婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 crazycarrot 的帖子

好明顯99係有情緒問題啦...佢自己守20年寡,守大個仔,個仔娶老婆生埋b,99會覺得孤獨,好似一下子冇晒人喺自己身邊...
一係就同99睇醫生,如果唔係新抱同仔就要多d 愛心表達,但要頂得順佢隨時發脾氣...

男爵府

namnamnamlolo 發表於 17-1-30 12:39
以後老公搵佢媽算囉
好多無老公既女人老咗都有少少精神病咁
無得搞 佢地年代唔興睇精神科架

朋友都覺得暫時只可以少見避免惹麻煩
年紀大加情緒有問題,真係頭痕

男爵府

xavierma215 發表於 17-2-1 11:57
就係呢尐戰前千金小姐有學識有家底先至難頂
我外婆都係呢類人
屋企又係有錢千金大小姐一名

我個人覺得真係㗎,呢啲以前上等人,後生時慣了前呼後擁,老了只懂得懷緬過去,搞到自己神憎鬼厭,真係何苦呢

男爵府

ngwong2 發表於 17-2-2 07:15
佢99應有情緒病.帶去睇睇醫生.

老人家覺得係其他人的問題,基本冇人敢叫佢睇醫生

男爵府

美之選468 發表於 17-2-2 14:44
吓 ? .....俾面....先至叫新抱下跪認錯 ? .......咁我唔使佢俾面LO ?

唉 我朋友講過佢99對其他人有過更過份嘅行為,比人認錯算好好了

男爵府

大豬既老婆 發表於 17-2-2 15:51
其實我就唔覺得忍讓就系好現在明顯系個老人家思想有問題,都去到覺得要帶距去睇醫生呢個地步,衰d講,要聽 ...

朋友只想新年流流,一團和氣,唔想個老公壓喺中間。佢老公工作已經好大壓力(也是上市公司高層),佢覺得有時一家人吃點虧還是可以接受。

男爵府

美之選468 發表於 17-2-2 14:46
送呢隻老太婆去老人院長住......咁就天下太平啦 !

我開玩笑說過,但朋友覺得這樣會天理不容

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

crazycarrot 發表於 17-2-2 22:53
我開玩笑說過,但朋友覺得這樣會天理不容

天理不容?

咁而家要道歉就係唔天理不容既next best alternative了

讀工科都應該明既

每件事都有2面

It's a matter of choice
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

男爵府

crazycarrot 發表於 17-2-1 09:05
更新
昨天朋友打電話update,主要係唔想比娘家知道,所以要揾位呻
原來佢位貴人99嫌棄我朋友今年初一才回港 ...
你朋友EQ非常高, 絕對是高層管理級別, 所以對她來說也談不上是很慘! 如果是我, 相信也能接受, 也沒有甚麼大不了!

男爵府

fungwongphie 發表於 17-2-3 09:17
天理不容?

咁而家要道歉就係唔天理不容既next best alternative了

朋友覺得這樣遺背老人家意願送去老人院好冇陰功,怕自己將來也老了被後生這樣對待

男爵府

littleyan 發表於 17-2-3 15:54
你朋友EQ非常高, 絕對是高層管理級別, 所以對她來說也談不上是很慘! 如果是我, 相信也能接受, 也沒有甚麼 ...

也是 心態就是忍一時風平浪靜

首頁

尾頁

跳至