自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

子爵府

dreamx2 發表於 17-1-19 17:59
係牙,once per week
係有點疏離,我們好少打電話比對方
我覺得佢努力工作其實我好欣賞,但太過火了
佢對你感情轉淡囉,工作忙只系藉口,分手啦!

努力工作只系佢性格,
並不代表佢對你將來生活而努力,
正如有些欣賞對方孝顺,
但原來是愚孝。

男爵府

2021勳章

婚前已經喺low priority
婚後將會係no priority

何不尋找另一個真正珍惜你的人?

子爵府

回覆 dreamx2 的帖子

未上賊船咪仲好。男仔有上進人係非常之好,你應該支持佢。但如果呢份上進心唔係為左你或係大家既,咁將來你地結埋婚,佢事業更上一層樓就唔會念你呢個槽槺之妻。對嗎?

cc_tse    發表於 17-1-19 23:32

侯爵府

2021勳章 貓狗褓姆 BK Milk勳章

dreamx2 發表於 17-1-19 17:40
男友事業心重,而佢工作經常ot,基本上每次約我都會遲到至少一小時,但我明白是公事,我都諒解佢,佢有間小 ...
再講丫, 其實你咁既生活, 兩個星期見一次?咁即係話你生活其實冇左呢個人都冇咩問題啦...
拍拖愛情唔係要日日見, 但係亦都唔係一個月見兩次!

你諗下個兩個星期唔見佢, 你自己搵自己娛樂, 好悶嗎?
如果悶, 悶在係你因為佢困住你個心, 所以唔可以好放咁去玩?

沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

翡翠宮

2021勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

未嫁就守生寡, 倒不如自由身

子爵府

回覆樓主:

點解你吾會間吾中上去佢公司陪佢既??

大宅

2021勳章

losttoa 發表於 17-1-19 17:53
我會走

但佢專一同好有上進心,拍左五年佢又無第二個,我其實五捨得一刀兩断

珍珠宮

blackberry 發表於 17-1-19 18:16
未嫁就守生寡, 倒不如自由身

x2

水晶宮

2021勳章 2018復活節勳章

dreamx2 發表於 17-1-19 18:23
但佢專一同好有上進心,拍左五年佢又無第二個,我其實五捨得一刀兩断

一池死水的關係,結左婚點算?

公爵府

回覆樓主:

如果你喜歡佢,你預佢以後都會係咁,即使結咗婚或者生咗仔。咁你真係頂到至好。
否則,你同佢都唔係好夾,你揾過個暖男啦無謂自己唔開心。

子爵府

2021勳章

He's just not that into you

我老公以前做 junior 時都係超級忙,但工作以外既時間都陪我,一有假放就同我去旅行,所以問題不在於你男朋友忙,而係佢根本心裡就沒有你... 唔好浪費時間啦!趁未係咁遲,快啲跳船!

大宅

我老公以前同你BF一樣, 一個星期做足7日野, 有時佢放假時我返工, 佢又係有自己公司, 我都曾經同你一樣覺得自己好似可有可冇, 都曾經同佢因為咁冷戰過.
其實係知佢努力係為咗日後更好嘅生活, 同埋有時自己行多步, 例如冇時間見面講電話, 咁咪WHATSAPP關心下佢, 又可以自己放工後去佢公司陪佢食飯.自己搵D野學下等自己唔好咁得閒~咁就會好D

子爵府

拍咗5年都冇第二個,只係佢未揾到,対你完全騎牛搵馬,在你們關係中,我只覺佢唔夠愛你,可有可無,已經講得好白,路如何走,自己決定,祝福你............

伯爵府

2021勳章

佢根本冇時間去識第2個,但佢應該唔多重視你,愛一個人唔應該咁,拍拖階段都咁,婚後更加唔睇好你們,如你唔要這樣生活方式,早應分手搵個適合自己嘅先會開心。

男爵府

2021勳章

會吾會識左第個 ?等你講分手?幾忙都要食飯拉 你地見得咁疏 有第個你都未必知道

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

男友事業心重,而佢工作經常ot,基本上每次約我都會遲到至少一小時,但我明白是公事,我都諒解佢,佢有間小 ...
有d男人係佢覺得認定你係未來老婆,佢就可以無後顧之憂去打拼。
你地係咪咁穩定,可能要親口問下佢才知道......

男爵府

最關心BB問題熱投勳章

如果你選擇留低,你預左以後都係咁
不過真心覺得佢唔太鐘意你,鐘意一個人又點捨得見咁少喎

公爵府

工作忙只系藉口 x 2

子爵府

2021勳章

我同我老公都係好需要自己空間嘅人
拍拖時,一個禮拜六,日先見面
平時唔傾電話,一年實會放假陪我去一次長旅行
有時會lunch
佢好有事業心,常OT
結咗婚依然係咁
所以拍拖你都頂唔順,唔好諗結婚la
你男朋友咁忙都自己同朋友去旅行,你都可以頂到?
我老公一有時間已經係陪唒我

公爵府

女人青春有限 ....cut loss

首頁
12345...11

尾頁

跳至