自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我見有d媽媽好多野傾,我又諗唔到有乜問

伯爵府

回覆:大家家長日通常會問老師d咩野架?

係屋企有出現既問題就會問下佢係學校有無發生。

伯爵府

成績表冇名次, 會問吓大約班上屬上/中/下游.
平時上堂情況, 午飯情況 (會發現好多在家唔食的嘢原來在學校係有食的)
講吓屋企情況, 睇睇老師會唔會有啲咩建議.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

我果日見老師,因為之前好多家長傾太耐佢已經超晒時,到見我就好趕時間,只係同我講個仔各方面都好; 明顯我個仔上左小五情緒起伏大左,老師話唔覺; 欠交多左,老師話小朋友總有失手; 我再問其實家長有咩可以幫到小朋友,老師只係話叫佢早D溫習!!!!

所以有時諗定問咩都未必有用,要睇老師想唔想同你傾!!!

公爵府

回覆樓主:

問佢喺學校嘅人際關係

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

上堂有冇恰眼訓

總有離別的時候

珍珠宮

每次都係問老師呢句 : 有無投訴
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

子爵府

回覆樓主:

刪除,睇錯左睇目答野

侯爵府

引用:我果日見老師,因為之前好多家長傾太耐佢已

原帖由 littlecar 於 17-02-24 發表
我果日見老師,因為之前好多家長傾太耐佢已經超晒時,到見我就好趕時間,只係同我講個仔各方面都好; 明顯 ...
我就係咁囉,我見人地個個都超時,我自己就冇乜問,老師又好似冇乜講咁,淨係比成績表,講句話都幾好,係乜乜科爭d,媽媽有冇乜問題想問?咁通常我只係識問話佢上堂有冇傾計,3分鐘就走得

但今年小五,我又覺得好似應該問多d,所以睇下大家有乜問題參考下

侯爵府

引用:+本帖最後由+webjen+於+17-2-24+16:12+編輯

原帖由 webjen 於 17-02-24 發表

每次都係問老師呢句 : 有無投訴 ...
你地洗唔洗帶埋小朋友去架?

我記得我細個係一定唔比小朋友入去,就算帶埋都要喺出面等,方便講壞話但依家好多學校要求學生一齊去,好似少左野聽咁

珍珠宮

好媽媽勳章

次次見家長都好似睇醫生咁快,但我見部份其他家長就傾好耐,我都疑問左好耐到底問咩可以問咁耐

水晶宮

次次家長日我都好快出返黎,無乜問題所以無問題問
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

伯爵府

學校無名次的,會問下大約排位,因小五了。再問同學相處情況,再問上堂專唔專心有無舉手答問題,跟住起身撤退

公爵府

回覆樓主:

我女係最早既一個,我都未諗到有咩問添。。

公爵府

abinayams 發表於 17-2-24 21:42
學校無名次的,會問下大約排位,因小五了。再問同學相處情況,再問上堂專唔專心有無舉手答問題,跟住起身撤 ...

我女小一,我都唔知問咩好

公爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

我今日先家長日~~~見到d家長都有d耐~~~我就好快傾完~~~我又冇咩問題~~~所以都好快攪掂~~~

首頁

尾頁

跳至