自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

使唔使封比上司嘅仔女Or同事仔女?講真唔係好熟!

侯爵府

畀面勳章

同事一律20單封,直屬50單封

大宅

小紅梅 發表於 17-1-24 19:33
同事單封20(公價),除非你係管理層就要大封啲

如我派比經理呢?佢未婚

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

派單封啦!

侯爵府

其實同事派單封就得啦,你要記住當你派開之後好難改番,而價錢就視乎你咩職級,普通職位無理由每封派$50 嘛,我公司有成千人,個個都識我,如果個個都要雙封或派$50,成個月份糧派晒都似。

禁止訪問

男爵府

單封$20only,好熟既同事雙封或派俾佢仔女

公爵府

回覆樓主:

自己同team我會派$20雙封,其他唔同team嘅唔會主動派,係佢地過到嚟先會派$20單封

男爵府

akicherry 發表於 17-1-24 18:09
呢份工返咗兩個多月,普通職員一名,同啲同事唔算好熟,但佢哋都知我結咗婚,有兩個小朋友。新年我都會派利 ...

我認我姑寒,公司二百幾三百日,一d唔識平時唔打招呼,我唔會主動俾,如果呢類人係新年主動打招呼就$10
好熟同事未婚或佢地仔女,雙封$20
部門同事$50
合作得最好既同事$100

水晶宮

回覆 wesleypiano 的帖子

熟會派, 唔熟唔會派

珍珠宮

開心吸收勳章

單封

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我單封$100,開工利是...

男爵府

普通職員一名 - 單$10

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同事派單封

男爵府

單封$20

我公司細,連埋老細都係得10人,老細都係派單封$20(公司另有開工利是$100),所以唔會派得大封過老細
記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:你同事又唔識你老公,單封便可。

原帖由 LekGirl 於 17-01-24 發表
你同事又唔識你老公,單封便可。

伯爵府

akicherry 發表於 17-1-24 18:09
呢份工返咗兩個多月,普通職員一名,同啲同事唔算好熟,但佢哋都知我結咗婚,有兩個小朋友。新年我都會派利 ...

以前大公司幾百人,我會用最普通利是封,封十元,之後去左細规模公司,就派一封二十元

伯爵府

回覆樓主:

佢地好似洗樓式收利是,比咩都唔知

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

首頁

尾頁

跳至