自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

claudia 發表於 17-2-18 07:02
我記得你。老公打兩份工養家,離開佢無錢供樓,依賴老公果位。

既然大家關係咁,有無真正想過出返黎做野, ...

翡翠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

引用:樓主,我個case有D似你,我係ftm自己湊一個

原帖由 ctsang1006 於 17-02-18 發表
樓主,我個case有D似你,我係ftm自己湊一個,我老公又係好鐘意出去,不過佢係做運動,好似今朝一早五六點就 ...
星期六日都晨早出去夜晚先返?

珊瑚宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆樓主:

坐低談判,問佢想點,話比佢聽小朋友完全唔似有爸爸!傾唔掂唔肯改,如果佢係比一大舊生活費你既,咪當同屋主,只係大家住埋一齊,以後食訓都唔使理呢個人!如果你要出黎返工,捱呢個家既,就離婚啦,要呢個男人係身邊唔知為咩囉!
其實當初應該就知佢咁衰,唔好結婚,更加唔好生咁多個B!

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

冇辦法,只有等自己心死

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

NBMOM 發表於 17-2-18 10:22
他果時咪成日話要同D老細出去
咁男人做嘢我又無問咁多
他晚晚會回來訓
人行到尼一步, 真係無得再後悔的啦, 只可以講, 向前望啦, 對男的就徹底失望的了, 家用, 係不可斷的, 係在乎幾個小朋友感受乍.. 細的都上小學了, 甩身之期仲遠嗎??

人就係咁犯賤, 人地在乎你, 就話痴身, 煩厭, 長氣, 一落得可有可無的角色之時, 就反轉話人對佢唔住. 冷淡的日子係咁過的了.

其實一早對愛情係無左期望了.. 有錢傍身先係正路.

子爵府

2019新春慶豚圓

talkative 發表於 17-2-18 11:04
咁係因為佢有女人,所以關係先咁差?

我覺得是
有女人後
睇屋裏乜都5順眼咁
間屋有多大呢?我們坐邊他會說不滿意

又嫌我煩嫌小孩嘈

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

瑪瑙宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

搵份PT, 重心唔駛再放係佢身上, 自然無咁多依賴!!!

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我同你一樣,佢以前唔係咁,只係第2個小朋友出世後,佢轉左工,識左一班新朋友,就變成咁。頭幾年我失眠,每晚喊,結果谷到內分泌失調,去睇中醫,一把脈就話我有野谷全谷到自己病,去求簽,解簽佬又話我家庭上有野非常睇唔開,我估自己已經好嚴重
我之前幾年全心放哂落小朋友,依家佢地大左少少可以放心交低工人,我先發覺自己冇朋友陪冇地方去,就快30歲以前朋友生哂bb冇人得閒陪我
呢度成日見jm話鼓勵同老公拍拖,旅行,但我老公覺得我應該24小時痴住個仔,我地會family day,但唔中意同我出去(我約左朋友佢唔會話我,只係佢冇興趣同我單獨出街)

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

NBMOM 發表於 17-2-18 03:34
同佢生活方式差異很大
他喜歡夜生活:打牌,按摩,落club ,飲酒,睇波
我喜歡早睡早起

樓主,係時候要為自己打算下,再咁落去生活,個人好易亂諗同顛,我係過來人,再住埋同一間屋只係會再痛苦,我選擇同小朋友離開,你有無屋企人backup呀,好老實,分開左住個人唔再理佢係舒服好多,先唔好講離唔離婚住,暫時分開住等自己個人無咁辛苦先再諗第二步點行啦

男爵府

回覆樓主:

離婚 叫佢俾贍養費 唔好再等佢 如果唔可行 就忍 忍到仔女大哂再踢走佢

大宅

同佢生活方式差異很大
我喜歡早睡早起

拍拖時不是咁,性格相差咁遠嘅?

子爵府

2019新春慶豚圓

NBMOM 發表於 17-2-18 03:52
教我如何不讓自己愛他?

愛人呢樣嘢,係好自然嘅事嚟㗎喎,你重係愛他,就離不開他,到你忍到冇得忍時,你就會知道點做㗎la

子爵府

2019新春慶豚圓

laiyee6121 發表於 17-2-18 17:35
愛人呢樣嘢,係好自然嘅事嚟㗎喎,你重係愛他,就離不開他,到你忍到冇得忍時,你就會知道點做㗎la
...

我覺得自己好沒用

他咁衰
我仲等乜

男爵府

2019新春慶豚圓

你先搵社工傾下,你覺得舒服,傾左一段時間,改變到自己心態,佢會知道的,到時再搵機會同佢講,你好想同佢一齊生活落去,但大家磨合唔到落去,唔係叫佢改去配合你,係想大家搵到個位去相處得舒服,你話已見社工一陣時間,不如試下搵個人幫手,用專業既意見,睇下大家可以點樣愛自己之餘又表達到愛比對方,始終大家原生家庭唔一樣,想法習慣一定唔一樣,其實大部分夫婦都係唔一樣,只係佢地能夠百頭到老係因為佢地搵到個位,你話你真係好想同佢一齊生活落去,想叫佢比個機會大家。

大宅

同佢生活方式差異很大
我喜歡早睡早起
佢唔係甘鍾意家庭生活,喜歡自由夜蒲的人,你有3個小朋友,佢覺得返屋企悶煩,所以夜晚出街。調返轉,仔囡夜晚佢睇,你晚晚出去!等佢試下湊細佬係點樣!

男爵府

2019新春慶豚圓

生活方式唔一樣可以遷就,唔理仔可以自己愛,有小三就接受唔到,我會堅強選擇離婚,如果仔已經10+

子爵府

2019新春慶豚圓

Bobo1210 發表於 17-2-18 19:00
佢唔係甘鍾意家庭生活,喜歡自由夜蒲的人,你有3個小朋友,佢覺得返屋企悶煩,所以夜晚出街。調返轉,仔囡 ...

他曾經大我
叫我出去玩
他揍小孩

點知他走去叫自己阿媽去揍
自己在房打機訓覺

子爵府

2019新春慶豚圓

NBMOM 發表於 17-2-18 19:04
他曾經大我
叫我出去玩
他揍小孩

係吖