自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

伯爵府

2021勳章

7evelyn 發表於 17-2-19 11:36
我都試過遇過呢d事…好老實我對呢件事好唔高興而唔係鬧你…真係好老土囉…知唔知人哋要休息ga呢…我當年仲 ...

好明白樓主,嘈鬼住哂搞到人地訓唔到 返完通宵 一返黎想休息就大鑼大鼓咁結婚 嘈住哂 叫佢地細聲啲 又叫你包容 真係自私

侯爵府

2021勳章

7evelyn 發表於 17-2-19 09:07
由朝早6.7點嘈到而家…十幾人男男女女好似開Party咁不停大叫…又佈置花車又喺度野餐…不停大笑大叫…我樓 ...

喜事 包容下啦
咁都包容唔到 要住曠洞

珊瑚宮

2021勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

7evelyn 發表於 17-2-19 12:27
其實我平時好少喺度出聲,因為我知道呢度又或者係而家社會有d好自我中心嘅人⋯但係竟然有人會話我自私⋯我 ...

樓主我撐你,真係會好煩

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

引用:其實我平時好少喺度出聲,因為我知道呢度又

原帖由 7evelyn 於 17-02-19 發表
其實我平時好少喺度出聲,因為我知道呢度又或者係而家社會有d好自我中心嘅人⋯但係竟然有人會話我自私⋯我 ...
深表同情!我亦遇過好多類似事件,优主動出擊,開party到凌晨兩三點,我無報警,只係走去㩒鐘,問佢哋:睇來你哋有排玩,夠唔夠嘢食?仲要唔要汽水啤酒?我雪櫃有喎!
晨早吉時五六點接新娘,又大叫大播音樂,拍門玩新郎,我走出去幫手叫醒鄰居,齊齊去新娘家要餅食,搞到新外父發脾氣叫佢哋唔好搞咁耐無謂嘢,快D入去

別墅

701003 發表於 17-2-19 12:22
我同情樓主喎!係自己屋企瞓教都叫自私?

自己喺屋企訓覺唔係自私

男爵府

回覆樓主:

其實班兄弟咁早應該自律D,不大聲吵鬧,減少嘈音,這應該是常識吧

wcpcelia    發表於 17-2-20 17:09

複式洋房

回覆樓主:

同保安投訴

子爵府

由朝早6.7點嘈到而家…十幾人男男女女好似開Party咁不停大叫…又佈置花車又喺度野餐…不停大笑大叫…我樓 ...

同情你
比我會報警

水晶宮

2021勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我明白你。
因為我試過係晨早六點,私人屋苑走廊已經密不透風所以回音好勁。仲要接新娘,成班兄弟喺走廊大叫,姊妹尖叫,真心你喺間屋入面嘈,我都算,明白喜慶事,但走廊真係唔係私人地方,應該都自律少少吖,結果同層我相信有三伙人打左落去管理處

大宅

冷靜d,起身食個靚午餐,等陣再瞓過

大宅

回覆樓主:

人地結婚,都係一朝喺屋企啫,樓主包容一朝啦。人地又唔係夜晚嘈,又冇犯法,樓主關窗就可解決。
人地泊車,唔關你事就算啦,你又唔係訓停車場。

珊瑚宮

2021勳章

引用:Quote:李豆豆+發表於+17-2-19+12:03+叫落去

原帖由 小豬澄 於 17-02-19 發表
黎杯橙汁
我要熱朱古力

珍珠宮

我明白佢哋搞喜事,
不過,負責佈置及一切準備工作,即使佢哋覺得開心,都唔應該大笑大叫!
尤其是在早上六七點⋯⋯其實即使下午都唔好咁大笑大叫影響鄰居!
因為有好多人返通宵,早上才回家休息,有D仲要該晚又要繼續返通宵班,咁樣嘈法,好慘㗎!

如果學生在校園搞佈置咁嘈,都會有老師主任甚至校長走出來訓話!

都咁大個人啦,做任何事情都要有分有寸,想一想別人。
佢哋有朋友結婚,喜慶事當然喜慶,但唔好以為係普天同慶嘛⋯⋯唔係成個世界都繞著佢哋㗎!
諗諗世界上,佢哋圈子以外的人,唔好咁放肆地發洩高漲的情緒,造成滋擾。

比個機會讓其他人祝福佢哋嘅喜事,而唔係變成了其他人的負擔,令到其他人討厭佢哋滋擾。

good_pig    發表於 17-2-19 14:15

水晶宮

2021勳章

我戥人高興,但兄弟姊妹不要太過喧嘩吵鬧!互相尊重就好了!
自由太多會令世人失去平衡

彩鑽殿

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:結婚大晒咩!?

喜事就算啦

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

又唔係日日, 一次半次我會接受
關窗開冷氣就冇聲

翡翠宮

虎到金來勳章 2022勳章 2021勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

人哋一生人一次 係開心事 俾我會忍讓一下囉

琥珀宮

2021勳章

回覆樓主:

我唔會包容,我放假係休息架嘛,班人又無比錢我使!我會呻個頭出去鬧,等佢地知難而退,阻住晒!雖然事後訓唔返,但好過咩包容死忍

大宅

試過隔鄰接新娘,一早很嘈吵。我剛出門口返工時,d 兄弟同我講,不好意思咁嘈,我話恭喜,恭喜。大家多d包容,可能人地喜事太開心,忘了會搔擾到其他人。

大宅

唔好勞氣,愈嬲愈難瞓着

首頁
45678...9

尾頁

跳至