親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

有沒有人可以介紹一下邊間酒店方便, 如果全程住札幌可以嗎??
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

瑪瑙宮

大廚勳章

吾浸溫泉。。。全即日來回。。。都無話吾得。。。但我吾會。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

引用:吾浸溫泉。。。全即日來回。。。都無話吾得

原帖由 seaheart88 於 17-02-15 發表
吾浸溫泉。。。全即日來回。。。都無話吾得。。。但我吾會。。
札幌有咩酒店推介?

因為帶住小朋友,怕轉酒店麻煩。其實我都有朋友講去北海道好大,要轉酒店先會可以去遠少少

有些路啊,只能一個人走

瑪瑙宮

大廚勳章

alicialee1210 發表於 17-2-15 22:51
札幌有咩酒店推介?

因為帶住小朋友,怕轉酒店麻煩。其實我都有朋友講去北海道好大,要轉酒店先會可以去遠 ...

我住過 jr tower nikko
Hotel gracery Sapporo
Dormy inn 狸小路

都是札幌

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

alicialee1210 發表於 17-2-15 21:23
有沒有人可以介紹一下邊間酒店方便, 如果全程住札幌可以嗎??

你去幾多日?有冇計劃去邊?我六月尾去十四日,幾乎晚晚轉酒店,北海道地方大,一日來回好辛苦,我book 東橫inn住,洞爺同阿寒湖先訂溫泉旅館
I 大蚊豬   

寶石宮

引用:Quote:alicialee1210+發表於+17-2-15+21:23

原帖由 fionlei88 於 17-02-15 發表
你去幾多日?有冇計劃去邊?我六月尾去十四日,幾乎晚晚轉酒店,北海道地方大,一日來回好辛苦,我book 東 ...
我22/12-29/12 去8日,但頭尾冇咗2日。我第一次去北海道,所以都四圍睇點安排行程

有些路啊,只能一個人走

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幾時去先? 唔同日子價錢都唔同, 5月尾幫阿媽訂左札幌三井花園 8千幾yen有大浴場, 同一日東橫係5/6000一晚, JR inn 包早餐就8000左右。
但隔十幾日幫朋友睇, 全部都唔平貴晒

寶石宮

alicialee1210 發表於 17-2-15 23:01
我22/12-29/12 去8日,但頭尾冇咗2日。我第一次去北海道,所以都四圍睇點安排行程

...

年尾冇咁快訂到喎

寶石宮

alicialee1210 發表於 17-2-15 23:01

...

大約plan下會想去邊, 點搭車先啦

寶石宮

引用:Quote:alicialee1210+發表於+17-2-15+23:01

原帖由 TMC3012 於 17-02-15 發表
年尾冇咁快訂到喎
我都係四圍睇下,睇下邊間方便。我都未plan行程都未book住。

有些路啊,只能一個人走

寶石宮

引用:Quote:alicialee1210+發表於+17-2-15+23:01

大約plan下會想去邊, 點搭車先啦
大約想好去小樽,旭川動物園,瀧野鈴蘭丘陵公園(玩雪),outlet

其他地方未諗

有些路啊,只能一個人走

寶石宮

alicialee1210 發表於 17-2-15 23:08
大約想好去小樽,旭川動物園,瀧野鈴蘭丘陵公園(玩雪),outlet

小樽可以day trip, 旭川你睇下會唔會順便去住返晚, outlet連搭吓車要預半日, 玩雪又一日, 連頭尾搭機當兩日, 咁已經6日啦

寶石宮

引用:Quote:alicialee1210+發表於+17-2-15+23:08

小樽可以day trip, 旭川你睇下會唔會順便去住返晚, outlet連搭吓車要預半日, 玩雪又一日, 連頭尾搭機 ...
所以餘下2日諗緊去唔去登別

有些路啊,只能一個人走

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicialee1210 發表於 17-2-15 23:17

去登別住一晚溫泉旅館啦

寶石宮

引用:Quote:alicialee1210+發表於+17-2-15+23:17

原帖由 bylobb 於 17-02-15 發表
去登別住一晚溫泉旅館啦
又被你發現了,咁我係咪應該將登別放最後,之後就在登別直接去機場呢?

登別溫泉酒店有沒有介紹?

有些路啊,只能一個人走

男爵府

回覆 seaheart88 的帖子

請問 JR Nikko Tower hotel 如何?

瑪瑙宮

大廚勳章

alicialee1210 發表於 17-2-15 23:49
又被你發現了,咁我係咪應該將登別放最後,之後就在登別直接去機場呢?

登別溫泉酒店有沒有 ...

可以咁做。。。但不是安全的做法。。。最穩陣是頭尾住札幌。。。怕你有特發第一次去顧不到miss 飛機就弊。。。你聖誕節。。。好多風雪意料之外。。。你看今年聖誕節幾大鑊
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

bblover123 發表於 17-2-15 23:57
回覆 seaheart88 的帖子

請問 JR Nikko Tower hotel 如何?

吾錯架,服務好滿意,早餐ok,但未好到好滿意。。地點就一流,gaps旁。。。

有人話有飄。。。幸運3晚也沒遇上

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

fionlei88 發表於 17-2-15 22:55
你去幾多日?有冇計劃去邊?我六月尾去十四日,幾乎晚晚轉酒店,北海道地方大,一日來回好辛苦,我book 東 ...

北海道未必要住東橫,好多酒店都又平又靚,如住過dormy inn 苫小牧5000yen 一晚double.

男爵府

alicialee1210 發表於 17-2-15 23:17

登別的溫泉旅館有些會有接駁巴士從札幌市到溫泉酒店的,可以考慮一下

首頁

尾頁

跳至