家庭理財

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2017BKM 發表於 17-2-13 13:38
回贈半年就入户口,但常行就話要做一年(emoji)

Anyway謝謝解答
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

禁止訪問

大宅

2017BKM 發表於 17-2-13 12:25
基本上所有promotion都係新開户先多回贈,citibank 要12個月

謝謝!

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

bmuimami 發表於 17-2-13 14:43
走佬會唔會被追返回赠?

唔會,一出左回贈就可以sayorara

伯爵府

回覆 2017BKM 的帖子

好有用, 不過問過上面其中一間銀行個定期利率低好多, 定既時間亦不同

禁止訪問

伯爵府

回覆 2017BKM 的帖子

真係問一句答一句, 唔該你

公爵府

2024年龍年勳章

2017BKM 發表於 17-2-14 13:23
如果夠quota就會少左利率,永隆交通變得最快,渣打dbs citibank ncb 就好少轉,通常一個月什至一季轉一次p ...
係呀! 你唔問多幾句, 佢就俾少 offer 你. 我做左 citibank 50萬既定期, 佢初頭話介紹人 $1200, 我自己無既. 好彩我睇返你既資料, 話網上唔係咁, 佢就話你睇左就有, 變為介紹人 $1400, 自己$200. 順便係度多謝你既資料, 好有用呀!

禁止訪問

大宅

今日游盪左一日, 有一筆定期到期, 之前找了些料, 本來打算去citi or CCB asia开戶, 結果citi只有3個月plan, 但就要keep 6個月, 結果沒做.
到CCB, 的staff就離晒普, 入去問野都要拿飛, 但counter for A/B tickets提存 only, 只有一,二人做开戶之類. 等左半小時,終於輪到, 問完利率, 都十分吸引. 問佢有乜迎新優恵, 竟然十問九不知, 走去隔鄰問完, 然後答我有0.4% rebate, 咁再問是否一可以4000, 再問隔鄰問, 然後答最多400. 我話你地網頁有其它迎新優恵, 跟着他說:我比網頁你睇, 你指出來. 結果我指比佢睇, 然後走人.

大宅

回覆樓主:

想問一樓話渣打有priority pass,係咪一定要申請埋信用咭先有?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

2017BKM 發表於 17-2-15 21:30

聽到都覺你慘,$500k 咪citibank lor 或渣打馬拉松,$1m 就 ...
DBS我有account,
結果去左中信

禁止訪問

男爵府

kksam 發表於 17-2-15 21:05
今日游盪左一日, 有一筆定期到期, 之前找了些料, 本來打算去citi or CCB asia开戶, 結果citi只有3個月plan, ...

我一月尾開咗CCB, 利息加回贈預計有$8650。

男爵府

meow 發表於 17-2-15 21:19
想問一樓話渣打有priority pass,係咪一定要申請埋信用咭先有?

你開戶自然有SCB Priority 信用咭 + Priority Pass, 張信用咭有好多著數㗎!我用咗好多年喇!

水晶宮

2017BKM 發表於 17-2-9 23:58
dbs 加 citigold, 分2間做,一間3個月後攞錢,一間30/6攞,如只做一間就citigold
...

請問你,citi priority五十萬二月份開戶,$ keep到六月尾,七月尾回贈,八月尾取消。咁$可否七月頭走呀然後戶口到八月底取消ok?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

因為見到戶口不能半年內取消。但$七月頭走呀想

大宅

2017BKM 發表於 17-2-15 22:23
中信我都有户口呀,之前有十萬送$100coupon, 即送$1000 呀,依家仲有無

沒有
开citicfirst 有800
網上开股票 另有800.
+ 50 coupon

首頁

尾頁

跳至