美容扮靚

跳至

首頁
12345...37

尾頁

男爵府

bonbonlush 發表於 17-3-6 12:16
回覆 hebi_abi 的帖子

請問如果facetite 同 Stop 比較邊部好D 呢?唔想買到Dr. Arrivo 咁貴
你想比較邊方面?我著重膚質方面,facetite比stop好啲;但V面效果,我見媽咪用stop效果就好過facetite希望幫到你

子爵府

回覆 hebi_abi 的帖子

好謝謝!我想lifting, 睇下stop 咩價錢先,
唔該晒

大宅

我之前香港買平d

別墅

回覆樓主:

本身諗住買refa, 但而家jm你甘講咪唔值得買咯??

複式洋房

回覆 大小小 的帖子

我試過一次無精華,淨係噴泉水,都有提升,但膚質改善無咁明顯,無白到~

複式洋房

回覆 Lyt_lyt 的帖子

我係友x買,7xxx 包三支精華

複式洋房

回覆 humor48 的帖子

refa 是去水腫以及微電流促進血液為主但一定要塗野,唔塗野會「啜」住,我成日覺得好粗暴好似會拉鬆d 皮咁所以唔太鐘意

如果問我,我覺得24k(修正: 用乾電),refa及oregon 的定位都是方便、不用電、日常按摩排毒、瘦面及輕量提升、可帶去旅行,妝前按摩等
個人覺得oregon 鉑金棒是在這些幾個面向中綜合而來是最優勝的
不過網上的評價好似比較鐘意refa 及24k 多d
-----------------------------
stop 及arrivo 效果不同
stop 做完會飽滿,是因飽滿而提升,就好似吹返脹個氣球咁,做完其實有d乾
arrivo 做完會拉提,是因肌肉收緊而提升,好似拉實個皮球d 皮咁,另外再加皮膚狀態改善

所以我覺得因面部流失骨膠原顯老的,首要買stop
面部本身已經脹脹的但下垂,或者皮膚很差的,首要買arrivo

公爵府

海珏 發表於 17-3-4 13:02
至今用了幾次,效果可以話係驚人!
我是配the queen精華,乾的時侯用LA ROCHE-POSAY 噴面,咁就不會浪費太 ...

hadacrie 你用邊個model? thx!

複式洋房

回覆 littlemelody 的帖子

Cm N8900BF沒有冷凍功能
因為我是先買ya men 的 覺得冷凍可有可無
有時無耐性便跳過此程序

複式洋房

鉑金棒和stop均是買左三年以上還是keep 住用
其他都會偷懶唔用

別墅

海珏 發表於 17-3-6 21:57

refa 是去水腫以及微電流促進血液為主但一定要塗野,唔塗野會「啜」住,我成日覺得好 ...

嘩, jm你覆得好詳細! 令我對stop有d心動, 岩岩睇過d資料, jm你做果時係咪都係用跟機既gel? 定用其他野?? 另外做完之後用咩補番水啊???

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

海珏 發表於 17-3-6 21:57

refa 是去水腫以及微電流促進血液為主但一定要塗野,唔塗野會「啜」住,我成日覺得好 ...

我同你一樣,一屋都係機,一部Cutey up RF, 無針導入彩光機+hadacrie +鏟皮機做膽,除咗曾經做過laser facial 外,好多年都冇出去幫襯facial house.
其他24K,鉑金棒有時放喺office 得閒咪碌下..

伯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章

海珏 發表於 17-3-6 22:29
鉑金棒和stop均是買左三年以上還是keep 住用
其他都會偷懶唔用
請問Stop 同Dr. 是否隔住用? 即一日Stop,一日Dr.

一星期用足七日

另外,你用完手上嘅精華,會否考慮轉用其他精華替代?

伯爵府

請問香港邊度有Dr Arrivo買?

男爵府

vvbb2214 發表於 17-3-7 01:11
請問Stop 同Dr. 是否隔住用? 即一日Stop,一日Dr.

一星期用足七日

恕我糾正一D野,2部機不能隔日用足7日,另外眼皮不能用機,眼眉骨可以,所有美容機是避免在眼皮(眼球)、喉嚨個位做。

其實Stop 係RF機主要功能要用番RF 的專用導入gel , 令皮膚自我增生骨膠原。

DR Arrivio : (主要無針導入功能)有RF, EMS微電流丶LED 彩光功能,係要用水溶性的美容原液作導入,例如:透明酸酸、美白丶EGF、幹細胞⋯⋯原液,作出比一般普通導入機更深入皮膚底層的無針導入功能。而RF的功能當然未及正式Stop強勁,另彩光有鎮靜或美白的作用。Dr Arrivo : 1星期做2-3次,之後1星期1次。
兩部機係功能上完全不同。
因為我已經係早一代買,以我所知RF機不可能天天做,因為個面一定好乾。

大宅

Felix223 發表於 17-3-7 10:19

恕我糾正一D野,2部機不能隔日用足7日,另外眼皮不能用機, ...

請問arrivo的ems提升功能真的好好嗎?

另見到淘寶好多arrivo的代購,價錢比日本原價平太多太多,其實有無可能有假貨出現呢?[/sm

男爵府

vliu 發表於 17-3-7 11:21
請問arrivo的ems提升功能真的好好嗎?

另見到淘寶好多arrivo的代購,價錢比日本原價平太多太多,其實有無 ...

有咩仲平過日本, 要小心D?? 寜願自己上網查下有D專賣日本美容儀器的店買安全D. 太貴的我唔建議在淘寶買.
EMS 提升good , 如果冇機,不如直接買Dr. Arrvio (RF//EMS/ 彩光具備有的功能):可以導入精華補充你皮膚,有提升收緊功效。因應你當日需要做什麼精華針對性做。例如亦另外用v face serum 做,可以v face !

大宅

請問部機有無收毛孔功效?

大宅

Felix223 發表於 17-3-7 11:39

有咩仲平過日本, 要小心D?? 寜願自己上網查下有D專賣日本美 ...

Felix223    發表於 17-3-7 12:13

複式洋房

STOP 我第一次是用附機的GEL, 以後係用蘆薈GEL,傳熱功能可能比較慢, 但我覺得功效差不多:)
另外保濕都係用下D 鎮靜MASK, TONY MOLY, 日記都有, 無咩心得, 睇心情多:)

首頁
12345...37

尾頁

跳至