自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

岩岩係日本參觀左某 d 寺 , 神社之類 , 見到有以下呢類野幾特別 , 我買左返黎 , 如果用黎送俾朋友作紀念品合適嗎 , 送呢類係寺廟返黎既野有問題嗎 ?

珍珠宮

hebesiu 發表於 17-3-4 18:57
岩岩係日本參觀左某 d 寺 , 神社之類 , 見到有以下呢類野幾特別 , 我買左返黎 , 如果用黎送俾朋友作紀念品 ...
唔好介意,呢D神佛既野,比我真係唔想收到...... 我想要我會自己去求,但人地送,都唔知係乜......真係掉又唔係,唔掉心又唔舒服.....

唔係怪獸    發表於 17-3-7 14:42
iammiyake    發表於 17-3-7 13:47
natnat_tsang    發表於 17-3-6 15:42

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我就唔啱喇,禮貌下收左轉頭會掉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我就唔啱喇,禮貌下收左轉頭會掉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

送比朋友就唔好啦,親人還可以

wcpcelia    發表於 17-3-5 19:10

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

岩岩係日本參觀左某 d 寺 , 神社之類 , 見到有以下呢類野幾特別 , 我買左返黎 , 如果用黎送俾朋友作紀念品 ...

既然你買時覺得《特別》,何不留來自用?

講真,我收到,會即掉。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

既然你買時覺得《特別》,何不留來自用?

講真,我收到,會即掉。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢D 自己用OK.

送俾人真係唔多好.

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

自用啦

伯爵府

好媽媽勳章

我自己就唔想收了

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

唔好送人

大宅

回覆樓主:

唔好囉~唔收又唔係,收又唔知掉唔掉好

侯爵府

回覆樓主:

我寧願收食物

子爵府

送比人哋都可能會掉,不如留返比自己!

子爵府

唔好客氣喇
我收到禮貌上講聲多謝
轉頭我都唔知掉好唔掉好

伯爵府

擺明比垃圾人掉

子爵府

自用或送俾家人好啦
朋友類送野食,實岩

珍珠宮

如果係平安符之類就可以,呢類有埋彿樣嘅未必個個願意收喎

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

Siuchoi 發表於 17-3-4 19:00
唔好介意,呢D神佛既野,比我真係唔想收到...... 我想要我會自己去求,但人地送,都唔知係乜......真係掉又 ...

應同
人有善念,天必佑之,福祿隨之,眾神衛之,眾邪遠之,眾人成之

首頁

尾頁

跳至