親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

alicialee1210 發表於 17-2-15 23:17
所以餘下2日諗緊去唔去登別

如果唔登別, 可以去洞爺湖, 酒店平啲, 可以hea啲

男爵府

seaheart88 發表於 17-2-16 00:02

吾錯架,服務好滿意,早餐ok,但未好到好滿意。。地點就 ...

有「飄」是指晚上古靈精怪嘢?

男爵府

wyh:) 發表於 17-2-16 06:20
登別的溫泉旅館有些會有接駁巴士從札幌市到溫泉酒店的,可以考慮一下
...

需然只需 500Yen 一程,但下午一時出發及車程成二個鐘。如果去登別唔去咩場的景點,只喺去行吓及買嘢都 ok 的。

瑪瑙宮

大廚勳章

TMC3012 發表於 17-2-16 07:32
如果唔登別, 可以去洞爺湖, 酒店平啲, 可以hea啲

但小朋友我估登別多活動過洞爺湖

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

bblover123 發表於 17-2-16 09:20
有「飄」是指晚上古靈精怪嘢?

係,網上話nikko 有鬼。。。我就覺得ok ,幸運遇不到
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

bblover123 發表於 17-2-16 09:23
需然只需 500Yen 一程,但下午一時出發及車程成二個鐘。如果去登別唔去咩場的景點,只喺去行吓及買嘢都 ok ...

所以我去登別住兩晚,住兩間不同溫泉。。第二朝早餐後,才慢慢遊登別。。如味從果住一晚第二天走,就不坐酒店車,玩到下午自己坐jr回去
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

回覆 seaheart88 的帖子

下年參考你的做法,住二間,反正拉行李去其他酒店都唔遠。除了 Mahoroba 外,那間嘢好食及温泉正?(我有二個十二歲以下的小朋友一齊去的)

瑪瑙宮

大廚勳章

bblover123 發表於 17-2-16 09:34

下年參考你的做法,住二間,反正拉行李去其他酒店都唔遠。除了 Mahoroba 外,那間 ...

瀧乃湯。。。我上次book不到。。。呢間好評好掂
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

瀧乃湯查不到,是否瀧乃家?
http://www.japanican.com/hk/hotel/detail/1558004/?anl=%E6%BB%9D%E4%B9%83%E5%AE%B6&rn=1&apn=2&hcpn=0&cbn=0

瑪瑙宮

大廚勳章

bblover123 發表於 17-2-16 11:33

瀧乃湯查不到,是否瀧乃家?

Yes yes 打錯。。。附露天風呂

男爵府

1)是否每間房都有風呂?2)餐如何?
3)睇 Japanican 個房成 65平方米,是否真的這麼大?
4)這間有咩特別?

瑪瑙宮

大廚勳章

bblover123 發表於 17-2-16 11:46

1)是否每間房都有風呂?2)餐如何?

你剛才條link 也有顯示。。。附露天風呂房和普通房價錢。。。

我在網上見blog分享,多是服務,餐食也很滿意。。。你可用酒店名google 台灣人好多blog
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

seaheart88 發表於 17-2-16 10:02
瀧乃湯。。。我上次book不到。。。呢間好評好掂
如果BOOK呢間, 要早多幾多個月BOOK??
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

瑪瑙宮

大廚勳章

alicialee1210 發表於 17-2-16 12:35
如果BOOK呢間, 要早多幾多個月BOOK??

吾知,你現在search下,最盡book到幾時就知可早幾多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

引用:Quote:alicialee1210+發表於+17-2-16+12:35

原帖由 seaheart88 於 17-02-16 發表
吾知,你現在search下,最盡book到幾時就知可早幾多
你最後有沒有住過星野the tower?

有些路啊,只能一個人走

瑪瑙宮

大廚勳章

alicialee1210 發表於 17-2-17 02:31

沒有。。。聖誕節實在太貴。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

alicialee1210 發表於 17-2-17 02:31

我12月住咗2晚tower, 一家大細都玩得好開心,不過我第一次冬天去北海道,唔知其他滑雪場係咪更好玩

寶石宮

引用:Quote:alicialee1210+發表於+17-2-17+02:31

原帖由 cc_ks 於 17-02-17 發表
我12月住咗2晚tower, 一家大細都玩得好開心,不過我第一次冬天去北海道,唔知其他滑雪場係咪更好玩 ...
幾錢時?係咪計人頭架?住The Tower?

有些路啊,只能一個人走

大宅

alicialee1210 發表於 17-2-17 10:16
幾錢時?係咪計人頭架?住The Tower?

係呀住The Tower,我12月中去,人頭計$8500yen, 你捕住佢一開賣冬季就買,如果聖誕會貴好多

寶石宮

引用:Quote:alicialee1210+發表於+17-2-17+10:16

原帖由 cc_ks 於 17-02-17 發表
係呀住The Tower,我12月中去,人頭計$8500yen, 你捕住佢一開賣冬季就買,如果聖誕會貴好多
...
大約幾時開季?

有些路啊,只能一個人走

首頁

尾頁

跳至