親子旅遊

跳至
[台灣] 清境民宿

首頁

尾頁

大宅

可介紹一下清境嘅民宿嗎?最好會有車安排去附近景點同餐廳,好似都幾隔涉咁。

珊瑚宮

appleyummy 發表於 17-3-5 21:45
可介紹一下清境嘅民宿嗎?最好會有車安排去附近景點同餐廳,好似都幾隔涉咁。
...

黃慶

子爵府

清境民宿懶人包http://www.itwbnb.com/page.aspx?name=cingjing-bnb&area=nantou

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

appleyummy 發表於 17-3-5 21:45
...
搵D係景點附近既住宿,咪可以煩少D羅

同埋上清境官網,
佢有講境內交通

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我都BOOK 左黃慶

但因8人車, 包車4月13-17

一般1-4日包8-10個鐘
最尾1 日送去台中機場一程
24000 台幣
(請問貴唔貴?)

諗緊住黃慶去清清草園那天包唔包車慳返一日好...
(睇綿羊, 馬, 紙箱王, 伊拿谷LUNCH, 魯媽媽DINNER)
唔包車, 唔知自己攪唔攪得掂...

TKS

大宅

hi3kitty 發表於 17-3-6 15:23
我都BOOK 左黃慶

貴呀,我今日從台中回來,包車$5500一日,司機係香港人,佢架車有兩個car seats, 安全同舒服好多。要pm嗎?

大宅

我都BOOK 左黃慶

黃慶去青青草園果日可以唔洗包車,你講果幾個地方都有接送,青青草園裡面睇羊同馬都係要行路的,我上個月去完,仲行埋落去老英格蘭莊園,如果去伊拿谷就係餐廳接送你

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 ptigger 的帖子

您好行得勁呀 !

請問行去老英格蘭要幾耐?

您有無入去食野? 值得行過去嗎?

THX

子爵府

請問如果住西雅圖, 方唔方便去景點o架

大宅

hi3kitty 發表於 17-3-7 16:32
回覆 ptigger 的帖子

您好行得勁呀 !

冇去食嘢呀,因為屋企人話想去影幾張相,我地喺星巴克廣場果邊行落去,跟google map行,馬路嚟架,有啲危險,我們有小朋友一齊行,唔係太記得幾耐,行左大約20分鐘,因為開始太陽下山,影左幾張相就走左喇

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

kaiyui_BB 發表於 17-3-7 16:44
請問如果住西雅圖, 方唔方便去景點o架
可以自己查下,用 google map 規劃行程,教學:
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17229696&extra=

清境主要係去小瑞士同清境農場兩個地方,
你可以睇下行過去要幾耐,
都可以去清境官網睇下佢地既交通會經邊到

大宅

我都BOOK 左黃慶

你預一曰包車就5千,單程接送就2500
咁你話貴定平!?

禁止訪問

男爵府

有巴士坐!我試過係青青坐去老英格蘭(上車時叫司機提我落車)

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

其實清境農場係有咩野睇,呀女為左份project 尋日去左清境農場住黃慶佢話成個農場得3隻羊冷清清咁冇咩野睇,所以比爸爸鬧爆去堔圳動物園咪算囉 又要貪玩去7天台中加台北。
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

大宅

Cheung33333 發表於 17-3-6 22:29
貴呀,我今日從台中回來,包車$5500一日,司機係香港人,佢架車有兩個car seats, 安全同舒服好多。要pm嗎 ...

想要台中包車司機資料,謝謝!!!

大宅

hhmum 發表於 17-3-10 14:25
其實清境農場係有咩野睇,呀女為左份project 尋日去左清境農場住黃慶佢話成個農場得3隻羊冷清清咁冇咩野睇 ...

好大分別喎!雖然清境農場得羊,馬,但個感覺自由自在好多,而且羊都幾十隻啦

伯爵府

虎到金來勳章

yedda_lam 發表於 17-3-18 14:57
好大分別喎!雖然清境農場得羊,馬,但個感覺自由自在好多,而且羊都幾十隻啦
...

佢話去到得三隻羊同環境好冷清清的,這次幾個同學去係諗住做清境農場同堔圳動物園做個比較返來問左老師,老師叫他們做九族文化村。
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

珊瑚宮

hhmum 發表於 17-3-18 15:11
佢話去到得三隻羊同環境好冷清清的,這次幾個同學去係諗住做清境農場同堔圳動物園做個比較返來問左老師, ...

叫比較-台中麗寶樂園。
香港-海洋公園。

(大家機動遊戲為主,但海洋公園多了海洋生物)

首頁

尾頁

跳至