自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛剛喺商場落電梯,突然聽到有個女人大叫"小心啲呀", 我轉頭一望見到成個bb車 碌緊落嚟我身邊, 我只好繼續抓緊扶手頂住架bb車, 即刻望下個bb有冇事, 點知原來一車物品,跟住個女人衝上來猛咁問我有冇事,我話好彩唔係bb,嚇死我了, 佢話如果有bb就會搭(emoji)。 未去到電梯底我仲要幫佢執番手袋, 以免塞住後面啲人落唔到電梯, 仲多人受傷。
諗返起都驚 ,幾十年都未見過有bb車碌落電梯 ,如果係長者、小孩或者是只看手機沒
扶實,連人帶車碌落去, 嗰度點都有十級,
真係好危險, 自己只係撞傷算係好好彩。

珊瑚宮

好彩

大宅

嘩!好驚險

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆:剛剛有架bb車從電梯上面碌落嚟

睇到標題個心離一離

男爵府

成日都見到有人推bb車搭扶手電梯 超危險
無事咪無事囉 有事都係自己攞黎衰

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

irischowys 發表於 17-2-21 15:40
剛剛喺商場落電梯,突然聽到有個女人大叫"小心啲呀", 我轉頭一望見到成個bb車 碌緊落嚟我身邊, 我只好繼 ...

佢當架bb車係買送車都應該用升降機啦

珍珠宮

回覆樓主:

低能,無bb就搭?無bb就整親人都無問題?咩邏輯

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆 irischowys 的帖子

好彩無事。樓主好好人!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

放下自在

男爵府

比我會鬧佢啦

無BB佢先搭LIFT

如果你係抱住個BB咁點算

佢BB就怕危險搭LIFT, 人地既安全就唔理, 正一自私鬼

男爵府

2018復活節勳章

但有時商場既升解機位置真係唔方便

可能商場一頭一尾先有

不過都係安全至上~ 寧願行多2步

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

嚇死

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嚇C

珊瑚宮

回覆樓主:

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

我成日見到啲水貨客,成大棟貨走去搭電梯,萬一出現樓主所提的情況,真係好大鑊

男爵府

bbkkc 發表於 17-2-21 15:53
比我會鬧佢啦

無BB佢先搭LIFT

我自己都反應唔切, 完全冇諗過要鬧佢, 淨係顧住望個bb有冇事, 我好擔心個bb喺啲la隙飛咗出嚟

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆:irischowys 的帖子

子爵府

上水成日見,買到成架BB車都係野,仲要橫衝直撞

首頁

尾頁

跳至