自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

as above

珍珠宮

99話唔派, 但我同c6呢一輩派唔派呢?

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

舅父都算好親, 應該都唔派

annann246    發表於 17-1-20 12:16

別墅

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章

會跟 99 所講唔派

珍珠宮

咁我派唔派比同事? 唔派會否比同事話借啲二?

男爵府

其實應該可以派。因你地系旁系外親。
99就唔好派啦。你地鐘意唔派都得既…

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔派
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

都係嗰句啦, 各處鄉村各處例, 以我屋企嚟講係可以派既, 首先, 舅父係99外家既人, 其實99都可以派, 而你哋係再後一輩, 更加可以派啦, 只係舅父老婆, 仔女, 孫嗰D先唔可以派囉 (拿拿拿, 我屋企係咁咋)

mother904    發表於 17-1-20 18:15
girlbear    發表於 17-1-20 13:12

大宅

直系親屬,父母、老公、老婆、子女就唔好派利是。

珍珠宮

stitch2012 發表於 17-1-20 12:00
都係嗰句啦, 各處鄉村各處例, 以我屋企嚟講係可以派既, 首先, 舅父係99外家既人, 其實99都可以派, 而你哋係 ...
以我所知, 99個細佬, 99肯定唔可以派

伯爵府

如是我我會派

侯爵府

舅父唔係直系, 您地可以派利是

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

qwe789 發表於 17-1-20 11:54

呢d嘢貪利是咩,話你借d二嘅人,心地好極有限,冇人會恨新年唔派得利是。

Dwmn    發表於 17-1-21 11:40
lulutin    發表於 17-1-20 12:35
annann246    發表於 17-1-20 12:17
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珊瑚宮

畀面勳章

himhim0502 發表於 17-1-20 12:06
舅父唔係直系, 您地可以派利是

係囉。

水晶宮

想問,如果99過身未夠100日,新年可派利是和返娘家嗎?有d話一個月,有d話100日,我都唔知點

珍珠宮

rose-mag 發表於 17-1-20 12:07
呢d嘢貪利是咩,話你借d二嘅人,心地好極有限,冇人會恨新年唔派得利是。
...
其實利是錢我已唱好哂, 但剛剛99話今年唔派利是, 我當然唔會問佢呢個問題啦

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

唔派
I 大蚊豬   

伯爵府

唔係直系親屬,應該係可以派

伯爵府

stitch2012 發表於 17-1-20 12:00
都係嗰句啦, 各處鄉村各處例, 以我屋企嚟講係可以派既, 首先, 舅父係99外家既人, 其實99都可以派, 而你哋係 ...

我想請教你,我外婆過咗身,咁我可以派利是嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

qwe789 發表於 17-1-20 11:54
我覺得可以派。不過唔派咪話屋企有白事唔方便派囉,我估唔會問你邊個過身啦。

首頁

尾頁

跳至