美容扮靚

跳至

首頁
12345...37

尾頁

複式洋房

回覆 Felix223 的帖子

我都係! 以前有做RF 及 LASER FACIAL, 而家都無去, 其實計落可以話係慳左錢, (安慰自己中), 可以做密D,(我深信保養是持久及耐性~), 又可以自己睇住戲/劇集做, 唔洗被人煩

複式洋房

謝謝糾正~~唔可以成日用架, 開頭會要求用密D, 一個月後左右, STOP 同DR ARRIVO 最多一星期各一次

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

海珏 發表於 17-3-7 12:45

我都係! 以前有做RF 及 LASER FACIAL, 而家都無去, 其實計落可以話係慳左錢, (安慰 ...

留意一點,某一D美容機,RF是要用專用導入gel,始終唔可以亂自己用其他gel配搭,功效有分別

做機後:一定做保濕mask! 做機一定要做左邊面先做右邊面。

複式洋房

謝謝對, 其實功效點都有D 分別~而且要注意風險, 一開始最好都係跟隨機的GEL。我分享下我的經驗及考慮,大家參考一下~例如ARRIVO 我不會用其他精華, 因為我覺得佢始終是導入肌膚底層。
至於STOP RF 我會用蘆薈GEL的原因是, 我覺得佢GEL的作用是導熱, 而且蘆筍GEL 比較濕潤~例如我在美容院做, 佢地的GEL都係導熱為主, 加上我皮膚無咩敏感, 所以先大膽試用~

想請問點解是做左邊面先做右邊面? 是循環問題嗎?我成日都做左右邊先

男爵府

海珏 發表於 17-3-7 13:06

1. RF點解要用專用cream/ gel : 因為如果唔用一定有風險, 導不到熱便無了RF的功效, 係要用熱先可以stimulate 到皮膚自我增生膠原蛋白.
出面有唔同牌子的RF gel / cream有D會有埋ALOE成份, 但唔代表可用普通蘆薈gel 配RF機使用, 反而你可以買其他牌子的RF gel / cream.

2. Dr. Arrivo : 根本不是一定要佢牌子的精華. 我意思是用正式美容院使用精華原液, 例 : 5ml/ 2ml 裝, 或美客院裝專for 無針導入/ 超聲波/離子導入.不是平時普通精華, 是原液..

3. 因排毒循環, 無論你刮痧/ 磁叉/ RF功能機 : 左邊面先, 之後右邊面.

做美容機面只可做10分鐘. 通常做完機可以用下防敏噴霧先fu 保濕mask, 防敏噴霧 - 簡單D靚D spring water 作舒緩都可以.
做完RF機最好飲杯水幫助排毒

因為我本身玩機玩了10多年,身邊有朋友是美容師, 所以我是這答你.

複式洋房

明白~謝謝

大宅

shala 發表於 17-3-7 01:15
請問香港邊度有Dr Arrivo買?

友和

大宅

海珏 發表於 17-3-4 13:02
至今用了幾次,效果可以話係驚人!
我是配the queen精華,乾的時侯用LA ROCHE-POSAY 噴面,咁就不會浪費太 ...

請問你覺得呢部機個頭咁大夠唔夠貼面?
另外你認為呢部機最主要針對咩問題?
因為本身我都有好多家用美容儀 但聽你介紹完又心思思呢部
對毛孔粗大同膚質唔夠平滑有幫助嗎?謝謝!

大宅

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Felix223 發表於 17-3-7 10:19

恕我糾正一D野,2部機不能隔日用足7日,另外眼皮不能用機, ...
我呢排減肥,塊面瘦左,唔飽滿所以覺得墮,想提升係咪Dr Arrivo 會啱用?會唔會好似 Tripollar 咁流失皮下脂肪架?

公爵府

海珏 發表於 17-3-6 22:27
回覆 littlemelody 的帖子

Cm N8900BF沒有冷凍功能

我部yaman 是HRF一3, 你呢?
我去年在日本買, 但個圈用一次便黑了

Felix223    發表於 17-3-7 17:38

男爵府

A-Mum 發表於 17-3-7 16:49
我呢排減肥,塊面瘦左,唔飽滿所以覺得墮,想提升係咪Dr Arrivo 會啱用?會唔會好似 Tripollar 咁流失皮下 ...
其實兩者都可以提升緊繳改善你所講的問題, 只是Dr Arrivo 的針對是可以補充D精華去皮膚底層, 或者美白...之前已解釋2種分別. 我搵了D INFO copy and paste 比你看.
射頻(Radiofrequency,RF) 原理是把電流通過皮膚接觸產生電阻效應,電阻效應令皮膚的真皮膚加熱,使骨膠原改變結構後收縮,肌膚即時會有收緊效果, 每做一次均有小臉效果。約1星期後收縮了的骨膠原會慢慢被身體吸收,新增的骨膠原便會更有彈性及增多。 因此可達致撫平皺紋、緊致肌膚及消除橙皮紋。

射頻(Radiofrequency,RF) 原理是把電流通過皮膚接觸產生電阻效應,電阻效應令皮膚的真皮膚加熱,使骨膠原改變結構後收縮,肌膚即時會有收緊效果, 每做一次均有小臉效果。約1星期後收縮了的骨膠原會慢慢被身體吸收,新增的骨膠原便會更有彈性及增多。 因此可達致撫平皺紋、緊致肌膚及消除橙皮紋。

RF射頻美容針對問題 :
減淡 : 前額紋 , 眼紋 , 魚尾紋 , 虎紋 , 頸紋 , 妊娠紋
提昇 : 眼眉 , 面頰輪廓 , 胸部 , 臀部
收緊 : 眼袋 ,雙下巴, 手臂肉(BYEBYE肉) , 肚腩 , 小腿
修窄 : 角字面(包包面) , 腰間肉(CALL機位)
其他 : 血液循環 ,通淋巴, 肌膚更有彈性, 收細毛孔

不過其實想皮膚多D吸收唔同養份, Personally Dr Arrivo 會好用D, 係會多用D !! 不過我少用呢D 機做身, 太曬時間.

**大家買之前留意一點 : (我又係太懶打字, copy and paste D info)
如果做面最好買Miss Arrivo Ghost. Dr. 比較難做面.

Arrivo 產品分為 Dr Arrivo Ghost 與 Miss Arrivo Ghost,兩者主要功效為實現提升緊致、美白肌膚、排毒養顏、改善淋巴循環、促進血液循環、活化肌膚。一機多用,功能強大:導入、LED、EMS(微電流)、RF(射頻)、VR(按摩震動)。兩者的分別不算太大。Dr 的導頭面積比 Miss 大一些,Dr 主要用於瘦身 (面部也可,但電流力不能開太大),Miss 則主要用於面部,較能兼顧細緻的位置。Dr 是插電式;Miss則是充電式。

我會建議去上網瀏覽多D美容機專賣店的詳細解釋,
可以比多過2個類似選擇比你 "NanoIn 無針破壁導入儀" / Carebuiw (made in Korea, 呢兩隻, for face, 個頭細緻D 的位做眼唔錯.)

A-Mum    發表於 17-3-7 19:43

大宅

Felix223 發表於 17-3-7 14:14

又學到野

禁止訪問

牛年勳章

複式洋房

唔係啊...呢D係橫跨幾年的成果~加上又有家姐SHARE

大宅

我都買左the clinic,尼部機的確好正.但真係好貴,我諗緊好唔好買埋miss。因為做眼皮the clinic 感覺太大,但因為好貴所以掙扎中.

子爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章

唔如Dr Arrivo the Vegas 有無用呢?我鍾意佢輕便D,個頭又細D

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Felix223 發表於 17-3-7 17:29
其實兩者都可以提升緊繳改善你所講的問題, 只是Dr Arrivo 的針對是可以補充D精華去皮膚底層, 或者美白...之 ...

咁邊部機減面部脂肪最有效呀?

大宅

BeadBead 發表於 17-4-1 20:15
唔如Dr Arrivo the Vegas 有無用呢?我鍾意佢輕便D,個頭又細D

尼部只做眼,做唔到面喎

子爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章

eddiekitty 發表於 17-4-2 09:40
尼部只做眼,做唔到面喎
全面用喎,細頭做眼同虎紋又好似會易D。我本來想平平地買新出隻 Refa S Carat Ray 碌虎紋,不過尋日去試左,完全唔覺有分別,所以轉唸呢個,不過好驚呢個又係無用。
https://m.youtube.com/watch?v=1ebxHTS0CcQ

大宅

BeadBead 發表於 17-4-2 10:03
全面用喎,細頭做眼同虎紋又好似會易D。我本來想平平地買新出隻 Refa S Carat Ray 碌虎紋,不過尋日去試左 ...

如果你試過就知唔夠勁,中環有間店舖有得試你話果隻同miss.你去試下就知我講咩!

首頁
12345...37

尾頁

跳至