家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Keith414 發表於 17-2-23 21:58
買危疾最緊要睇埋危疾定義,市面上最寛鬆個3間係,414,保記,同埋美國萬X。
例如通波仔,呢3間都係只需要 ...
定義寛鬆唔代表一定有得賠, 好多人覺得定義寛鬆易D賠, 其實係假象, 正正由於定義寛鬆, 相對保險公司有更多位可以俾佢reject. 只要問個agent拎份claim report睇, 就知實際賠償率有幾高, 賠償率先可以睇到間公司理賠情況, 同定義寛鬆根本無閞.

大宅

mkid 發表於 17-2-23 19:57
有d危疾既心贓病定義
係要心肌壞死 (一定要死人果種)
如果只係要通波仔

通波仔好多公司都當早期可以先報20%或25%啦,呢個產品都有包,不過是20%,我司產品設計系報25%,而且可以報兩次。

禁止訪問

複式洋房

KellyNg512 發表於 17-2-22 18:44
其實唔係我先生,不過我朋友嘅老公,比個做保險嘅fd sales佢買嘅,每個月供$2000,但本身我朋友個老公係做 ...

都有朋友sell 我呢份,$2000/mth 供 25 年
真係要咁貴咩? (保額約70 萬)

禁止訪問

禁止訪問

大宅

fatma20167 發表於 17-3-8 16:59
都有朋友sell 我呢份,$2000/mth 供 25 年
真係要咁貴咩? (保額約70 萬)

衣加危保真係好貴,如果你買冇咁大間嘅保險公司可能平少少,不過宏x係間算幾老實的公司

別墅

Sis 最後買邊間

複式洋房

講起保險我都有朋友做但唔會係呢到搵agent

首頁

尾頁

跳至