影視娛樂

跳至

首頁
34567...16

尾頁

子爵府

回覆樓主:

我不是看mytv super, 因之前的免費期剛過. 唯有看其他片源,但好像有兩個版本,有個版本原來濃縮的,剪接位不同。今早看了第七集濃縮版,到看第八集看了另一個版本,發現有些劇情看過,又有些沒,看得我一頭霧水。終於看長版本再看一次七,八集,真奇怪!不知mytv super的是長或短版。

伯爵府

2018復活節勳章

引用:看完七,八集,仍然沒有重心,這套劇好像都

原帖由 familyking 於 17-02-18 發表
看完七,八集,仍然沒有重心,這套劇好像都是圍繞女角師任堂為主,男角都是配角。

現在現代老公會離婚,可 ...
睇埋E7~8又變左做家庭劇同校園劇,愛情戲無著落喇

義城君不再頹靡之後,宋承憲的魅力增加了不少,可惜啊,男女主角完全無機會談情

現代部分愈睇愈尷尬,女主啲含辛茹苦婆媳誤會橋段,仲老套過朝鮮時代,其實正正經經拍套師任堂傳記,相信比依家時古時今會有歷史感有氣派得多!

水晶宮

親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+familyking+於+17-02-18+發表

原帖由 Pr0udfish 於 17-02-19 發表

義城君不再頹靡之後,宋承憲的魅力增加了不少 ...
死啦!
Ep7睇到訓著幾次, 好悶呀!

[

子爵府

amychoi 發表於 17-2-19 09:05
死啦!
Ep7睇到訓著幾次, 好悶呀!

這樣的內容真很難留觀眾,也難怪!

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-2-19 01:14

義城君不再頹靡之後,宋承憲的魅力增加了不少 ...

我都覺索性做古裝便算吧!無啦啦搞d婆媳誤會呀,母子戀誤會等....不會之後來真吧,想掂!

水晶宮

親子王國15週年勳章

引用:Quote:Pr0udfish+發表於+17-2-19+01:14+睇

原帖由 familyking 於 17-02-19 發表
我都覺索性做古裝便算吧!無啦啦搞d婆媳誤會呀,母子戀誤會等....不會之後來真吧,想掂!
...
來真, 唔好嚇我喎!

[

子爵府

amychoi 發表於 17-2-19 10:43
來真, 唔好嚇我喎!

講笑姐,應該沒可能吧!真當宋生死咩!

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:amychoi 發表於 17-2-19 09:05 死啦

原帖由 familyking 於 17-02-19 發表
這樣的內容真很難留觀眾,也難怪!
E7睇到成家人走去盲地,閉起眼睛齊齊領悟子曰:繪事後素,然後互相砥礪,真是尷尬到想屎

都是嗰句,如果要拍成家庭劇,尤其見龍戲份咁重,就應該用心啲做好幾個兒女嘅casting,譬如南多凛嗰類型,白白淨淨自帶英氣,眉目俊俏,咁至留得住觀眾個心架嘛。E8個肥仔泰龍反而仲得人中意

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

回覆:李英愛+宋承憲 -"師任堂"

呢套劇集集我都有睇,除咗人靚、景靚,我都未捉到套劇中心

子爵府

cathy-tse 發表於 17-2-21 05:44
係!我都混亂中

其實係邊一個片源先係全面性啲架啦?

我都朦查查,只是之前片源不同了,才驚覺好似有不同版本。

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

cathy-tse 發表於 17-2-21 18:28
我係其中一個片源已看了第9集的一半了

Viu /干尋究竟係咩一回事

為何有半集?Viu 都有嗎?

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:cathy-tse 發表於 17-2-21 05:44 係

原帖由 familyking 於 17-02-21 發表
我都朦查查,只是之前片源不同了,才驚覺好似有不同版本。
節奏慢啲嗰個係台灣公映版本,以我所知台灣愛奇藝同八大電視台都係呢個慢版

節奏較快的,來自韓國SBS,由鳳凰天使字幕組做翻譯,簡體字幕的就係喇

TV Super 我未睇過,不知道同呢兩版有冇分別

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-2-21 20:14
節奏慢啲嗰個係台灣公映版本,以我所知台灣愛奇藝同八大電視台都係呢個慢版

節奏較快的,來自韓國SBS,由 ...

謝謝解答!我現在都集中看長版,因有些細節位短版無。

Pr0udfish    發表於 17-2-22 15:41

珍珠宮

HappyHappyMa 發表於 17-2-12 10:52
係囉!個個都老左咁多,唯獨是閔大人個様完全冇變,廿年前石順仲係小妹妹,閔大人已經係咁既様,想觀衆記 ...

起碼講佢後生冇鬚,依家有吖

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

想問下第9,10集係咪冇現代版?只係做古裝劇情?

我見有D片源有現代版驚攪錯。

子爵府

HappyHappyMa 發表於 17-2-25 14:57

未有時間看,遲d報告。

子爵府

2024年龍年勳章

無現代版, 好睇好多, 第9,10 集

子爵府

HappyHappyMa 發表於 17-2-25 14:57

第九集尾有些現代交代奶奶終於知道新抱被大學辭退,及尾時若隱若現李謙現代版真身,但仍未有正面現身。而第十集就一點現代版也沒有。

至今劇情仍慢條斯理,講述至師任堂找到做紙術,慢慢可擺脫貧窮,而見龍終於可入學堂。其實男角至今對師任堂念念不忘,處處為護,不難想像之後劇情一定用他兩舊關係大造文章等。

劇情至今沒高潮位,須然呢兩集稍有進展....不知會否男女主在現代版才再續前緣,真考觀眾耐力。

首頁
34567...16

尾頁

跳至