自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

dreamx2 發表於 17-1-20 18:25
但係我做五到咁樣,唉,而家我都係等佢搵我,如果佢五搵我諗我都五會再搵佢了
...

曾經我有個男友又係成日要冷戰 離離合合
佢有時緊我 有時唔理我 好辛苦架

而家同老公keep住細水長流 感覺舒服好多
唔啱自己既男人 留係身邊只會令自己流淚

珍珠宮

Minnacat 發表於 17-1-20 16:31
拍拖時,機票酒店要自己出番,我都可以接受,但見樓主男友話要每人拎一舊錢出黎做公數,真係反眼!
...

係我都反眼! 如结婚後肯定更計算

大宅

真係忍唔住要留言!

依家已經唔係佢搵唔搵你嘅問題,你要諗清楚一個咁嘅人值唔值得你再同佢一齊,主導權係你手而唔係唔係佢

愛同付出係成正比,你問下自己佢為你付出過啲咩,時間金錢關心乜都冇!我男朋友成日都做嘢做到凌晨,但都會搵我食飯,食完再返去繼續做,有時收得早少少會同我睇戲,雖然佢成日瞓着但都堅持同我睇,有冇時間係睇佢點樣選擇,你依家仲後生要搵過個好條件過佢嘅一啲都唔難,整容都係為咗要提升自己啫,你要有返啲自信!加油!

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

飛咗佢啦,仲等,女人青春有限

請勿打招呼~

男爵府

回覆樓主:

睇完佢對你既態度,佢應該唔鍾意你
只係拖住你,反正對你又唔哂氹唔洗嘥錢嘥時間
27歲仲後生,搵個真係愛你既人啦

珊瑚宮

dreamx2 發表於 17-1-19 18:23
但佢專一同好有上進心,拍左五年佢又無第二個,我其實五捨得一刀兩断

你點知佢冇第二個呢?

珊瑚宮

五年時間入面其實見面日子有冇兩年呢?咁即係好短時間姐 想當年我都係同男友拍左五年拖我叫分手 我地會一星期見兩次或以上 會日日通幾次電話 佢會講好多佢想講嘅野比我知 當然有d會收埋 但佢永遠唔會問我又或者聽我講野 同埋又係鐘意就會對妳好 唔鐘意就唔理妳 咁sorry 就算我幾愛佢都要離開 因為我都要有'尊嚴'

樓主三思

大宅

本來仲想叫你同佢認真坐底傾下,因為有啲男仔係呢方面無咁敏感

點知睇落去見到你話佢明知你嬲緊都3日無搵你,咁我覺得佢真係唔緊張你,你對佢可有可無

除非佢肯主動搵返你,大家坐底傾完佢願意為你改變,畢竟5年情,咪俾多次機會佢

但如果佢搵都唔搵你就算吧啦,搵過個錫你多啲嘅人

侯爵府

遇見晨曦 發表於 17-1-20 16:18
我情況同你相似,我BF又係成日話忙,佢通常放星期日,而我就要返shift,佢逢星期日一定留俾家人(佢好多親 ...

問題係有無plan 過將來、會吾會同你結婚
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

珍珠宮

跳船,就算冇第二條船都要跳,冇謂浪費自己時間,我相信就算你同佢分手,佢家冇時間了解你點解要分手.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

男爵府

dreamx2 發表於 17-1-19 17:50
都要有船先跳到架

令缺莫濫呀~樓主,

男爵府

zzac 發表於 17-1-20 23:59
睇完佢對你既態度,佢應該唔鍾意你
只係拖住你,反正對你又唔哂氹唔洗嘥錢嘥時間
27歲仲後生,搵個真係愛你 ...

agree.
27仲大把選擇,你再拖幾年30幾又唔同㗎啦。

珍珠宮

回覆樓主:

我有個女朋友情況同你差唔多,不過兩年貨仔,個男又係唔嗲唔吊之下揾番我朋友,我朋友都係等佢出聲氹吓,所以都又喺番一齊,個女仔諗住同男仔倾吓之後會否结婚,點知個男仔搬左十萬個理由出黎話唔結婚住,我朋友就清醒了,原來只係自己单方面諗兩人將來,對方跟本冇將自己放入佢將來世界,心死了就無言分手。

大宅

虎到金來勳章

SaBB 發表於 17-1-21 09:46
問題係有無plan 過將來、會吾會同你結婚

剛開始拍拖時講到天花龍鳳,而家就影都冇,講就天下無敵,做就冇能為力,其實我冇俾壓力佢,佢自己要自尋煩惱,我知佢嬲我講左d傷害佢既說話,表面上扮冇事,但對我極冷淡,但又會定時自己報行蹤,每星期主動搵我出去食一次飯,行街時都仲會拖手,我都唔明佢想點

珍珠宮

環保接龍勳章

佢去到巴黎都要玩公數,同朋友去就話啫!

其實妳喺佢心入面唔係咁重要,放開佢妳會發覺世界仲好大,唔好介意自己整過,搵過個識得珍惜同重視自己架啦!
人生本是苦

侯爵府

遇見晨曦 發表於 17-1-21 11:30
剛開始拍拖時講到天花龍鳳,而家就影都冇,講就天下無敵,做就冇能為力,其實我冇俾壓力佢,佢自己要自尋 ...

講左d傷害佢既說話?咁有無say sorry 先
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

虎到金來勳章

SaBB 發表於 17-1-21 11:52
講左d傷害佢既說話?咁有無say sorry 先

我會講傷害說話係因為佢做左d傷害我既野在先。而果番話,我都係深思熟慮諗過先send俾佢,預左佢嬲什至分手,但佢選擇玩冷戰,實行拖字訣。

侯爵府

遇見晨曦 發表於 17-1-21 11:56
我會講傷害說話係因為佢做左d傷害我既野在先。而果番話,我都係深思熟慮諗過先send俾佢,預左佢嬲什至分手 ...

互相傷害吾健康、以柔克剛work d ,我成日唸,d男人點解會死係d女人女上,就係因為夠柔夠嗲,所以我改左牌氣,吾再硬碰硬,都幾work , 你可試試,只要佢重未變心都會受落,吾係話放低面子做 cheap 自己,係做好做靚自己既內在+外在,佢吾珍惜就走寶了

禁止訪問

引用:Quote:SaBB+發表於+17-1-21+11:52+講左d傷

首頁

尾頁

跳至