影視娛樂

跳至

首頁
12345...16

尾頁

子爵府

看還沒有人開舖,為了愛姐撐場,一於開舖讓大家討論,不能讓她太低調吧!

漏夜一口看罷兩集,第一集稍為平淡,為之後古代畫師埋下伏筆,第二集走便漸入佳境走入直路了。須又是穿越,但愛姐真的很好看,而且一代畫家大小姐,加現代藝術助教,切合她氣質身份,不覺悶場,支持到底. 實在偏心愛姐,亦第一次為看女演員而開戲。

這兩集宋還沒什麼戲份,沒法評論。另發現金師傅內都院長兒子做男一年青版,古裝非常帥氣,也值得捧場。會繼續看下去呢!

伯爵府

睇多幾集評語先決定開唔開

子爵府

familyking 發表於 17-1-30 11:29
看還沒有人開舖,為了愛姐撐場,一於開舖讓大家討論,不能讓她太低調吧!

漏夜一口看罷兩集,第一集稍為平 ...

King 開舖,支持!

同意愛姐同靑霞一樣是氣質美人,演藝術家的確不作第二人想

子爵府

MC1128 發表於 17-1-30 12:52
King 開舖,支持!

同意愛姐同靑霞一樣是氣質美人,演藝術家的確不作第二人想

哈!多謝支持,第一次在影視版開舖

子爵府

如果無記錯, 都院長子真名叫楊世鍾, 師任堂原本是他出道之作, 但因師內地批文遲遲未出, 拖慢播放日期, 變咗金師傅遲拍先播

做愛姐少女版個位朴慧秀, 氣質幾接近, 個角色都啱佢。佢出道作是龍八, 做小妹妹, 佢套青春時代 你有睇啦, 青澀可愛。

我反而覺得朴在內向的老闆做女一, 有點勉強

師任堂頭兩集, 略嫌平淡, 希望E3超越咗有大發展

子爵府

MC1128 發表於 17-1-30 13:59
如果無記錯, 都院長子真名叫楊世鍾, 師任堂原本是他出道之作, 但因師內地批文遲遲未出, 拖慢播放日期, 變咗 ...

多謝妳解釋補充,充實得多!我朦查查純粹為撐場而巳!

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

我都開左,我只睇左第一集,今晚夜啲會睇第二集,我都鍾意愛姐,一定捧場

伯爵府

2018復活節勳章

回覆:李英愛+宋承憲 -\"師任堂\"

愛姐的劇,King姐的鋪,一定要捧場

李英愛的側顏仍然那麼美 大家講得太對,她太適合做藝術家同知識分子,不用艷抹紅唇,素淨容顏已盡顯清麗氣質

講到劇本呢… 睇完第一集幾擔心架,節奏實在太慢了,現代故事要交代她家庭事業的變卦,及跟金剛山圖的緣份,不用講足一整集吧?李英愛一人唱足一集獨腳戲,演的辛苦睇的睏倦

幸好到第二集總算穿越了,古裝少年部分養眼好睇,雖然少女師任堂同李謙相遇劇情套路,刀仔好帥,朴慧秀除了把老牛聲,絕對沒有韓網講得咁不濟,兩人cp感不俗,為兩人愛情伊始鋪墊了好感

我睇完鬼怪跟JM們學識了無視邏輯硬傷,否則此劇淨係意大利部分都有排挑剔,跳過不講了

最近開篇大讚的幾套劇,睇下睇下到中段我都收曬聲 希望呢套相反會漸入佳境喇

珍珠宮

回覆樓主:

睇完第一集,有想繼續追睇嘅感覺

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-1-30 18:02
愛姐的劇,King姐的鋪,一定要捧場

李英愛的側顏仍然那麼美 大家講得太對,她太適合 ...

我又不太喜歡少年版,女一少女太細,感覺有少年與未成年少女感覺。這兩集未算大驚喜,但起碼不趕客吧!

子爵府

NoName 發表於 17-1-30 18:28
睇完第一集,有想繼續追睇嘅感覺

我喜歡看愛姐,所以必定會追

水晶宮

親子王國15週年勳章

引用:Quote:NoName+發表於+17-1-30+18:28+睇完第

原帖由 familyking 於 17-01-30 發表
我喜歡看愛姐,所以必定會追
睇左ep1, 有追睇感覺。

[

珍珠宮

環保接龍勳章

睇左兩集都有興趣追落去。 但愛姐有少少老態了。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

侯爵府

familyking 發表於 17-1-30 21:08
我又不太喜歡少年版,女一少女太細,感覺有少年與未成年少女感覺。這兩集未算大驚喜,但起碼不趕客吧!:fu ...

原來有新鋪又係king第一次開,一定支持

少年師妹妹又真係個樣好細好童顏,睇不岀已二十二歳(有jm 曾補充) 同少年李岒差距比較大

有追看性,ep3 應要交代為何相愛郤要嫁作他人妻,虐

水晶宮

2024年龍年勳章

請問可以在那裡睇??THX
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

回覆 Pr0udfish 的帖子

你寫了我心想講的

Pr0udfish    發表於 17-2-1 11:31

子爵府

tung0409 發表於 17-1-31 11:56
原來有新鋪又係king第一次開,一定支持

少年師妹妹又真係個樣好細好童顏,睇不岀已二十二歳(有jm 曾補充) ...

哈!都是大家找個地方吹吹水罷了!

珍珠宮

回覆:李英愛+宋承憲 -"師任堂"

等緊第三集!

伯爵府

愛姐、憲叔都是曾經愛過的,但韓、中網評麻麻,我再觀望下先,好似有30集

子爵府

JP 發表於 17-1-31 18:50
愛姐、憲叔都是曾經愛過的,但韓、中網評麻麻,我再觀望下先,好似有30集

...

只兩集,也不用太早潑冷水,現下也沒什麼好看的,大家用平常心看看便可,反正沒什麼損失。可能更會有驚喜呢!

首頁
12345...16

尾頁

跳至