自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

頭先為下月首爾之旅訂酒店,訂完後睇 confirmation 發現…

我訂錯日期呀 日子係對,不過月份錯咗
應該係三月十二號,但我訂咗二月十二號…
係我自己失誤,個下真係覺得我好傻仔…

因為日子太近,網站改唔到,話入住前三日無得改,即時好驚 有諗過算啦自己訂錯,人地唔比改都無法,但最後都決定打去熱線試問。

個男 CS 話入住三日前先改日子係out of policy 但可以幫我睇睇,等完一輪查完就話我訂嘅個種房,係原訂日子無唒無得改

但佢提出另一方案: 可以先改去兩個日子都有嘅房型,再改日子。
最後好好彩都可以改到。係比原來比多少少錢,但好過 total loss。

雖然個 cs 印度口音比較重,但好有禮貌又好熱心,連話入信用卡資料要停錄音都有提。服務態度好抵讚

第一次訂酒店出錯,我下次真係要小心d 唔好再咁大意

大宅

回覆樓主:

我都試過。。訂錯左。。好彩唔係3日前。。。即改咋。。都有啲驚

wcpcelia    發表於 17-2-12 09:50

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

所以我book咩前都好paranoid 咁叫老公幫我金睛火眼對一次日子岩唔岩

伯爵府

有驚無險,玩得開心d

子爵府

我試過買吾到車飛去酒店,
三日內要改日子
當時半夜一點打去c s
c S 好helpful 半夜2點幾覆我
到第二日中午幫我搞掂免费改遲一日

Agoda 抵讚,我訂過4/5次都冇問题

大宅

Dwmn 發表於 17-2-9 04:47
頭先為下月首爾之旅訂酒店,訂完後睇 confirmation 發現…

我訂錯日期呀 日子係對,不過月份錯咗 ...

但佢提出另一方案: 可以先改去兩個日子都有嘅房型,再改日子。

呢到唔係好明,即點改,可詳明嗎

別墅

Dwmn 發表於 17-2-9 04:47

我訂錯日期呀 日子係對,不過月份錯咗 ...

Agoda嘅cs真係唔錯,老公試過竟然訂錯聽日嘅澳洲酒店房,果時零晨成點鐘,即打去Agoda都改到。所以我地有得明知Agoda係貴的的,但都會照用佢

男爵府

fongchung 發表於 17-2-9 08:27
Agoda嘅cs真係唔錯,老公試過竟然訂錯聽日嘅澳洲酒店房,果時零晨成點鐘,即打去Agoda都改到。所以我地有 ...

我覺得agoda比較其他網站平喎有時做promote有9折,再加上佢本身有會員優惠

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

agoda. hotel.com expedia 都好好用 我試過取消/ 改野。次次都好幫得手

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

佢地CS好快手

上次我BK左 有早餐GE,佢SD個CONFIRM 係冇連早餐(有早餐貴D,同埋我住好住幾日)
我即刻EMAIL過去,第2日就改好左比我
願身邊人皆有所歸

大宅

agoda ok, 我上次去台中, 本來訂左2人房, 後尾唸唸下都係訂家庭房好D. 唸住有得CANCEL, 所以訂左家庭房. 已申請CANCEL2人房, 去完旅行回來, 點解CREDIT CARD扣左2次都一間酒店. 打CS問原來有D 細到呀媽都睇唔到既TERM 寫明左不可退款. 已經好唔開心, 錢都比左, 又唔知, 如果我可以分2間房訓都叫用過下.....後尾CS話幫我打去酒店都問可唔可以退回2人房, 唔夠15分鍾, 回覆話酒店因為訂同一酒店又無用過所以可以退款. 安樂哂

侯爵府

係Agoda D CS 真係好helpful...之前, 我都試過搞錯要改...佢哋都無嫌煩, 幫我搞...好好..所以有時唔差太多, 都唔會周圍格價..直接用Agoda....

大宅

提前同酒店過邊溝通下,宜家時間唔多,網上已經無可以改咯,只可以溝通啦

伯爵府

尼間公司真係幾好、我都試過本來係訂暑假,點知個畫面自己refresh完變成當日訂房,我過第二日過左先知即刻打去CS, 竟然可以全數退返比我!所以我以後都只用佢訂洒店!

翡翠宮

mrrm 發表於 17-2-9 08:10

呢到唔係好明,即點改,可詳明嗎

我訂錯咗做12feb double room,如果12 mar 有 double room 其實佢直接就可以改返。但因為12mar 賣唒double room 所以就算佢職員個邊都無得直接改日期。

咁嘅情況下,要搵間兩個日期都有嘅房種先,咁岩superior twin 係 12feb 同 12mar 都有房,咁就先將12feb 間房upgrade 去superior twin,然後再改日期。

大宅

開心吸收勳章

而家好多都可以喺3日前更改

大宅

Agoda 幾好用,又可即時confirm, 我試過永x 和 東x遊網上book酒店,扣完數第日話冇房,要退錢和再找酒店。

翡翠宮

littledora1 發表於 17-2-9 12:19
Agoda 幾好用,又可即時confirm, 我試過永x 和 東x遊網上book酒店,扣完數第日話冇房,要退錢和再找酒店。
...

agoda 其實我都試過訂完比佢取消咗,要再訂過。

首頁

尾頁

跳至