自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日要換啲年花,去左花墟逛
有好多品種 我買完都唔記得係咩

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

歡迎致電abc 發表於 17-2-4 18:24

好香咁多花。

子爵府

乜唔係同一樣嘢咩?在我眼中以為一樣

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我今朝在花墟都見到好多百合,最後買左大丁。

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

尋日買左佢,肯雅玫瑰價位回落$100/10枝,黃色唔知咩花$60/10枝。
百合價錢同年三十一樣、無買了

karenlohy    發表於 17-2-5 01:32
wcpcelia    發表於 17-2-4 20:01
greenpea    發表於 17-2-4 19:38
PANCO    發表於 17-2-4 19:18

翡翠宮

水晶宮

年27在花墟買嘅黃天霸, 到今日仲好靚好香(至愛嘅其中一種年花)

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

yk2 發表於 17-2-4 19:12
乜唔係同一樣嘢咩?在我眼中以為一樣

我都以為一樣

子爵府

CINDYC 發表於 17-2-4 19:21
年27在花墟買嘅黃天霸, 到今日仲好靚好香(至愛嘅其中一種年花)

...

好靚!

我最鐘意黃天霸!

大宅

回覆樓主:

你地啲年花好靚
因為今年啲百合開得好靚所以換花都係買返百合

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆樓主:

年廿七花墟買,開得好靚

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

黃天覊 屯門賣 35元一支
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

CINDYC 發表於 17-2-4 19:21

...

今年黃天霸好快賣曬呀,我好夜先去花墟(初一零晨),得番d買唔落手嘅黃天霸,之後老公初二零晨再去買咋!
最香噴噴係佢,我唔會揀其他百合!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

fupigpig 發表於 17-2-4 19:39
今年黃天霸好快賣曬呀,我好夜先去花墟(初一零晨),得番d買唔落手嘅黃天霸,之後老公初二零晨再去買咋! ...

我年三十下午去好多貨呀

大宅

屋企仲擺緊水仙,但d百合好靚

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:歡迎致電abc+發表於+17-2-4+18:24+今

原帖由 CINDYC 於 17-02-04 發表

...
我今年都買了,非常大朵、靚及香

大宅

Charlotte_mom 發表於 17-2-4 19:16
尋日買左佢,肯雅玫瑰價位回落$100/10枝,黃色唔知咩花$60/10枝。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Charlotte_mom 發表於 17-2-4 19:16
雀仔花, 我好鍾意

伯爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

過完年應該平D,頭先見$38支幾靚

水晶宮

fupigpig 發表於 17-2-4 19:39
今年黃天霸好快賣曬呀,我好夜先去花墟(初一零晨),得番d買唔落手嘅黃天霸,之後老公初二零晨再去買咋! ...

我地年初三出咗去3日2夜,年初5 回家一出lift 已經好香, 開門見爆開,好靚

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

首頁

尾頁

跳至