論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

如題, thx

男爵府

宿"冒"航空.
果次我地打去旅行社, check 左依間最平, 跟住個職員教我地其實自己登入"宿冒"上網買仲平, 因如經佢旅行社買, 都要加 $200 手續費, 而佢地都係咁上網訂. 是經 credit card 過數, 電子機票. 你試O下上網睇睇.
原文章由 cubixluk 於 08-12-18 11:48 發表
如題, thx

別墅

http://www.cebupacificair.com/

係咪d個網址, 有冇人訂過

大宅

訂過...好易好平, 完成後會收到email, 印confirmation letter 去check in 就可

伯爵府

原文章由 sy6162 於 08-12-18 13:58 發表
訂過...好易好平, 完成後會收到email, 印confirmation letter 去check in 就可

我個賓話要錢唔要機票,我剛check你們那個cebu airline的網,15/2是$280,請問包了稅未 ?我要比幾錢她代替 ?

大宅

有呀, 我上個月都係依到訂, 快靚正.!

原文章由 siemens 於 08-12-18 13:06 發表
http://www.cebupacificair.com/

係咪d個網址, 有冇人訂過

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 歌莉亞 於 08-12-18 14:46 發表

我個賓話要錢唔要機票,我剛check你們那個cebu airline的網,15/2是$280,請問包了稅未 ?我要比幾錢她代替 ?

not yet included tax. tax should be around HK$300 or something.

禁止訪問

侯爵府

醒目開學勳章

點會無馬尼拉呀,我個ex bun上個月都係買cebu airline馬尼拉機票俾佢, 完全無問題呀. 你睇清楚d.

原文章由 YOYOKU 於 08-12-18 16:39 發表

子爵府

點解同一日飛走,但有d價錢要 HK$2100, HK$400, HK$500,價錢唔同有什麼分別?

原文章由 saiwanho 於 08-12-18 15:23 發表

not yet included tax. tax should be around HK$300 or something.

男爵府

我地上次就weekend 貴D, and 夜機又會平D喎! If 係衰賓, 揀最平啦, 話之佢.
原文章由 MrsFung 於 08-12-18 16:44 發表
點解同一日飛走,但有d價錢要 HK$2100, HK$400, HK$500,價錢唔同有什麼分別?

大宅

有, 我都係訂去馬尼拉0既

原文章由 YOYOKU 於 08-12-18 16:39 發表

洋房

原文章由 nataliesiu 於 08-12-18 15:20 發表
有呀, 我上個月都係依到訂, 快靚正.!

hello..nataliesiu...

我都要幫個豬ban上cebu訂機票...想請問其中有3格既要填佢個名"name/middle name/last name",but豬ban個passport 度寫住係"surname / given names / middle name"

請問係咪一樣照依此次序入依3格呀?

我打過電話去cebu hk度3日喇,都係無人接聽....唉..

急需你既回覆,怕機位好爆book遲咗....thks!!

大宅

pls check pm

原文章由 ckkckk2003 於 08-12-19 12:01 發表

hello..nataliesiu...

我都要幫個豬ban上cebu訂機票...想請問其中有3格既要填佢個名"name/middle name/last name",but豬ban個passport 度寫住係"surname / given names / middle name"

請問係咪一樣照依此次序入 ...

大宅

係呀, 佢地0的飛係海鮮價. 所以睇中日期同時間就好book喇, 過左一日好可能會唔同價架.

原文章由 MrsFung 於 08-12-18 16:44 發表

別墅

請問有冇人用呢個webiste book 機票俾被炒賓賓, 見用credit card 要俾credit card copy 去check-in! 係咪一定要帶去先checkin 到?
同埋係咪訂離職日起14日機票? thanks!

[ 本文章最後由 cheuk_ling 於 08-12-23 15:23 編輯 ]

洋房

我都在網上訂了機票比菲傭一月返菲放假,在訂機票過程中提及check in 要出示visa card 的 copy,但我不想比這麼重要的嘢她,可以不要又能上機嗎? print那個確認書時,上面又沒有提及。有人可以分享經驗嗎?

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 ppbb25 於 08-12-23 17:43 發表
我都在網上訂了機票比菲傭一月返菲放假,在訂機票過程中提及check in 要出示visa card 的 copy,但我不想比這麼重要的嘢她,可以不要又能上機嗎? print那個確認書時,上面又沒有提及。有人可以分享經驗嗎? ...

I booked for my maid once on the Cebu Pacific net a return ticket back to MNL (this July). For transaction, of course by my credit card but I didn't pass my credit card copy to her at all. No need. She went and returned without a single problem.

I like booking via internet coz it saved me travel agent commission, also saved me from collecting the ticket. Everything just done at home.

複式洋房

原文章由 ppbb25 於 08-12-23 17:43 發表
我都在網上訂了機票比菲傭一月返菲放假,在訂機票過程中提及check in 要出示visa card 的 copy,但我不想比這麼重要的嘢她,可以不要又能上機嗎? print那個確認書時,上面又沒有提及。有人可以分享經驗嗎? ...

If you have any worry, you can make it in Ceba Office. It is in TST. You can get the ticket there and no need to do it thro the travel agent.

洋房

唔該晒! 早已在半個月前在網上訂購,不能改去TST office,只是不放心,想問一下。

首頁

尾頁

跳至