夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 ashbbcheng 的帖子

我都不停這樣想來原諒他, 但他都堅持要搬, 唯有遲些再傾吓租金怎交啦!

翡翠宮

兩個人一齊組成家庭就唔好計較咁多,儘量做好,唔想過就好好商量分開,無必要要求對方太多

男爵府

我的育兒心得勳章

搬咪叫佢自己搵租盤,總之你繼續俾4位數字的租,有多叫佢俾囉。

大宅

回覆:想在這兒呻吓

樓主,你老公講左1次係你累死佢老豆,定係不停咁講?如果只係1次半次,就係喪父失理智,如佢堅持要搬,可要求佢負責租金,你負責水電煤等,同佢商討下佢份糧冇必要比咁多男家!

男爵府

chanel_1022 發表於 17-2-25 11:08
樓主,你老公講左1次係你累死佢老豆,定係不停咁講?如果只係1次半次,就係喪父失理智,如佢堅持要搬,可要 ...

佢今日都講,話我對佢老豆唔好。 唔搬近佢老豆住。

我真係忍不住話, 話佢老豆過往都對一些對我唔好既野(例如: 同佢講野, 扮聽唔倒) , 我話人與人之間既關係, 係雙向的, 其實佢對我咁, 我怎對他好好, 好到我想搬近和他住,好想經常和他見面呢?

其實我唔想咁講這些難聽的說話, 因為始終老爺已走了我本應都唔想再提這些事件, 也唔想記著他的不好。 但我老公不停話我, 我真係忍不住!

大宅

回覆:想在這兒呻吓

樓主,你老公真是思想及價值觀出現問题,我從来未聽過有人因為一個星期搭一次車去探孫女而過勞死,咁點解佢呀媽又無事?你再跟他抖纏落去亦於事無補。他要搬出去,便叫他自已去睇樓,一定要他簽租约,到時交唔起租由他自已上身。以後一切財政大權交由他負責,你每月把現時開支的金額交給他,第時加左人工都唔好比佢知,你也要留一点私巳给自已,佢根本想用盡你一分一毫去補貼自己,他實在太自私。千萬不要動用積蓄,他的洗腳唔抹腳行為很快會把储蓄掏空,到時你會更痛苦。

佢自已冇本事又想住市區,又想個女讀ESF, 又想養車,又請工人,連供養佢自已父母都喺你身上拃钱。他對你付出過什麼?只有生你個女果條精蟲。

你要好好保護自已,好字為之。

大宅

aw07044780 發表於 17-2-23 14:03
我想找大家傾吓, 我老公和我拍拖成十二年, 十二年才結婚, 佢係北方人, 我係本地人,原本沒甚麼, 相處都OK, ...

你講完呻完對件事有幫助嗎?你再呻所有事唔會改變,點解你唔改變宜家個局面?你做到就係離婚,個男人根本無諗過你感受,睇唔到佢愛你及呢個家,你話唔想個囡在單親家庭長大,但佢在一個父母不相愛的家庭長大又會好好嗎?你唔捨得放手都要捨得,個男人對個家根本無負責任,再咁落去只有自己辛苦,何必呢?

侯爵府

我想找大家傾吓, 我老公和我拍拖成十二年, 十二年才結婚, 佢係北方人, 我係本地人,原本沒甚麼, 相處都OK, ...

呢D男人賴得就賴,不知所謂

大宅

我個人比較黑心,如果比著係我,話我累死佢老豆,我會叫佢跟埋佢老豆去,吾好係度發癲!講野吾經大腦

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:回覆 Fattybighead 的帖子佢話出面貴多二萬

原帖由 aw07044780 於 17-02-23 發表
回覆 Fattybighead 的帖子

佢話出面貴多二萬都肯租, 我唔知佢有甚麼本事去租(自問無本事), 我昨日同佢講, ...
你同佢講話好囉照搬, 但佢俾錢
叫佢去揾屋
我估佢連2按1上都拎唔到錢出來?
自然收聲

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我會要佢拿一大舊錢出黎先搬
要偃計條數比我 佢出屋租 水電煤 工人錢
你只負責個女同食 仲要佢每個月比家用

搬要有能力 乜叫害死佢老豆 不知所謂
不如話佢無能力連累老豆再拿老婆黎出氣
我實企硬 心軟衰硬

男家係人 自己老婆仔女唔係呀
人地弱 自己老婆好強咩
都忽忽地

大宅

呢D都係你1手造成,你付出太多,比得太小責任佢
比成份糧屋企問題的解決方法好簡單,你同佢傾一萬次都無用,要用方法來解決
方法如下
你死都唔好搬,佢要搬佢交租,你交水電煤,要學識用佢D錢,等佢交租用多D,自然比得小佢父母,而你果份糧本來用來交租,依家唔使交剩下來的錢就儲起佢。則係等佢拿比佢父母D錢交租,咁佢咪唔使成份糧比父母

別墅

樓主一個人撐住幾個人嘅生活, 壓力實好大為咗小朋友仍然要堅持, 好犀利
仲要突然俾佢話你害死人真係好委屈, 真係無理嘅指責
會唔會因為咁令自己情緒好大困擾?
都見到你屋企經濟方面有啲緊張, 要你一個人負責晒都好吃力有冇同其他人或者其他屋企人傾過?

伯爵府

回覆樓主:

既然佢咁大口氣話二萬都租,咁你千萬不要俾租和按金,而家都幾千更要收起,話俾阿女將來讀書就得。

水晶宮

回覆樓主:

你老公係大6人?

珍珠宮

Fattybighead 發表於 17-2-23 16:15
拋返個波比佢,叫佢自己搵地方,搵個同而家租金一樣佢又滿意的地方,搵到咪搬囉!出面租咁貴,用晒d儲蓄係 ...

同意

男爵府

回覆樓主:

佢姓賴,人到咁上下年紀又有病走有咩出奇,人總會死可苦賴在別人身上,就算你今次就左佢又如何,佢根本就係大男人唔心足

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

我老公都係北方人,同意有人話你老公不知所謂。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

別墅

又要話事但又無本事,真討厭!你一定堅持叫佢拿半份屋租錢,佢先至貼地,知住緊租金甘平,等去市區揾盤才知死

首頁

尾頁

跳至