自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次帶兩歲小朋友去玩,已經睇到好多人都照玩一陣啦...如果有去過去應該都知佢有一條好長既隧道滑梯..有個8,9歲既大陸仔滑完唔走坐係度,,後邊果D 完全出唔到,我好態度話: 你行出黎啦,後面好多人....佢望一望我唔理我,,照坐多5秒先走..
好啦!!我見到我個女啦..佢後面個大陸仔係佢後面踢佢背脊,,我火起: 好大聲話:喂!!你唔好再踢佢!!

我想講!! 我真係好憎大陸人!! 香港人係狗公園放寵物都會睇住..D 大陸人唔理D 小朋友!勁無品!!大家香港媽媽真係要小心佢地!!

另外我推薦香港媽媽去荔枝角公園,星期日去都好舒服,,無大陸人.

侯爵府

kakiyeung 發表於 17-1-23 13:07
第一次帶兩歲小朋友去玩,已經睇到好多人都照玩一陣啦...如果有去過去應該都知佢有一條好長既隧道滑梯..有個 ...

我仔當時5歲,試過俾個大陸人篤住心口閙,之後就冇再去玩,實在太多人

大宅

回覆 ming1020 的帖子

條大陸人做咩罵你個仔?

侯爵府

kakiyeung 發表於 17-1-23 13:12
回覆 ming1020 的帖子

條大陸人做咩罵你個仔?

佢個女排我仔前面,自己唔敢行過條架sir滑梯不斷喊塞住哂,後面班十幾個小朋友就推推撞撞,我仔就俾個b6媽媽篤住心口閙話好嚇親佢個女……當時係我老公睇住,事後話我知,如果我在場我一定報警

男爵府

畀面勳章

沙田已有經變左b6主場
琴日出左新城市,勁多b6搞到我即刻唔想行即走

la_source    發表於 17-1-23 15:25

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我同仔去過一次又係有個死大陸仔坐係條滑梯度唔走...我鬧佢佢都唔走...跟手有另一個大陸仔sir 落黎撐中佢...除左抵死我冇野想講...從此之後我唔會再去果個公園...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

果個公園淪陷左好耐

大宅

回覆樓主:

100%有認同感,我都想講超憎d大陸家長無睇住d大陸囝囡,刻意推撞人超黑人憎, 用狗容形佢哋都侮辱埋隻狗呀。佢哋完全覺得整親人都無問題, crazy

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

見到佢地都係避之則吉

男爵府

果度勁多大陸人,不如去隔涉d,坪石公園同牛池灣公園都無咩大陸人!

子爵府

回覆樓主:

個公園超多人,我女上次玩,好彩sir完即走,有位小朋友sir完坐係到,後面d小朋友跟住落,炒埋一堆,有個细小d既小朋友,喊住揾媽咪,踩到面有红印,

大宅

41009022009 發表於 17-1-23 14:22
個公園超多人,我女上次玩,好彩sir完即走,有位小朋友sir完坐係到,後面d小朋友跟住落,炒埋一堆,有個细小d既小 ...
係丫,,尋日就係仲未見我女sir出黎...又係炒埋一堆...勁嬲!

伯爵府

尼個公園已經變左大陸人既公園,我吾係住附近,但以前會尊登搭車入去玩,但近尼2年已經變左9成大陸人了,已經吾會再去,寧願響屋企樓下個公園玩!

侯爵府

kakiyeung 發表於 17-1-23 13:07
第一次帶兩歲小朋友去玩,已經睇到好多人都照玩一陣啦...如果有去過去應該都知佢有一條好長既隧道滑梯..有個 ...
唔好話大陸人呀, 其實香港有D小朋友都係咁樣.

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

你估淨係大陸人係咁,外國果啲都係咁,我屋企樓下啲鬼妹仔全部當人透明...

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

大宅

kakiyeung 發表於 17-1-23 14:25
係丫,,尋日就係仲未見我女sir出黎...又係炒埋一堆...勁嬲!

樓主,我女(未到2歲)係公園玩sir sir個陣被個外國小朋友(我估4歲左右,金黃色頭髮,著住國際學校校服)一腳踢到井字過三關個轉轉度,個外國小朋友覺得我女阻住佢,踢完仲想踩我女腳,我當時及時抱我女走,我好後悔點解當時冇鬧個小朋友,佢太狼死
我只想講,外國人一樣有甘衰嘅小朋友,唉

大宅

chichihello 發表於 17-1-23 14:32
你估淨係大陸人係咁,外國果啲都係咁,我屋企樓下啲鬼妹仔全部當人透明...
...

同我情況相同!
我女被個外國妹仔踢…

子爵府

kakiyeung 發表於 17-1-23 14:25

我上次晤見阿女sir落黎,望上去,原來不斷比人打尖,有d粗鲁到,扯佢件衫拉開佢,有d小朋友又擋住入口,簡人sir落去,大人又行埋上去,十分混亂,

男爵府

回覆:(呻)嬲!! 沙田Snoopy公園

我有次帶個女去玩都係噤,之後就無再帶佢去果度玩。
有時唔係想太保護自己啲小朋友,而係太多家長都太free任由小朋友對其他小朋友拳打腳踢噤

首頁

尾頁

跳至