想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 屈記出的排卵棒與 clearplan 比較

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

halaha,
我剛10月時用左,因為我無用過clearplan but so far我覺得效果okay.不過依家都11月我唸屈記無做promote for七拾幾蚊啦o掛!?依家幾錢你知唔知??

別墅

想同大家分享一下, 我上個月是有量體溫同用屈記的捧, 但我的體溫完全冇高同低之分, 於是我就去睇醫生, 醫生話我其實冇排卵, 可能之前停食避孕丸的關係, 而導致荷爾蒙分秘問題,測到有這樣的結果. 我都唔知係屈記唔準還是自己荷爾蒙問題.

侯爵府

sisusuet,
係呀,咁你用屈記係咪chk到2 lines same color架??

別墅

係呀, 仲要day19, day20 同day27 測到兩條一樣深色. 而day21 同28 就一深一淺. 初時仲以為有兩次排卵, 好奇怪.

侯爵府

siusuet,
咁你有無將呢個情況話比e生知??你係比d temp佢所以佢咁講?但單睇temp又唔一定準架??

禁止訪問

侯爵府

HALAHA,
係呀,chk temp都幾苦悶架...尤其係放假都要早dd起身(要每日響around time chk先準嘛)不過依家chk左2個幾月都okay習慣la.我通常chk完就再訓番...為免唔記得我會放個手電響身邊,chk完即刻set入個手電度癈事起身老人痴呆嘛!!

我依家準備好架la,其實10尾都chk到2 lines開左工...下個wk或者有結果o掛but因為呢個幾wk都病...我d temp間接亂到七采所以乜都睇唔到.所以我覺得chance都唔大囉...唯有繼續努力. halaha, u 2!! GBD

別墅

醫生睇完我個體溫表後就即刻問我是否同一時間量同有冇大動作, 我當然照實話同一時間同冇大動作啦 !! 咁佢就話我冇排egg, 雖然體溫會隨著好多因數而改變, 但冇理由, 成40多天都冇高溫期同低溫期之分 ?????

首頁

尾頁

跳至