自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主:

其實之前我細妹都有同佢老婆傾過問點解一家人攪成咁,佢老婆話覺得我地成家人對細佬吾好我諗因為吾幫湊仔、冇人借十萬比佢裝修有關,佢又話從來沒有阻止佢吾比佢返男家,(咁都講大話,吾驚比雷劈)佢話細佬自己吾返喎 講到咁大家都知咩事冇意思傾落去。

我已經what's app 左佢叫佢得閒搵下爸媽,我細佬已經答左話“知道啦”

我知大家都好好奇點解係到開post, 其實我想比邊個睇???你地咁聰明會諗到既

男爵府

我是水瓶座 發表於 17-2-9 18:52
其實之前我細妹都有同佢老婆傾過問點解一家人攪成咁,佢老婆話覺得我地成家人對細佬吾好我諗因為 ...

你咁做…咪火上加油

男爵府

「我知大家都好好奇點解係到開post, 其實我想比邊個睇???你地咁聰明會諗到既」

都話越來越見端倪

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

邊個同佢唔啱key?

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

侯爵府

除左你父母傷心。我信你細佬其實都好傷心。又冇面行出一步接近返父母

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我是水瓶座 發表於 17-2-9 13:35
我細佬因為佢老婆已經沒有同我們幾兄弟姊妹、父母再聯絡幾年了,我覺得沒什麼,兄弟又怎樣吾啱傾 ...

無用架!
我都試過post張相,再寫“此情不再”!”。…可惜,只有相中其他人覺得傷心,原來哪個人已沒有感覺。 徒嘆奈何

珍珠宮

我細佬因為佢老婆已經沒有同我們幾兄弟姊妹、父母再聯絡幾年了,我覺得沒什麼,兄弟又怎樣吾啱傾 ...

你細佬比人洗腦?比我,直接聯絡那女人

男爵府

我覺得事出必有因,唔會冇事冇啦啦變成咁,總有背後原因。

家事外人好難評,公說公有理,婆說婆有理,大家都總係覺得對方唔好先搞成咁。點可以一面倒話新抱唔岩呢⋯⋯

珍珠宮

回覆樓主:

其實你細佬都應該有d野 邊有真係咁驚老婆架

男爵府

回覆樓主:

樓主有嘗試聯絡細佬或佢老婆嗎? 係到開post係幫吾到件事,只會令弟婦更反感

公爵府

親子王國15週年勳章

引用:我細佬因為佢老婆已經沒有同我們幾兄弟姊妹

原帖由 我是水瓶座 於 17-02-09 發表
咁你聯絡下你細佬啦

大宅

回覆樓主:

我有個表叔都係咁,聽老婆講唔理呀媽,最終因為無錢聯絡返呀媽,但聽說個老婆都係無出現

公爵府

此情不再!好心噏,點解咁對老人家?!

大宅

其實之前我細妹都有同佢老婆傾過問點解一家人攪成咁,佢老婆話覺得我地成家人對細佬吾好我諗因為 ...

除非你細佬老婆好似上邊果個咁癲姐,如果你細佬本身好錫阿爸阿媽既,點會睬個老婆啊,老婆唔番自己都返下去啦。
你不如了解下你細佬對父母有咩不滿先啦,唔好頼落個女人度勒

大宅

Lovelovebear 發表於 17-2-9 13:59
但呢度好多jm好中意老公婚後同男家斷絕來往呢

係呀係呀!
自己老豆老母先至係父母。
其實呢d男人好廢,冇獨立思想

男爵府

其實真係一家唔知一家事,箇中究竟有咩原因搞成咁,其實唔解開個核心問題,根本你冇辦法解決

但係換轉左我係新抱,我同我奶奶係好好,但係佢班仔女唔孝順,有時啲說話我頂佢唔順,竟然希望我奶奶快啲去,我好努力嘗試過當以前佢哋恰我嗰啲過咗去,但係一返到去,就繼續比人哋用說話侮辱我同個仔,我老公初時係想息事寧人,後來我老公都覺得佢哋唔啱過份,成二十幾年,我先走出俾人欺凌嘅局面⋯⋯

伯爵府

Lovelovebear 發表於 17-2-9 13:59
但呢度好多jm好中意老公婚後同男家斷絕來往呢

男爵府

luckybaby2011 發表於 17-2-9 15:06

最好嫁孤兒、但要有遺產喎

我同意,嫁孤兒就唔洗煩坦白講,我都唔鍾意男家嘅人成日拉走我老公,講真結左婚就有自己嘅生活,唔會好似未結婚前一家人住咁成日要見到大家!我老公男家屋企人都好搞笑,一日到黑都有家庭聚會叫我老公返去,我心諗,結左婚唔洗陪老婆嘅?人地兩公婆一至五都已經少見,返工放工未必就到時間見,諗住星期六日兩口子可拍下拖去下街,點知又俾人拉咗返男家,講真,如果女家啲屋企人咁唔識做成日拉走個老婆,個老公都會炸型啦所以我覺得有時結咗婚,男/女家嘅家人都要識做,唔好霸住人地個老公/老婆囉

男爵府

仲衰

大宅

回覆樓主:

点會因為佢老婆, 樓主嘅處事手法已經係原因之ㄧ, 或者兩老嘅説話係俾樓主聽, 事出必有因, 父母對自己真係好, 又点會走咗去, 係有啲人突然講親情

首頁

尾頁

跳至