親子旅遊

跳至

首頁
23456...21

尾頁

複式洋房

多謝提供簽証資訊,Plan 6月尾去

大宅

有冇人知,落地簽證大概等幾耐?我打算13/5去,下午星期六嚟嘅。我唔知好唔好俾多d錢apply fast track好?帶住1個3歲1個1歲。
邊間搞visa信得過又平?

珍珠宮

BK Milk勳章

jk121299 發表於 17-3-7 10:59
有冇人知,落地簽證大概等幾耐?我打算13/5去,下午星期六嚟嘅。我唔知好唔好俾多d錢apply fast track好? ...
我15年8月中去, 係hk 網上整左封信先, 到埗整落地簽證, 當時大約1x個人, 半小時內搞好

大宅

ccyin 發表於 17-3-7 11:31
我15年8月中去, 係hk 網上整左封信先, 到埗整落地簽證, 當時大約1x個人, 半小時內搞好 ...

Thx =)
仲有冇其他人近期過去可以分享下?thx

水晶宮

我岩岩係越南峴港返來, 有小小貼士比大家,

1. 港幣, 美金, 人民幣都可以在當地唱越南盾, 最高RATE 係金鋪, 可以先在機場唱小小旁身, 到市區再搵金鋪唱

2. 需要截的士最好請酒店幫忙, 比較可靠, 出面有幾隻顏色的士, 試過坐白色起標較高, 而且每次跳標較多, 但因洗費平, 就算較高都唔覺好多.

3. 海鮮必食, 真係平靚正, 建議到海邊的Be Man, 請先上網搵定想食的圖片, 到時即場比當地人睇, 因溝通有困難的, 每人平均清費$150

4. 街邊的法式包三文治, 超好食, 仲要平, 約港幣$6

5. 我係當地酒店每日都做spa, 又舒服又平, 環境好好, 做45min 約HK$175

6. 峴港有BIG C 超市, 收晚上十點, 如果鍾意行超市, 可以做每晚的節目

7. 如果想買扎肉做手信, 建議在回程一日, 早上到CON MARKET 選購, 比較新鮮, 而且無入過雪櫃,可以方便帶返香港
8. 電話卡, 一出機場已經有, USD6/HK$50 3GB 係4G網絡

暫時只捻倒甘多, 再有就再UPDATE, 因網上峴港資料較小, 希望幫倒大家

水晶宮

jk121299 發表於 17-3-7 11:38

Thx =)
我6/3 落機時, 大約見超過40人排隊做落地簽證, 我因為擔心,所以先係香港做越南VISA並唔知需要排幾耐

我會建議如果想做落地簽證, 而又係坐廉航的話, 先比多幾十蚊先做網上畫位, 坐最前, 可以最快落機,唔駛排甘耐.

大宅

係咪真係有fast lane? 因為有個agent sell 我,話10-15分鐘

水晶宮

jk121299 發表於 17-3-10 13:47
係咪真係有fast lane? 因為有個agent sell 我,話10-15分鐘
我唔清楚, 只見得一個窗口做, 排一條龍.

大宅

MMM888 發表於 17-3-10 13:38
我岩岩係越南峴港返來, 有小小貼士比大家,

1. 港幣, 美金, 人民幣都可以在當地唱越南盾, 最高RATE 係金鋪, ...

請問你係邊間酒店做spa ar?

水晶宮

celiaaayip 發表於 17-3-10 18:44
請問你係邊間酒店做spa ar?
我係返自己住的酒店做, 因訂房已包每人每日45MIN SPA, 可額外加錢加時,(半小時約HK$100)酒店係Sanouva Danang Hotel

男爵府

MMM888 發表於 17-3-11 09:39
我係返自己住的酒店做, 因訂房已包每人每日45MIN SPA, 可額外加錢加時,(半小時約HK$100)酒店係Sanouva Dana ...
唔好意思,想請問酒店方便嗎?因為我本星期也會住它。
10 Dec 03 - 3.275kg             12 Jan 04 - 5kg  14 Feb 04 - 6.4kg20 Mar 04 - 7.05kg   24 Apr 04 - 8kg12 Jun 04 - 8.4kg 11 Dec 04 - 9.67kghttp://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=15626

子爵府

BK Milk勳章

回覆 Sunny-E 的帖子

can you pm me the link of online visa application ?

男爵府

8331 發表於 17-2-26 20:00
想請教你book 此酒店7xx 是雙人房?是經那裡book 呀? 我email 去酒店book 平過agoda 和經酒店網book ,不過 ...

我直接由官網book, 可能大家日子唔同

水晶宮

NICHOLASMAMI 發表於 17-3-11 22:21
唔好意思,想請問酒店方便嗎?因為我本星期也會住它。
我覺得呢間酒店出入都好方便, 酒店附近已經有野食, 隔離有法包的檔仔,行去big C 同con market 都係15分鐘左右, 可以行去, 打的返酒店

另外如你想做spa, 建議你現在就send email 去預約, 因好爆的, 到時即埸就未必有位.

大宅

jk121299 發表於 17-3-7 10:59
有冇人知,落地簽證大概等幾耐?我打算13/5去,下午星期六嚟嘅。我唔知好唔好俾多d錢apply fast track好? ...

我2月去過,做落地簽證,坐廉航第二排,一落機即刻去做落地簽證,第2個交,交完企埋一邊等嗌名,等左20分鐘就開始嗌名,應該係跟先後次序嗌。不過條隊都好長,最好預先上網print定張form 填左先

伯爵府

Citydora 發表於 17-3-13 08:49
我2月去過,做落地簽證,坐廉航第二排,一落機即刻去做落地簽證,第2個交,交完企埋一邊等嗌名,等左20分 ...

請問上那網做落地簽証,,和在那print form?謝謝

大宅

8331 發表於 17-3-13 09:38

請問上那網做落地簽証,,和在那print form?謝謝

唔知post唔post 得
http://www.vietnamvisapro.com

申請完會有email 俾封信你,email內容會提你帶咩文件同有張form俾你download.

伯爵府

Citydora 發表於 17-3-13 09:47
唔知post唔post 得
http://www.vietnamvisapro.com

謝謝你

男爵府

回覆 MMM888 的帖子

Thanks a lot....
10 Dec 03 - 3.275kg             12 Jan 04 - 5kg  14 Feb 04 - 6.4kg20 Mar 04 - 7.05kg   24 Apr 04 - 8kg12 Jun 04 - 8.4kg 11 Dec 04 - 9.67kghttp://www.babyhome.com.tw/album.php?mid=15626

子爵府

BK Milk勳章

回覆 Vanessa-lee 的帖子

can you share with me where do you your visa? I have asking it online from one of the travel agency. No reply as of now.

首頁
23456...21

尾頁

跳至