夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我同C6拍拖結婚,一齊左20年,我只係3x歲,大女都中3,佢都顧家,但講真,對住佢,有厭惡感,每日都係命令式叫我做呢樣果樣,遲少少都有說話聽,近半年,直頭一開口想講2句就嘈,開口埋口就講錢,好現實嘅問題。其實生活上,係可以嘅,我唔明佢點解要日諗夜諗

呢兩年我出返黎做野,識多左人,仲係公司識到個男人,大家講講下,一齊出黎,以為可以齋玩,點知慢慢變成認真,呢2日直頭叫我,如果處理好屋企嘅事,可以搬去同佢住

我唔否認錯左自己,但呢個人確實俾左勇氣我去面對呢個問題

我有開口同C6傾下,但係佢當我唱歌,以為我無端端玩情緒,危機意識係零

我越講越心淡,好想走但係又唔忍心仔女,對住C6,又好似好無義氣,不過唔走,又唔知自己再捱到幾耐

翡翠宮

拿, 最典型既BK答案呢, 多數都係淫婦下刪1000字鬧爆.

我份人比較無道德 , 不過; 我亦覺得道義上都要比你老公多一次機會; 你不妨同佢講; 我最後一次比機會你; 如果6個月都唔work; 就要分開. 當然大家要傾點先叫改善到; 點為之大家都覺得OK既生活. 斷估錯唔會得佢一個人; 你都有份搞到段關係咁.

就算佢當你講笑, 你都要坐言起行; 好好試一次. 周時亦要比signal仔女你地唔係佢地想像咁完美.

呢段期間; 停止同第三者出去, 真心地同老公試多一次.

男爵府

認真跟老公再說一次吧,詳細一點他會感覺到你認真,例如離婚後生活上安排

如果你覺得丈夫相處上沒有太顧你感受很有問題,那末出面那個會碰人妻的男人would really surprise you

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

~小樹兒~ 發表於 17-3-2 11:23
認真跟老公再說一次吧,詳細一點他會感覺到你認真,例如離婚後生活上安排

如果你覺得丈夫相處上沒有太顧你 ...
呢個男人,無做過咩好特別,只係單純男人應有風度
呢d係「從未」係C6身上享受過,連拍拖時都無,一切理所當然

我地無做過咩,只係行街,坐低傾偈,食飯
我同佢既成長背景好相似,係佢身上,我唔駛太隱瞞我以往既事

我有好多往事,係C6從來唔知,亦都無想講既意思

瑪瑙宮

你意思係同 c6 感情平淡, 每段關係都會咁架喇. 同新果个激情過後都會咁.

男爵府

haileymama 發表於 17-3-2 11:33
呢個男人,無做過咩好特別,只係單純男人應有風度
呢d係「從未」係C6身上享受過,連拍拖時都無,一切理所當 ...
我的意思是那個男人的人格或許有天會給你很大的「驚喜」
專注解決你和丈夫之間的問題才想其他男人吧。這只是基本對婚姻的承諾和道義。

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

感情是會平淡....... 你自己好好想下。

命令式, 我接受不到, 可不可以同佢傾下。

珍珠宮

畀面勳章

一單還一單
假如沒有這個男人的出現
你和你老公是否可以繼續行落去呢
值得諗諗

1314625    發表於 17-3-28 13:18

水晶宮

問題始終都係要解決嘅,你同C6好好傾下啦

伯爵府

拍拖時你老公都係咁樣,你仲期望佢有咩大改變。你依D迷典型嘅見異思遷,貪新鮮囉。
你想走,冇人會阻到你,但唔該都唔好咁自私,你可以選擇帶埋仔女走,而唔係拍拍囉柚就自己走左去!如果個男人真係愛你,想照顧你,佢應該要接受埋你仔女。

別墅

haileymama 發表於 17-3-2 10:46
我同C6拍拖結婚,一齊左20年,我只係3x歲,大女都中3,佢都顧家,但講真,對住佢,有厭惡感,每日都係命令 ...
感情淡左或者有厭惡感其實已經好難一齊行落去.襯依加有個「機會」, 我覺得你應該同你C6好好傾下, 吾單只係你地相處之間既問題, 仲有將來既打算. 如果佢冇打算改變佢既態度, 咁你就要認真諗下係咪真係要同呢一個人一齊行落去...
BTW, 你C6係咪有咩壞習慣搞到成日同你嘈D錢銀野?

複式洋房

樓主可以諗下,如果冇另一個男人既話,會唔會都想同老公離婚

洋房

咁即使你同左個男人一齊,時間耐左之後你又可以確保個男人對你嘅態度唔變嗎?有時兩個人一齊耐左,好多野都會變得理所當然,試下認真同老公傾清楚先,你咁岩遇到比你新鮮感嘅男人出現啫,如果你冇遇到佢呢?你又會諗到離婚呢一步嗎?

水晶宮

啤梨腰小姐 發表於 17-3-2 15:14
感情淡左或者有厭惡感其實已經好難一齊行落去.襯依加有個「機會」, 我覺得你應該同你C6好好傾下, 吾單只係 ...
壞習慣,佢無,就算係賭馬仔,都係3幾百,我無問題
錢銀上,多數係家庭必要開支,仔女補習,佢覺得,我而家有做野,應該全部貢獻晒比屋企,唔應該問佢

有時我俾唔緊要,突然間唔夠,想開口問,就99審新抱咁問d錢去晒邊

返工買下衫褲扮靚,約朋友食飯,好正路,自問唔係愛好買名牌,係間唔中買個幾千tum下自己,都係用自己錢

佢會講盡好多難聽既說話,例如,你係咪去勾佬

以前的確唔係,今時今日,我好想對佢講,佢恨到

水晶宮

fat_fat_mui 發表於 17-3-2 15:19
樓主可以諗下,如果冇另一個男人既話,會唔會都想同老公離婚
呢個問題,一直圍繞緊,只係無今次呢個引發,情緒爆發得咁勁
btw,我知道要冷靜再觀察2段關系,可能cool down左,我會分得清楚應該留係邊度

複式洋房

haileymama 發表於 17-3-2 15:40
呢個問題,一直圍繞緊,只係無今次呢個引發,情緒爆發得咁勁
btw,我知道要冷靜再觀察2段關系,可能cool do ...

冇錯,呢個係一個重大既決定,要諗清楚

別墅

haileymama 發表於 17-3-2 15:31
壞習慣,佢無,就算係賭馬仔,都係3幾百,我無問題
錢銀上,多數係家庭必要開支,仔女補習,佢覺得,我而家 ...
睇黎佢好似吾係好信任你wo咁你真係應該要同佢好好傾下, 傾完就自己諗清楚留定走.
有時義氣吾係咁講

男爵府

回覆:兩男之間

男女感情係冇分先後,要來既時候誰也擋不住,大家女人明既,不過要處理安排得好啲,不要吾清吾楚,亦要輸得起不要讓自己後悔去吧!

大宅

回覆樓主:

你話你同c6已20年, 你只係3×歲, 咁你點會有好多往事係你c6唔知嘅呢?

另外, 贊成其他人咁講, 比多次機會c6, 比多次機會個家, 真係唔work先算啦。

禁止訪問

回覆:haileymama 的帖子

首頁

尾頁

跳至