心聲留言

跳至

首頁
12345...42

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

70年生嘅朋友!好嗎?

傾吓湊仔心得吖
我女2001年1月8日QE出世  

大宅

Re: 70年生嘅朋友!好嗎?

my b born in 2004-2, only 7 months.

Graham's mother

大宅

我個仔兩歲啦! 最近教佢戎片,好勞氣!

伯爵府

好彩~~~都有人應吓 :exclaim:
我結婚8年幾,而家個女3歲8個月。啱啱BB班 :mrgreen:

大宅

hi

my bb 30/4/2003 ,15 months,

伯爵府

好媽媽勳章

我結婚六年, 仔仔現在兩歲八個月 , 我有工作 , 菲菲照顧仔仔. 我覺得這年代的小朋友很幸福 , 物質充裕 , 回想我們70年代 , 邊有那麼多玩具 , 幼稚園只是在屋村樓下 , 邊有名校讀 . 但都很開心 , 所以很懷念童年時 . 每次去香港歷史博物館 , 都睇得很開心 , 將來仔仔懂事 , 我一定和他去參觀 , 告訴他媽媽童年時怎樣 , 教導他要珍惜一切 , :-P

公爵府

好媽媽勳章

我已結婚 12 年啦! 阿仔四歲幾, 1月10日出世.
而家籌劃緊想生多個.....但好多野要考慮

伯爵府

我都計劃多個,怕年紀大 :mrgreen:
係呀!啲幼稚園先進度...

男爵府

my little boy born in January 2003

公爵府

好媽媽勳章

gloriap 寫道:
我都計劃多個,怕年紀大 :mrgreen:
係呀!啲幼稚園先進度...

若一兩年內生,都唔算高齡產婦..heheee
返而要考慮經濟教養等問題.
我個仔恨做哥哥恨到發燒. 我有時叫佢:哥哥
佢就微微笑.

大宅

Hi,everyone.

My baby born in Sep,2003, 1 yr old.

Nice to meet you.

男爵府

hi ! 我又黎傾下先................
我結左婚十年,依家有個仔6歲,肚裏面有一個。我都覺得依家呢代d小朋友好幸福,以前一家九口住百幾尺公屋,新年先有機會飲汽水,食麵包皮o既日子,真係記得好清楚。但係點解依家d細佬都唔係好知足咁呢?

別墅

Hi everyone,

Nice meeting you all.

My daughter is now 25months. I have not start to toilet-train her yet. I am planning to do so when she is closer to 2.5 yrs old.

男爵府

我都係七零年出生﹐結婚剛剛兩年﹐有個仔十五個月大﹐都想生第二個﹐但又好驚湊仔﹐而自己又就做高齡產婦 我老公又話最好就有仔又有女 所以現在都未決定﹐第二個就一定要﹐但又担心又係仔﹐因為我老公二哥都係想一仔一女﹐點知就三仔K
Nijnje

大宅

原來都有咁多半高齡產婦.
其實我並不遲婚,只是遲生.
結婚七年,bb未夠一歲.

見舊同學個個仔大女大.自己才開始學湊細路,換尿片......

不過年紀大有年紀大的好.比較有準備去迎接小生命.
生活也比較穩定,是嗎?
只是冇咁多精神體力陪小朋友玩.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

終於見到70年既媽咪~
睇怕暫時我既仔女最大 大仔剛剛10歲,細女8歲~ 所以一早已經收工咯! :mrgreen: :mrgreen:

男爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Re: 70年生

太家好!又多一個啦....
我都係結婚十年,同樣有個6歲囡,仲有個四歲仔。一樣以前一家九口住幾百尺公屋....咁岩既..不過而家日子絕對唔會比以前開心,要面對經濟困難,煩惱子女學業,工作壓力等等等......我寧可停留係小時候,唔識愁,淨係識得走出街玩,偷雪櫃的"call 啦"飲.....
Sami 寫道:
hi ! 我又黎傾下先................
我結左婚十年,依家有個仔6歲,肚裏面有一個。我都覺得依家呢代d小朋友好幸福,以前一家九口住百幾尺公屋,新年先有機會飲汽水,食麵包皮o既日子,真係記得好清楚。但係點解依家d細佬都唔係好知足咁呢?
該用戶已被刪除

Re: 70年生

男爵府

Hi, 你哋好嗎? 我又傾下先,
已經有兩個仔仔啦,1就快7歲讀 小一,
1個3歲讀 K1,而家自己凑,
救命呀
[size=medium]Hello!

大宅

我都煩緊好唔好生第二個,最好生個囡啦!

首頁
12345...42

尾頁

跳至