親子旅遊

跳至
[日本] 淺草酒店

首頁

尾頁

大宅

請問各位邊一間方便去其他景點, 如台場, 上野等。或有無其他更好的介紹, 可住2大1小 (8歲)
1. The Gate Hotel 雷門 by HULIC
2. 里士滿淺草國際酒店 Richmond Hotel Premier Asakusa

謝謝

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Wing05 發表於 17-2-1 17:13
請問各位邊一間方便去其他景點, 如台場, 上野等。或有無其他更好的介紹, 可住2大1小 (8歲)
1. The Gate Hot ...

其實你上 google map 就查到邊間近車站, 如果係去上野同台場就第一間方便

琥珀宮

引用:請問各位邊一間方便去其他景點,+如台場,+上

原帖由 Wing05 於 17-02-01 發表
1. The Gate Hot ...
我剛住完浅草Dormy Inn ,好近地鐵站

大宅

回覆樓主:

剛住過Richmond Hotel 押上站過馬路就到,酒店樓下有大超市,回程一程車不需轉車到成田機場,算方便!

大宅

我剛住完The Gate Hotel, 都係2大1小(8歲), 去咗台場、迪士尼、秋葉原、築地,我覺得住呢間都方便,斜對面就係雷門,再隔離就係車站。
酒店樓下有supermarket 、藥妝店。

男爵府

HHinma 發表於 17-2-1 22:34
我剛住完The Gate Hotel, 都係2大1小(8歲), 去咗台場、迪士尼、秋葉原、築地,我覺得住呢間都方便,斜對面 ...
我都BOOK 左呢間暑假去, 見D COMMENT 都唔錯, 價錢算幾抵~期待中

大宅

謝謝各位, 請問邊間近地鐵或JR? Thanks

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Wing05 發表於 17-2-2 09:18
謝謝各位, 請問邊間近地鐵或JR? Thanks
你不如自己學識用 google map 規劃行程工具查啦,教學:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17229696

大宅

KikiAc 發表於 17-2-1 20:10
剛住過Richmond Hotel 押上站過馬路就到,酒店樓下有大超市,回程一程車不需轉車到成田機場,算方便!
...

我想問即係住里土滿呢間就押上落車近過淺草落?

大宅

BabyChan66 發表於 17-2-14 16:16
我想問即係住里土滿呢間就押上落車近過淺草落?

押上站出,Skytree 對面馬路就係啦!

大宅

KikiAc 發表於 17-2-14 20:52
押上站出,Skytree 對面馬路就係啦!

但點解我係酒店個網見到佢張相好似同skytree距離好遠既?

大宅

BabyChan66 發表於 17-2-14 21:22
但點解我係酒店個網見到佢張相好似同skytree距離好遠既?

我係咪答錯左妳呢?!我住以下的Richmond
Screenshot_2017-02-14-23-26-22-684_com.google.android.apps.maps.JPEG

大宅

BabyChan66 發表於 17-2-14 21:22

應該係錯左啦 Sorry

大宅

回覆樓主:

The Gate Hotel 雷門 by HULIC

想 book 已經無房

首頁

尾頁

跳至