自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

#112 已解決.

Lee 間出名訂貨耐,但係我心諗又唔係急用,12 月訂左2 個行李廂! Email 通知可取貨,C6 就排左個幾鐘去,臨走仲問個staff, 係咪齊曬同埋無錯ga la? 個staff 話無問題!
第二天收到電話: 大至內容話, 俾錯左貨, 話我地取的貨貴$100, 叫我,一係將2 個行李廂親自退番去換, 一係賠$100 差額!

1. 俾錯貨唔係本人責任,我C6 負責搬回家, 排個幾鐘,坐taxi 帶到番元朗,點解要我再搬去牛頭角? 甘額外一次來回車費點計! 點只$100? 而且你估兩部手機甘容易? 兩個行李廂新界搬去九龍換wor!
2. 電話裡話就話: 唔好意思 (但完全沒有覺得自己有錯wor!) 不停話件貨有差額, 差額, 差額: 我無叫佢地俾錯我, 點解錯左仲要我硬食! 俾錯$3000 的貨我係咪要硬食$1500 差額呀?
3. 由開始就認為俾錯貨我,就係我攞左著數! 電話裡話: 究竟你知唔知你本身order 係細好多, 我地件貨係有客人訂左, 就算個客願意換細既,我地點都要賠番$100 俾人...所以我已回答,究竟邊個錯? 如果係你地俾錯貨, 就應該你地負責番! (其實兩件貨相差不大,如果好大difference就唔會只差$100 la,我本身就想要個細D 出短trip 方便. 俾錯件貨我已經好唔like.... 但無理由山長水遠去換je!
4. 甘都照賣俾客??貨一出門怒不退換! 我已經話, 2個廂我就無精神時間去換來換去, 而且拖過落地下wor,我解釋左, 搬落去大夏, 拉去taxi stand, 落車拉入村,貨一出門我就有權用個廂la, 叫我去換番再賣俾其他客?!

男爵府

回覆樓主:

5. 爛仔手法!! 我問:「如果今次你地俾錯一set 平$100 的行李廂, 你地會call 我主動退錢給我嗎? 」根本就唔會! 電話講到最後仲死口話會「mark 低我欠$100.」 之後再follow! 因為我仲有其他order 未到齊, 而其他貨只係衫、 書仔,我唔打算排隊去取,郵寄就可以,但聽佢D 口氣, 就係明屈我如果唔補$100, 就死都唔肯出其他貨俾我!
6. 我已表明佢地可以叫速遞到元朗上門收番2個廂, 但我唔會再搬去牛頭角! 個staff 答我, 甘D 費用仲貴過$100! 又問我,甘究竟你滿唔滿意依家個Gip 呀? 其實我真係超唔滿意, 浪費左1 個鐘講那個電話! 買左2 件唔係我想要的貨!佢地單方面話貴$100 je, 平貴我又唔識分! 我見相差不多都話費事換la, 點只仲屈我補錢買! 佢地覺得速遞貴, 甘叫客人搭車搬去俾佢地換就唔洗錢呀??

依家仲未解決, 我估如果唔肯出其他貨,都要去消委會投訴! $100 事小, 但我唔會因為他們的錯, 而要客人付出代價! 希望Jm 幫手推, Lee 間野仲要做緊開倉,babysXxx 已經不單止好多人complain出貨慢,唔回覆, 客人complain 就delete 留言. 現在親身領教過D 爛仔手法, 明明無道理都可以強屈人.! 真心唔想有其他人受害!

((已完滿解決: 有個應該係話得事, 打電話俾我C6, 話知道係他們的錯, 可以免費上門換俾我地, 或者不用我們額外付錢保留現有的廂. 因為我28 號飛,都唔想換來換去, 最後已解決. 另外有幾件貨未到未取的, 負責人話會另送順風免費寄到sf 站俾我, 甘我希望將會做得到la⋯⋯)完。

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

拎番上去俾佢果個都傻啦

男爵府

APIGMA 發表於 17-2-21 23:43
拎番上去俾佢果個都傻啦

2 個行李廂知唔知幾重呀? 我都係襯C6 放半日假特登幫我去拎!我住觀塘就無所謂, 叫我元朗拿番去牛頭角! 當我古里咩! 一係叫我賠錢! Lee D 咪爛仔公司lor

珍珠宮

APIGMA 發表於 17-2-21 23:43
拎番上去俾佢果個都傻啦

咪係

大宅

sarahwong420 發表於 17-2-21 23:49
2 個行李廂知唔知幾重呀? 我都係襯C6 放半日假特登幫我去拎!我住觀塘就無所謂, 叫我元朗拿番去牛頭角! ...

間舖真係出名臭!! 樓主都算唔好彩! 條友仔咁都講得出口..... 點解要受害者賠差額? 一間正當公司都唔會咁做嘛! 叫妳搬返去換更加cheap 到爆

wcpcelia    發表於 17-2-22 10:09

珍珠宮

sarahwong420 發表於 17-2-21 23:49
2 個行李廂知唔知幾重呀? 我都係襯C6 放半日假特登幫我去拎!我住觀塘就無所謂, 叫我元朗拿番去牛頭角! ...

答佢拎返上嚟都得,賠番我一日嘅人工加車費

子爵府

最麻煩有其他貨未攞

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

佢俾錯,佢上門換番囉,點解要你拎返去
活在當下,愛得及時

大宅

請問佢全名係咩呀?

大宅

pm1202 發表於 17-2-21 23:59
佢俾錯,佢上門換番囉,點解要你拎返去

樓主po int 6 有講. B shop 回答速遞費仲貴過$100 . 所以估計唔肯上門收返!

男爵府

咁都得?
當個客傻的嗎?

大宅

咁衰既公司都有

男爵府

日日媽媽 發表於 17-2-21 23:57
最麻煩有其他貨未攞

我其他貨點都貴過$100. 無啦啦屈我欠$100,真係當全世界圍住佢地轉咩! 一單還一單,所有貨全數入錢, 佢試下唔交貨呀, 一定報警! 佢屈我欠$1000 都得架喇?

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

直抗叫消委會搞冇謂傷神

男爵府

_candy_ 發表於 17-2-21 23:54

答佢拎返上嚟都得,賠番我一日嘅人工加車費:nothi ...

佢堅無禮貌答我, 話車費唔關佢事! 我先生話, 賠咩差額呀,你賠番的士錢俾我就真! 電話個人答我, 有無俾錯個Gip 你你都要俾的士錢ga la⋯⋯ 但叫我搬去退, 一來一回車錢時間,有無用腦去思考過? 簡直係賴完屎就搵著我來抺patpat!

男爵府

spikenard 發表於 17-2-22 00:10
直抗叫消委會搞冇謂傷神

一定會。 雖然阿B 病緊好忙,但都要打完lee 編post,唔好俾其他人受害! 如果係速度慢我可以接受,但經營手法問題, 就點都要鬧

珍珠宮

sarahwong420 發表於 17-2-22 00:13
佢堅無禮貌答我, 話車費唔關佢事! 我先生話, 賠咩差額呀,你賠番的士錢俾我就真! 電話個人答我, 有無 ...
咁俾錯都唔關我事,仲有個o急已用,上埋飛機架啦,你去外國取啦

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章

睇到都覺得佢地有問題
就算退,都應該係佢地搵人去收啦

wcpcelia    發表於 17-2-22 10:09

首頁
12345...6

尾頁

跳至