自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

dreamx2 發表於 17-1-19 17:40
男友事業心重,而佢工作經常ot,基本上每次約我都會遲到至少一小時,但我明白是公事,我都諒解佢,佢有間小 ...

我老公這星期每晚都要應酬食飯(因為過年前特別多) 我已經有點不開心,這五年你點過的?趁未結婚,我會比個機會自己,搵個啱自己嘅人。

翡翠宮

回覆樓主:

He's just not that into you

大宅

開心吸收勳章

dreamx2 發表於 17-1-19 17:50
都要有船先跳到架
唔通你建議係兩船?BTW..
樓主..話曬5年 感情一定唔會好似之前咁日日係一齊
佢有問你, 你唔去. 反而有無諗過佢唔開心呢?

大前提, 佢真係因為工作麻..我平時收左工都想休息下啦..除非你黎玩煮飯仔

大宅

dreamx2 發表於 17-1-19 17:50
都要有船先跳到架

跳獨木舟

子爵府

我都覺得應該跳船

公爵府

遲到1小時 呢點已好難接受 好唔尊重人

2個星期見1次 中意一個人幾忙都抽時間啦⋯⋯你覺得自己似拍緊拖嘛?

去旅行?你要慳住去供樓 咁佢請埋你去得唔得?佢應該唔係窮到燶果種呀 一齊5年了 難道你地去親旅行都aa?! Budget唔多咪去近d囉 佢緊你就唔會唔理你自己去。

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

dreamx2 發表於 17-1-19 19:56
其實佢一星期只陪到我一次我接受到因佢忙
但我傷心的是佢放假了卻同朋友去玩,唉,有點心淡了
...

你肯定嗰位係朋友而唔係女朋友?危機感女人不可缺乏!

珍珠宮

畀面勳章

如果佢將來既計劃係包括你

咁就可以包容

問題係你地有無好好傾下將來

我同老公拍拖一個月最多見兩次

有時兩個月見一次

我唔太鍾意另一半咁痴身

就算我有時間都未必會陪佢

因為佢係宅男但我唔係宅女

我鍾意約朋友去街

佢鍾意沖事業

至而家都無變

但我地會keep住晚晚有15分鍾或以上傾下計

你兩個最緊要係溝通到

傾下可唔可以從新去亙相配合

如果唔得變反單身最好

起碼唔洗再浪費五年時間

五年對人女黎講係一件好珍貴既事

祝福你遇到識愛錫你關心你既人

公爵府

醒目開學勳章

dreamx2 發表於 17-1-19 18:23
但佢專一同好有上進心,拍左五年佢又無第二個,我其實五捨得一刀兩断

即係食之無味,棄之可惜。
但女人青春有限,繼續拖落去,只會浪費自己青春

男爵府

dreamx2 發表於 17-1-19 18:23
但佢專一同好有上進心,拍左五年佢又無第二個,我其實五捨得一刀兩断

其實你點知佢有冇第二個呢?如果仲愛你點會2個星期先見下,男人永遠都係怕做衰人㗎!等你出聲,咁佢可以走得名正言順。

男爵府

回覆樓主:

我同另一個女仔朋友都试過同咁“忙”既人拍拖。最後我選擇分手因為我覺得佢最愛自己唔夠愛我,朋友選擇繼續最後结咗婚,婚後男既冇變依然好忙,朋友自己一個人take care 所有野包括仔女,父母,仔女學校....之前佢個女(1歲)病到好嚴重入ICU 佢都自己一個take care. 我覺得佢有老公等於冇老公
我C6都好忙又成日出trip但係佢幾忙都會抽時間部我同仔女佢會情原訓瞓少D

所以你自己考慮清楚...

琥珀宮

男友事業心重,而佢工作經常ot,基本上每次約我都會遲到至少一小時,但我明白是公事,我都諒解佢,佢有間小 ...

其實好睇個人性格,當年我同c6拍拖時試過三個星期冇見都係咁,我本身自己多興趣多野攪所以唔覺有問題

水晶宮

dreamx2 發表於 17-1-19 17:59
係牙,once per week
係有點疏離,我們好少打電話比對方
我覺得佢努力工作其實我好欣賞,但太過火了

有d疏離? 咁出嚟食飯佢對無好唔好先? 重唔重視你?

瑪瑙宮

大廚勳章

睇完。。。。

只能說我接受吾到,我也忍吾到,我覺得我排得好後,不被重視,又無左共同話題,見面時間又少,有時間他都寧願陪朋友。。。

青春好寶貴。。。。吾好話未有新船就不肯放手。。。跳船,或者試下你一直不找他,看下他幾時才想起會找你?一星期?二星期?講真好心淡。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

wannabe118 發表於 17-1-19 21:09
遲到1小時 呢點已好難接受 好唔尊重人

2個星期見1次 中意一個人幾忙都抽時間啦⋯⋯你覺得自己似拍緊拖嘛? ...

只去過兩次旅行,去法國aa,佢仲講明五會買名牌袋比我,唉,其實我無諗住要佢買,當然肯就最好haha
佢五係好無錢,我有暗示問佢資助我去,但佢話無錢,佢要儲錢買樓
見到大家回覆我諗我五會再主動搵佢
我兩日前已經話想分開一段日子,不要找我了,佢問左兩句發生咩事,我都無覆佢,佢就無再搵我了,或者由得段感情自然流失就算了,或者到今日佢都五知我嬲咩

大宅

DonnieBB 發表於 17-1-19 22:14
有d疏離? 咁出嚟食飯佢對無好唔好先? 重唔重視你?

出到黎都ok,食飯大部份佢出哂,有講有笑,但感覺話題開始減少,唉,或者真係感情淡了

大宅

seaheart88 發表於 17-1-19 22:36
睇完。。。。

只能說我接受吾到,我也忍吾到,我覺得我排得好後,不被重視,又無左共同話題,見面時間又 ...

佢每天都會wtapp我講早晨,但一句起兩句止。
我試過五理佢兩日佢就發現有問題了,但都是wtapp上問,佢好少主動打比我。

水晶宮

會唔會佢有第二個?

大宅

mandy952 發表於 17-1-19 22:14
其實好睇個人性格,當年我同c6拍拖時試過三個星期冇見都係咁,我本身自己多興趣多野攪所以唔覺有問題
...

我想佢重視我多點,同埋有時間可以陪我多點,如果忙我五介意等或者做自己嘢

大宅

Jane1983 發表於 17-1-19 22:55
會唔會佢有第二個?

應該不會,佢係處男,半年前才和我有性行為同埋佢在性上不太行的,經常軟,唉
佢應該無第二個吧

首頁
23456...11

尾頁

跳至