自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位媽媽有冇幫BB擇日子出世?
有同BB擇日子出世嘅媽媽,覺得小朋友係咪同選擇嘅日子性格命運等等相乎?準唔準?

侯爵府

醒目開學勳章

janicewong888 發表於 17-2-13 08:52
各位媽媽有冇幫BB擇日子出世?
有同BB擇日子出世嘅媽媽,覺得小朋友係咪同選擇嘅日子性格命運等等相乎?準 ...

聽過道教cf 講過,即使擇日開刀,也改不到的。

子爵府

無,因為我順產

伯爵府

整定嘅,我擇咗,但阿仔唔鐘意,要自己揀,佢早產

子爵府

回覆:幫BB擇日子出世

我2胎都係醫生幫得揀
因為催生

珍珠宮

好媽媽勳章

我仔仔是在政府開刀生的 (胎位不正), 沒有擇時, 是政府醫生隨時去選. 長大後去批命, 講的性格和家庭背景都好準.

我覺得如果自己擇時, 點都唔係順其自然, 不如全部交由醫生話事, 自己唔好作任何建議, 這樣才叫順應天意.

珍珠宮

回覆樓主:

李X責幫人揀日開刀, 自己個女就順產出世, 食幾多著幾多係整定.

wcpcelia    發表於 17-2-13 10:48

侯爵府

我兩個都無。。但有樣野好邪。。我阿媽識算,佢曾經講過最好可以係果個日期時間生,但基於我係順產支持者,絕對唔會無啦啦整刀俾自己嘆。。咁我又咁岩過左預產期,個b又唔肯出黎。。我阿媽就話咁可能真係夾到果個時間出黎。。我話邊有咁準。。作動又無,作動得黎仲要陣痛。。實過啦。。點知。。人算不如天算。。我緊急開刀。。。吹到啤一聲。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我有朋友擇日開刀,本來佢屋企好有錢父母感情好好,5年內破產離婚,父母都唔要佢地,佢地跟其他親人,父母仲想搶佢地綜援d錢!

可能個師父無料到呱!

男爵府

只要可以係個時間出世,就跟個八字來計,不過除非個預產期好差,否則順其自然啦!子女如何其實都係命中注定,極好同極差既命都係少數

況且可選擇既日子有限,都係預產期前個兩星期度,又要就醫生時間,而一般既命有佢既優點,亦都會有缺陷,無完美既命盤

侯爵府

X

首頁

尾頁

跳至