自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

以前我成日瞓瞓下郁唔到全身痺晒,但係會睇到周圍既野。我知道科學有得解釋呢種情況,唔叫做俾鬼壓既,我結左婚就冇咁喇,但最近又再係咁,不過有少少唔同,我痺晒時又郁唔到,我心係咁講粗口(之前聽講如果俾鬼壓咁講係work)就係我up 左一堆粗口後我就見到個有黑影。係狐狸形既,然後我就郁得返喇!係咪02野?定又係可以用科學解釋到架?求解答

子爵府

中風?

水晶宮

日日媽媽 發表於 17-1-25 01:06
中風?

唔係啦 係瞓覺先試過咁

男爵府

我都發生過一次 !

上網查的科學解釋是睡眠麻痺症。(半信半疑)

wcpcelia    發表於 17-1-25 10:20

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

不如搵個醫生check 下...睇下係咪生骨刺,生骨刺會壓迫住D神經線,好多時剛剛瞓醒係會痺晒旭唔到㗎
Hello...

水晶宮

cedarcone 發表於 17-1-25 01:21
我都發生過一次 !

上網查的科學解釋是睡眠麻痺症。(半信半疑)

一直都覺得係咁,但最近兩次個心鬧完粗口,轉頭見到狐狸影。然後郁得返。所以覺得唔同,就上嚟問問

水晶宮

kamanma 發表於 17-1-25 01:22
不如搵個醫生check 下...睇下係咪生骨刺,生骨刺會壓迫住D神經線,好多時剛剛瞓醒係會痺晒旭唔到㗎
...

我唔係岩岩瞓醒,通常係瞓瞓下就咁,以前就試過就快瞓著就咁都有

kamanma    發表於 17-1-25 13:10

男爵府

貧窮媽媽 發表於 17-1-25 01:23
一直都覺得係咁,但最近兩次個心鬧完粗口,轉頭見到狐狸影。然後郁得返。所以覺得唔同,就上嚟問問
...
我反而唔知道"粗口" 尼回事,從來未聽過。就算work都唔會講(不是粗口人不習慣用)也不敢因又不知什麼環境。

但我同你不同情景,沒有狐狸影。
總言下好驚,感覺有關靈界的,郁得返就即係開燈,不敢關燈。

http://moviesun.net/102141

子爵府

我自己遇到這些,自己知道及感覺到是02,由細到大都feel 到,好似跌了落另一空間,開唔開燈都會有,我念南無...... 或六字大明...., 唔使講到粗口。

水晶宮

cedarcone 發表於 17-1-25 01:50
我反而唔知道"粗口" 尼回事,從來未聽過。就算work都唔會講(不是粗口人不習慣用)也不敢因又不知什麼環境。

...

我本身都唔講粗口架,但唔記得幾時上網睇過咁有用,有一次情急就膽粗粗試下,開燈都冇用,因為我日頭都試過咁

水晶宮

noel2010 發表於 17-1-25 01:56
我自己遇到這些,自己知道及感覺到是02,由細到大都feel 到,好似跌了落另一空間,開唔開燈都會有,我念南 ...

我本身唔係信佛。我唔知咁講有冇用,同埋我唔係好識點念,粗口我識,不過我都幾佩服自己嗰一刻會咁講,最近嗰兩次我直頭話xxxx,我唔驚你架,夠薑你就現身出嚟,唔好喺到做埋d 小動作,嚇x 我,其實我好驚,但唔知點解嗰刻會咁講

公爵府

係咪你個人未醒得晒咋,我都試過咁

水晶宮

貧窮媽媽 發表於 17-1-25 02:05
我本身唔係信佛。我唔知咁講有冇用,同埋我唔係好識點念,粗口我識,不過我都幾佩服自己嗰一刻會咁講,最 ...

你隔離嗰個無反應?

伯爵府

我都系甘呀!好似去左第二個世界翻吾到尼甘!跟住個人好痺。好重。 澤住澤住甘。 想翻翻去自己世界又翻極都翻吾到。但明知自己訓緊教。

男爵府

我都有時手痺或腳痺,覺得係紮住左瞓

男爵府

回覆樓主:

臨瞓前,系床頭播大悲咒……已經冇再比鬼壓了

子爵府

回覆樓主:

我訓覺時都會有手痺情況出現,但郁下佢就冇事,可能我訓覺姿勢出咗問題,如果你覺得係個啲嘢,你可以去查日腳睇下係咪

水晶宮

bluetulip 發表於 17-1-25 05:32
你隔離嗰個無反應?

水晶宮

bluetulip 發表於 17-1-25 05:32
你隔離嗰個無反應?

我嗰刻係講唔到野,好努力都出唔到聲,係諗粗口,跟住嘗試嗌

水晶宮

靚靚老婆 發表於 17-1-25 04:33
係咪你個人未醒得晒咋,我都試過咁

以前我一直都係咁解釋架,但近兩次,我心鬧完見到狐狸影跟住就郁得返。我就覺得同平時唔同

首頁

尾頁

跳至