要有船先跳到架
如果佢只係你騎牛搵馬嘅對象, 咁你真係對佢要求唔應該太高, 大家都係搵對方攝下時間, 佢配合唔到你啫。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

點講好.....只能說你兩不合,有些人唔喜歡日日見要有自己空間,如果你們是同類人今天應該見唔到這個post,即係話佢相處方法同你有分別,你可以直接把你問題同佢傾,睇下有咩回應,如果佢肯相就就無問題,否則你真係要認真想未結婚已如此,結左婚只會更差是否接受到?否則真係長痛不如短痛,放生佢等於放生自己,當係搵到一個夾自己的男人時,你每天都不會為這種小事煩惱,因為佢的步伐會同仍同步會好輕鬆過每一天。

首頁
12345...11

尾頁

跳至