自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我有深散光, 廿多年來都必定要配博士倫散光con先用到, 近年開始有輕微老花, 發現新配con已經睇唔清楚, 見網上有新出變焦隱形眼鏡, 請問知道有配備散光的嗎? 效果同價錢如何? 請指教, 先謝!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

會唔會考慮調較度數?我開始有老花,但視光師話太初期,唔建議我配老花鏡。我都係用開散光con。
佢俾我試左足度數con,睇近野辛苦。佢調低左近視黎鄧返暈。
我戴唔到acuvue,弧度唔岩,以前戴開博士倫。最近佢介紹左cooper vision,佢話物料靚d無咁易乾,你都可以試下

禁止訪問

大宅

I am also using Cooper vision. 但講真,我有近視丶散光丶老花!無con super fit. 只有眼鏡先fit!

wcpcelia    發表於 17-1-24 12:42

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 17-1-23 17:32
會唔會考慮調較度數?我開始有老花,但視光師話太初期,唔建議我配老花鏡。我都係用開散光con。
佢俾我試左 ...
哦....我情況應該一樣, 就係調低小小近視去做平衡, 卒之新con遠近都唔清, 好耐都適應唔到
睇完幾位意見要再考慮下喇, anyway...thanks all!

首頁

尾頁

跳至