自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

打左去cs, offer$208 100M+家居電話+my tv super, 抵唔抵?

男爵府

減齡達人勳章

kittykwok385 發表於 17-3-9 23:18
吾好同hkbx講感情,它地只照顧新客,踢走舊客
好似D男人甘貪新忙舊架

有同感,幫襯左佢十幾年都唔肯offer好啲俾我,就算send埋cut form都無變,把幾火轉去P記仲有6個月免費,現在月費是Hkbn既一半

kittykwok385    發表於 17-4-3 18:47

大宅

sandycoocoo 發表於 17-2-1 00:52
我個sales堅持$168/1000m....唔肯減

我有個sales ,會幫你計到最抵既plan,有興趣可pm我聯絡佢,睇下有冇抵過而家offer

大宅

MUMDADILOVEU 發表於 17-4-4 11:06
我有個sales ,會幫你計到最抵既plan,有興趣可pm我聯絡佢,睇下有冇抵過而家offer
...

可以pm資料嗎?

大宅

anniefish 發表於 17-4-3 12:15
有同感,幫襯左佢十幾年都唔肯offer好啲俾我,就算send埋cut form都無變,把幾火轉去P記仲有6個月免費,現 ...

你個新plan係幾錢?包咩?

男爵府

減齡達人勳章

史迪仔仔 發表於 17-4-5 10:38
你個新plan係幾錢?包咩?

$98/100MB,光纖入屋,24個月約,送第25-30月的月費,除返開$78/月。

大宅

anniefish 發表於 17-4-5 10:41
$98/100MB,光纖入屋,24個月約,送第25-30月的月費,除返開$78/月。

好平喎。。。你自己打去pccw問?

大宅

回覆 anniefish 的帖子

好抵波
我合約5月中到期,打了5次上去也沒人聼,早上,下午唔同日子,唔知係咪做生意

男爵府

減齡達人勳章

史迪仔仔 發表於 17-4-5 10:47
好平喎。。。你自己打去pccw問?

不是,門市登記,不過我係住公屋,所以應該會比私樓平,佢現正搶緊香港寬頻客,所以有6個月免月費

男爵府

減齡達人勳章

leungsiukin 發表於 17-4-5 11:06

好抵波

你講緊打去香港寬頻?

大宅

yes

男爵府

減齡達人勳章

leungsiukin 發表於 17-4-5 11:10

yes

佢竟然唔打俾你漏你續約?
不過如果你要轉台,記得留意時間,4月中要send cut form架喇,不過就算send左cut form,合約完結前2日都仲可以續約

大宅

anniefish 發表於 17-4-5 11:16
佢竟然唔打俾你漏你續約?
不過如果你要轉台,記得留意時間,4月中要send cut form架喇,不過就算send左cu ...

They did once or twice but I didn't answer calls

大宅

回覆 MUMDADILOVEU 的帖子

要HKBN SALES電話, THX^^

大宅

Poo得好勳章

回覆樓主:

我朋友 100mb $68 1個月, 簽2年 +$20 連家居電話, 不過,這應該是公屋價。

大宅

回覆 leungsiukin 的帖子

之前留電話,因爲HKBN續約條綫永遠無人接,剛才有人打返黎,我問如果續約月費有無平?他地話無,就係網上價錢
1000MB $228 (2 years contract)
家居電話 $30 (0030 IDD 200 mins)
Total $258

現用plan
1000MB $218 (2 years contract)
家居電話 $15 (0030 IDD 200 mins)
Total $233

價錢貴左,其實問題不大,因爲相差好少。但HKBN完全無打算留我咯,話續約無special offer就係跟網上一樣,我話cancel,叫我打CS電話。我馬上打,問我點解要cancel我就話你地無打算留我,價錢又貴咪bye bye囖,然後他地馬上話幫我搞cancellation,哈,完全無留客也無任何offer,甘我當然要byebye。

之前問過PCCW,offer係:

1000MB $246 for 30 months free last 6 months (switch from HKBN) = $205 (3 years contract)
家居電話 $72 for 30 months free last 6 months (switch from HKBN) + $800百佳禮券 = $38
0060 IDD $18 for 200 mins a month
Total = 205+38+18 = $261

同HKBN續約基本上一樣價錢,但PCCW上網又快又穩,電話綫不會"痴綫",4年前我用PCCW的,HKBN仲有時會甩綫,好cheap,IDD收得唔好。近排0030打唔到去我媽英國landline,我阿姨係也一樣,但001可以(可能因爲收費)。

另外,PCCW有安裝費,一次性收$680但回贈百佳禮券$800

伯爵府

leungsiukin 發表於 17-4-5 12:29
回覆 leungsiukin 的帖子

之前留電話,因爲HKBN續約條綫永遠無人接,剛才有人打返黎,我問如果續約月費有 ...

我都安裝了

水晶宮

xeniayuen 發表於 17-1-23 14:43
SEND 左CUT FORM過去...佢地即時比個OFFER我..
$178 1000MB + 家居電話 + MYTV SUPER 2年...唔要電話平 $20 ...

個mytv super 要另外再比$睇 ?

大宅

anniefish 發表於 17-4-5 10:41
那個台?可pm我嗎?thanks!

男爵府

減齡達人勳章

pearlcity 發表於 17-5-11 16:54
那個台?可pm我嗎?thanks!

Pccw

首頁

尾頁

跳至