影視娛樂

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

好期待,又有劇追

侯爵府

suki54332 發表於 17-2-4 00:39
好期待,又有劇追

期待,好鍾意申敏兒
不過同男一唔太襯

子爵府

suki54332 發表於 17-2-4 00:39
好期待,又有劇追

睇咗E1, 唔錯

禁止訪問

伯爵府

2018復活節勳章

回覆:明天和你

終於再有劇可期待了,E1睇完感覺唔錯,男一女一好清新自然,除了女一發酒瘋有啲過火外,其他人設算討喜,我特別喜歡吃貨女主不做小可憐,無被個新娘同學牽住鼻子走嗰段

申敏兒身材好,造型靚,李帝勛白衫牛褲都著得好清爽,兩人好合拍

時間線我睇到有啲亂,男一著純白恤衫都是同一天的場景嗎?

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-2-4 15:21
終於再有劇可期待了,E1睇完感覺唔錯,男一女一好清新自然,除了女一發酒瘋有啲過火外,其他人設算討喜,我 ...

李時間旅行好似有伴,又多人知,一喲都唔祕密。

意外驚喜是九回個醫生friend, 又做時間旅行劇

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 17-2-4 15:21 終於

原帖由 MC1128 於 17-02-04 發表
李時間旅行好似有伴,又多人知,一喲都唔祕密。

意外驚喜是九回個醫生friend, 又做時間旅行劇
九回醫生朋友係邊個角色呢?我認唔出呀

女一遭遇有啲似池恩倬,不斷有人救她,推遲她的死亡。七年前偷拍她的人,是男一?定另一位時間旅行大叔?

我最擔心呢類劇,穿下穿下打曬困籠,希望愛情部分好睇,好睇到我忽視邏輯就得喇

水晶宮

親子王國15週年勳章

回覆:Pr0udfish 的帖子

睇左ep2都交待男一點解係時間旅行者。
今集男女主感情內心戲唔錯, 女一被男一叫落車果吓,如我係女一即閃呀!

[

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-2-4 23:17

女一遭遇有啲似池恩倬,不斷有人救她,推遲她的死亡。七年前偷拍她 ...

sorry , 我認錯

伯爵府

2018復活節勳章

引用:睇左ep2都交待男一點解係時間旅行者。今集

原帖由 amychoi 於 17-02-05 發表
睇左ep2都交待男一點解係時間旅行者。
今集男女主感情內心戲唔錯, 女一被男一叫落車果吓,如我係女一即閃 ...
E2比E1更好睇!特別要大讚申敏兒,演得自然又有感染力,我完全被帶進了吃貨這人物靈魂裡,幾場戲都演得出色:執完大棗帶著醉意歉疚泣訴,被母親一再無理怨懟,素俊提出不再見面她強掙自尊體面地道別,聲音演技特別好!

暫時睇時間旅行大叔身份好有可疑,可能同素俊家人遇害有連繫?兩集下來,感覺可愛清新得來滲透了哀傷氣息,好想快啲追落去,睇兩人愛情萌芽

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 17-2-4 23:17 九回

原帖由 MC1128 於 17-02-05 發表

唔使認錯咁認真卦 睇左第二集未?

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-2-5 17:10
唔使認錯咁認真卦 睇左第二集未?
我承認犯錯, 我認錯了人, haha

睇咗, 准唔准講?

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 17-2-5 17:10 唔使

我承認犯錯, 我認錯了人, haha

睇咗, 准唔准講?

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-2-5 17:21
睇咗E2

再講多咗女一男一的緣份, 唔好話我大隻廣, E1講有個男人意外救咗女一, 免於鐵路意外, 已預期是李帝勳, 果然

暫時兩集計, 鋪墊了很多埋線, 有興趣睇編劇點拆解, 但預告顯示, 好似愈來愈複雜, 希望條線唔好亂

論外型, 我覺得申同李, 真係唔太合襯, 我對預告的結婚片段, 仍然覺得無夫妻感覺, 但cp感百分之七十靠劇本撮合, 我等睇編導演有無功力

暫時, 我覺得李演得好啲, 但佢個角色好快令人覺得有問題, 佢朋友都話, 佢太沉迷自己的未來生活,而嚴重影響現在, 個時間旅行家前輩究竟想點? 又導人入坑, 又叫男一追尋同時同日死的女人身份, 又勸男一小心, 佢好古怪, 若果後面解釋唔到佢的行為, 我會好唔滿意

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 17-2-5 17:21 准睇

睇咗E2

再講多咗女一男一的緣份, 唔好話我大隻廣, E1講有個男人意外救咗女一, 免於鐵路意外, 已預期是李帝 ...
時間旅行本來就好難講得通邏輯,一認真諗我就頭痛 好似E1時,馬琳對素俊來說仍是陌生人,如果知道三年後大家會雙雙炒車死去,E1交通意外由得馬琳死左咪改變了未來囉?我有冇諗錯左呢?

我又諗,如果我擁有同樣由旺角坐地鐵到中環就能穿越未來的魔法,若果有日有事一定要去中環,就只能由旺角往東行,經港島線至能即日去到,我係咪好無聊呢?

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 17-2-5 17:21 准睇

睇咗E2

再講多咗女一男一的緣份, 唔好話我大隻廣, E1講有個男人意外救咗女一, 免於鐵路意外, 已預期是李帝 ...
好多人就算占卜完,都會對未來籮籮孿,若我是男一,知道得咁多,又真係好難唔去諗唔去判斷身邊人個噃

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-2-5 19:09
時間旅行本來就好難講得通邏輯,一認真諗我就頭痛 好似E1時,馬琳對素俊來說仍是陌生人,如果知道 ...
係, 諗得太多就好難說服自己

as long as 對劇有感覺, 就繼續看

我希望下集睇得明點解結婚生仔就可以改變未來唔洗死

預告, 申個樣太姣吧? 李帝勳究竟情唔情願結婚

水晶宮

親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+amychoi+於+17-02-05+發表睇

原帖由 Pr0udfish 於 17-02-05 發表
E2比E1更好睇!特別要大讚申敏兒,演得自然又有感染力,我完全被帶進了吃貨這人物靈魂裡,幾場戲都演得出色 ...
第一次睇男主, 雖唔係靚仔, 但真係好好戲。

好想知男主根本就唔愛女一, 點會三個月後結了婚?

睇omv 時認識女一, 同樣跟男主一樣不是靚而有演技, 好記得omv時蘇蘇撞車入院而避見女一, 女一在門外喊曬, 果場戲我睇幾次都跟住喊。

[

水晶宮

親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+MC1128+於+17-02-05+發表睇咗

原帖由 Pr0udfish 於 17-02-05 發表
時間旅行本來就好難講得通邏輯,一認真諗我就頭痛 好似E1時,馬琳對素俊來說仍是陌生人,如果知道 ...
我都好唔明, 如e1交通意外係真實的話, 死左就根本就唔會有三年後的一齊意外啦?

另e1意外係真或假的話, 男一亦唔使出手救女一的,三年後事故亦會發生, 但又帶出另一問題, 即男一見到e1唔係真實的事實嗎?

我自己寫完都有些混亂

[

子爵府

amychoi 發表於 17-2-5 20:00
我都好唔明, 如e1交通意外係真實的話, 死左就根本就唔會有三年後的一齊意外啦?

另e1意外係真或假的話, ...
我就諗, 可以穿越時空, 男主唔係最應該返去救父母? 抑或, 過去咗的事唔可以改, 未發生就可以改?

呢個概念, 與九回唔同, 九回將過去現在與未來人生改到七彩, 終於都係難逃一死

首頁
12345...12

尾頁

跳至