興趣嗜好

跳至

首頁
12345...27

尾頁

男爵府

喺一兩個月, 因為一啲事, 我情緒好低落, 於是我開始睇書令自己冷靜吓, 我睇咗啲有關前世催眠真人真事嘅書同上網嘅一啲文章。

令我深信有前世今生同每個人生都有一個重大嘅課題, 我好想去做一次前世催眠, 但又好怕知道咗同一啲人前世嘅關係會接受唔到, 而家我諗住比啲時間自己, 等自己認為ready , 就會去試。

出呢個post 係想知道做過前世催眠嘅人, 做完有乜得著。

未做過而有興趣都可以留吓言, 交流吓

(反對 或唔信啲jm , 請你哋高抬貴手, 唔好插我呢個post , 各人有各人嘅信念, 請尊重包容)

複式洋房

我本身都有興趣想試吓做,
但有啲人話會有機會醒唔番...嚇到我唔敢做
但我亦驚會知道關於上一世唔好嘅嘢會令到自己唔開心...
所以最後都係放棄...

yingyingcao1122    發表於 17-4-4 23:37

子爵府

回覆樓主:

前世催眠唔一定成功地真係比你睇到一個跟某個人嘅影像, 所以首先唔好抱咁大期望。
如果你有心結,你就當去睇一個心理醫生咁, 同佢傾下偈,抒發咗會開心啲。
我有經驗,因為我試過。

子爵府

回覆樓主:

同埋其實一啲都唔神秘同恐怖……

大宅

其實前世的事, 你點去証實佢講嘅係真實呢?

男爵府

abc2017 發表於 17-2-23 18:45
我本身都有興趣想試吓做,
但有啲人話會有機會醒唔番...嚇到我唔敢做
但我亦驚會知道關於上一世唔 ...

我睇咗啲書, 了解咗你係唔會醒唔返㗎
但認真, 反而知道咗前世嘅事, 可能可以解開你某一啲嘅心結, 而且可以了解吓自己一生嘅課題, 日後可以用心去改變, 令自己身心靈有所提升

男爵府

未試過但有興趣知多點

男爵府

MC媽 發表於 17-2-23 18:51
前世催眠唔一定成功地真係比你睇到一個跟某個人嘅影像, 所以首先唔好抱咁大期望。
如果你有心結,你就當去 ...

可唔可以分享吓經驗, 你有冇得著?

珍珠宮

引用:其實前世的事,+你點去証實佢講嘅係真實呢?

原帖由 kittttty 於 17-02-23 發表
聽過專家講有分深層催眠

和淺層催眠兩種

但其實原則上都係同發夢差唔多

有機會係你自己創造出來嘅故事

yingyingcao1122    發表於 17-4-4 23:37

男爵府

kittttty 發表於 17-2-23 18:58

雖然未試過,但話明催眠,係催眠你本人,令你腦內有前世影像吧

有錯請指正

侯爵府

Dreamingday 發表於 17-2-23 19:02

呢個我有興趣⋯有時我真係諗唔通我既經歷,可能睇到前世之後我會明白⋯

子爵府

Dreamingday 發表於 17-2-23 19:02

我同老公曾經貪得意,去試過催眠治療, 係俾錢個隻 ,我完全唔得, 催眠師話我潛意識強,自動抵抗咗, 完全投入唔到狀態。 反而老公得, 我老公催眠左之後,佢見到有影像, 聞到有氣味, 就好似入咗4d電影咁, 佢話見到/感覺到自己係女人,約一百年前,着厚沙裙,處於西方國家,一個人孤令今躺在病床上等死,跟住慢慢死咗,然後身體住上飄。 我老公經歷左兩三個場景... 如果大家想聽,我先決再講……

我覺得好新奇又妒忌, 因為我完全唔能夠被催眠.

yingyingcao1122    發表於 17-4-4 23:38
唔係怪獸    發表於 17-2-24 12:24

子爵府

MC媽 發表於 17-2-23 19:11
我同老公曾經貪得意,去試過催眠治療, 係俾錢個隻 ,我完全唔得, 催眠師話我潛意識強,自動抵抗咗, 完 ...

我一直合埋眼,可能我有D緊張, 合埋雙眼只有黑色一片, 催眠師一路係倒數數, 但我完全進入唔到狀態, 試左兩,三次, 係第三次既時候,係黑色一片當中, 我見到有一隻眼睛, 好大好大,有d似埃及中荷露斯之眼嗰隻眼,其他乜影像都冇。 我由細到大一直都係一個預感好強的人, 我以為今次做催眠治療,可以令自己有一D新的發現, 可惜完全催眠唔到我。
反而我老公係一個平時無夢發嘅人, 佢一下子就已經進入狀態。

所以去搵催眠治療師催眠, 唔一定個個都得。

yingyingcao1122    發表於 17-4-4 23:38

子爵府

MC媽 發表於 17-2-23 19:12
我一直合埋眼,可能我有D緊張, 合埋雙眼只有黑色一片, 催眠師一路係倒數數, 但我完全進入唔到狀態, 試 ...

可以講返我老公催眠嘅經驗, 首先交代下背景 , 催眠過程完全係老公口述。題外話想造催眠治療既人, 其實一直心裏都可能有一D問題, 想要求答案, 又或者可能想治療疾病,例如失眠 ,所以先去做催眠治療。 大家不妨當一個心理治療的角度去睇, 我同老公就係咁樣睇。

當時催眠治療師張房嘅燈調暗, 冇音樂, 刪左d窗簾, 我老公半躺係一張好似沙灘椅咁長嘅櫈上,而我就坐係房既另一邊, 不太遠的地方, 免得騷擾我老公。 催眠師跟著坐係我老公身旁, 佢地當中的對話我唔太清楚, 聽到D聽唔到D。 由開始到終結大約半小時至 45分鐘 左右。

完成之後, 走咗之後,老公先同我講, 佢聽到催眠治療師數到大約60至70幾, 係黑暗中見到有一點光, 之後佢買慢慢走埋去, 原來發現自己企係一個石屋門口, 係有d似古希獵時代嘅石屋, 老公話應該係企係一個富有人家嘅後花園, 石屋門口隔離係廚房, 佢話甚至可以聞到廚房傳來的香味, 老公話見到自己只見米白色的袍, 腳繫著的草鞋,佢將隻手摸住牆壁, 佢甚至可以感覺到牆壁上的灰, 之後再慢慢行出石門, 係一個類似高臺的地方, 有一個金棕色長頭髮的女人, 係呢間屋既千金小姐, 千金小姐向佢行過嚟, 直覺話比我老公聽呢個千金小姐係同佢有感情瓜葛, 千金小姐身後有幾個保鏢, 千金小姐同我老公講, 唔再中意我老公, 因為我老公係下人, 跟住幾個保鏢就打咗我老公一身, 佢跌左落地下 , 老公話佢臨死前, 覺得好傷心, 因為呢個女人選擇左錢, 而放棄佢…… 第一個影像完結。 我老公話佢覺得嗰個千金小姐係奶奶,而我老公同奶奶既關係其實由細到大都唔麻麻地

太長一陣再打…………

yingyingcao1122    發表於 17-4-4 23:39
唔係怪獸    發表於 17-2-24 12:26
Jolin_Yuen    發表於 17-2-24 11:45

子爵府

MC媽 發表於 17-2-23 19:14
可以講返我老公催眠嘅經驗, 首先交代下背景 , 催眠過程完全係老公口述。題外話想造催眠治療既人, 其實 ...

又繼續……
其實我老公同奶奶分隔兩地,感情咁多年一向冇乜計傾 ,我老公畢業後就回港,我倆結婚後,佢地關係先有小小改變,以前我奶奶總係覺得老公激我佢,直到呢次催眠後,可能老公睇通咗小小野,先改變自己,冇同奶奶爭吵咁多。

好, 繼續講第二個影像 ,第二個影像,今次背景係西方國家,唔知法國定歐洲, 老公係一間有樓梯嘅大屋, 英式裝修, 老公著西裝, 灰間條, 佢話自己應該係有錢人 ,重要睇錢大過一切嘅生意佬,企係樓梯底下, 行樓梯上望, 見到有幾個細路仔, 佢話應該係自己d仔女, 有個著長裙既女人,係佢老婆, 眼神有點無奈同委屈望住我老公, 我老公話佢當時感覺好厭惡, 覺得佢老婆好煩, 唔想要呢個家,所以開門走左。 老公話對住個跟女人嘅感覺就好似以前對住奶奶咁! 第二個影像完結,事後老公就覺得 ,第二個影像入面 老公係欠左講個女人感情, 同登對佢唔好……

Jolin_Yuen    發表於 17-2-24 11:46

子爵府

MC媽 發表於 17-2-23 19:16
又繼續……
其實我老公同奶奶分隔兩地,感情咁多年一向冇乜計傾 ,我老公畢業後就回港,我倆結婚後,佢地 ...

跟住第三個影象,就係先前講佢變咗個女人,約一百年前,着厚沙裙,處於西方國家, 好似巴西智利呢d國家,一個人孤令令咁躺係病床上等死, 簡陋嘅病房中 ,有藍綠色嘅牆, 老公話鼻尖都好似聞到一種屬於熱帶地方嘅氣味, 佢話佢認知道到自己係一個妓女,冇親人,冇伴侶,冇錢,好惨, 跟住慢慢死咗, 臨死前一刻 , 覺得冇錢冇乜大不了, 原來最慘係冇人愛 ,當你將死嘅時候冇人陪你,為你喊, 跟住就斷氣,然後身體住上飄…… 催眠過程完畢, 話咁快差唔多已經過左9個字。

一陣再寫埋我老公的領悟……

Jolin_Yuen    發表於 17-2-24 11:46

大宅

回覆樓主:

我做過一次,初時以為自己可以揾到感情問題嘅原因,但見到的人全部都係唔識的,反而見到前世某啲行為可以解答到點解我對某類人會好反感,總算對自己的性格有啲解釋咁。

我見到自己的行為,一路做一路喊,差啲要暫停,估唔到以前自己咁衰,所以今世會好好做人。

yingyingcao1122    發表於 17-4-4 23:39

男爵府

kittttty 發表於 17-2-23 18:58

有啲真人真事嘅書, 講過有人去做完前世催眠之後, 知道同某人關係, 所以再叫某人去做前世催眠, 最後入過第一個人嘅前世, 証實講嘅嘢係一致
另外亦有人去返前世嘅學校亦找到一啲根據

日月水火    發表於 17-2-24 00:51
pansy888hk    發表於 17-2-23 22:04

公爵府

我都想試下解開一啲不明原因既心結
快樂擁抱我!

公爵府

我都想試下解開一啲不明原因既心結
快樂擁抱我!

首頁
12345...27

尾頁

跳至