婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

自己亞媽都有假人,何況系奶奶

水晶宮

jounhappy 發表於 17-3-1 12:53

成日乜都要專登問人使唔使,要唔要,就係預左你答客氣說話 ...

呢D咪高招囖,等全世界都覺得佢係好人,要學返佢,以其人之道還至其人之身

侯爵府

dinosaurmum 發表於 17-3-2 12:17
呢D咪高招囖,等全世界都覺得佢係好人,要學返佢,以其人之道還至其人之身
...

而且對住自己老公講任何99嘅事都要好小心 好有EQ,唔係就自己蝕章俾佢 得逞。有時我同老公 鬧交都係因為有戲后級數的99,c6叫我對佢唔好甘上心,而我份人就直板板性格唔鐘意99的小動作係度詐傻扮懵

有時候,99還妢1x歲少女甘 一幅無知天真嬌口敏對妳 演戲… 下?咩黎㗎? 我唔識喎~ 點解我聽唔明既~,我要你地答應我~哇嗚~你唔錫我 對我唔好~ …妳還要忍住唔爆

大宅

Huuu 發表於 17-3-1 13:14

"仲要係經人地把口問我,等所以有人以為佢好好,到最後都係得把 ...
咁似講梗我奶奶嘅, 成日扮可憐無人理, 話個新抱點點點, 以前上去佢屋企見到啲地下唔乾淨都會同佢掃吓地拖吓地, 知道佢周圍唱我, 我今期上到去手指都唔會動呀!
對自己的心誠實!

大宅

c雅 發表於 17-3-2 06:36
其實你99已經好過好多99
起碼她肯幫你湊一下
有好多99係當d 孫係玩具或曬命工具,
同意, 阿b濕片立即比返你叫你換, 但個仔响度就會扮嘢囉!
對自己的心誠實!

侯爵府

HamoBaby 發表於 17-3-3 07:37
咁似講梗我奶奶嘅, 成日扮可憐無人理, 話個新抱點點點, 以前上去佢屋企見到啲地下唔乾淨都會同佢掃吓地 ...

試過假意叫我上去佢屋企食飯,約埋7-8個朋友上黎圍攻 我呢個新抱,又俾說話妳聽,又逼妳打掃做妹仔 話唔清潔乾淨冇得離開。

事後99妢無知,下?! 我都控制估計唔倒我班朋友會甘ga~
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

水晶宮

Huuu 發表於 17-3-2 13:17

而且對住自己老公講任何99嘅事都要好小心 ...

幾十歲人仲要扮後生嘅口吻,真係頂佢唔順

大宅

Huuu 發表於 17-3-3 11:56
試過假意叫我上去佢屋企食飯,約埋7-8個朋友上黎圍攻 我呢個新抱,又俾說話妳聽,又逼妳打掃做妹仔 話唔清 ...
咁你99唔夠高喇, 我嗰個會你一路做,在親戚面前會唔該前唔該後, 又叫你慢慢唔好急⋯
對自己的心誠實!

大宅

我99都系鐘意扮好人博其他人歡心

大宅

原來婆媳版小事唔比呻既 咁係公審既
咁呢到咁多99都比人公審梗啦 死得囉 無面見人囉..
D人真心無聊 唔岩睇咪唔好出聲囉 係都要加多腳先開心

男爵府

jounhappy 發表於 17-3-1 12:25
尋晚呀99幾假呀,平時阿女係佢湊返學同放學,放假我湊返嘅,咁前晚佢知我尋日放假,懶好咁問我:使唔使聽朝 ...

我爬左幾版婆媳版, 終於搵到有人似我99 我明你感受, 佢就成日做到大好人咁, 但其實得把口, 我覺得唔好成日話俾老人家湊係老馮,我絕唔老馮, 放假一定自己湊, 只係0個個係佢個孫, 我同C6返左工, 99自己都唔放心交俾工人睇足一日, 佢會主動問使唔使幫手....強調: 係問! 但我想講我老豆幫手仲多佢幾倍, 佢成日問我邊日洗唔洗黎, 我話好呀唔該99, 佢就話但個日我約左人食飯, 一係我食完飯就由xx飛的入黎呀, 我話咁遠咁唔使啦, 我睇下公公幫唔幫到, 佢就話: 好啦,辛苦晒公公。。。

如是者, 一個月只黎幾日, 我覺得黎多黎少唔係問題, 佢黎當然我好感激, 但同個個親戚講個孫係自己湊, 好辛苦架

beautyflo    發表於 17-3-24 11:23

男爵府

雖然好似好少事, 但我好明白樓主... 成日睇睇埋埋佢D假野, 真係有一日會忍唔住...

洋房

回覆 jounhappy 的帖子

非常認同, 跟住全世界覺得佢是好99

大宅

其實都係客氣說話黎o者

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

yayababy 發表於 17-3-2 01:05
其實呢到d人係米睇吾明中文?樓主係要帶出99為人好假,而佢99又真係攞黎衰,份咩好人問個新抱要吾要訓晏d姐 ...

我 get 到既都係咁
總有離別的時候

男爵府

jounhappy 發表於 17-3-1 12:53

成日乜都要專登問人使唔使,要唔要,就係預左你答客氣說話 ...
至Q憎,假惺惺,不過諗咗佢平日都有幫到手就算數~

男爵府

Huuu 發表於 17-3-2 13:17

而且對住自己老公講任何99嘅事都要好小心 ...
返老還童?
我驚我會忍唔住手'中'佢,除非佢係朱玲玲咁靚,咁有機會忍到~

男爵府

hilaryashley 發表於 17-3-20 10:15
我爬左幾版婆媳版, 終於搵到有人似我99 我明你感受, 佢就成日做到大好人咁, 但其實得把口, 我覺得 ...

係囉~最憎啲人得把口

首頁

尾頁

跳至