夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

haileymama 發表於 17-3-26 09:02
首先,多謝各位意見,我已經選擇了跟丈夫坦白,離開了佢

因為衡量過,大家對生活嘅各方面,根本越走越遠, ...

既然選擇了,也只是你自己人生的新方向。
當自己覺得自己人生比一個家大時,這樣的選擇也正常的,對一個家的付出,每人都會時多時少,而雙方做不到包容,體諒和愛,危機就這樣被他人入侵,對我而言,家這樣被破壞,我是替小孩心傷,我信會影響他們的心理和成長,但也無耐接受現在社會是個人的,自己人生自己做主,有個更好的出現,可以再選擇。但請注意孩子的成長和心理

大宅

haileymama 發表於 17-3-2 10:46
我同C6拍拖結婚,一齊左20年,我只係3x歲,大女都中3,佢都顧家,但講真,對住佢,有厭惡感,每日都係命令 ...

同我好似,我同ex 講左無數咁多次相處態度問題,佢依然固我,最後我走左,過得好好

別墅

要相扶到老邊有咁多激情,多d關心小朋友
父母喺我初中離婚
十年前有一次過馬路聽到個後生仔打電話返屋企:媽我今晚唔返黎食飯
先發現原來我人生冇機會講呢句咁簡單嘅對白

子爵府

回覆樓主:

真心唔明....明明係自己抵抗唔到誘惑...點解要加罪响個c6身上??!
可能真係c6太老馮....但呢廿年你默默忍受??呢廿年真係得唔到c6嘅關心你又肯同佢生兩個??!
既然已經半隻腳想離開自己建立嘅家...何必仍然怪罪自己c6的不是...仲講乜唔捨得對小朋友丫...仲講乜好似好無義氣呢啲廢話??!真心希望你離開自己那家嘅時候,唔好响你仔女面前話你c6有問題!敢做就敢認吧…
同埋提提你,廿十年前你c6一樣有男人應有嘅單純嘅男人風度囉~不過相信你忘記得一乾二淨了!

首頁

尾頁

跳至