婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

章魚妹妹 發表於 17-3-6 13:32
既然咁我會唔返去,點解要搞到大家次次見面都咁唔開心,你唔尊重我即係你都唔需要我尊重你!你老公會唔開 ...

我會再少點返去的了

大宅

yiklingelaine 發表於 17-3-7 08:35
同佢地講呢次係最後一次回應唔會同住,直我地2公婆自己會溝通好,唔需要再比任何意見,直接講就因為大家吹 ...

認同你,我同老公自己傾

大宅

xavierma215 發表於 17-3-7 10:21
有時有d人係唔見棺材唔流眼淚
敬酒唔飲飲罰酒
反正都唔想見佢

反曬臉只會令我老公難做,聽曬咁多位意見,我會用借力打力,攪掂老公黎對付佢老豆

大宅

曼谷奶茶 發表於 17-3-7 11:25
一句講晒, 樓主嫁錯人, 跟錯左老公, 你老爺好變態, 樓主都怕無左個老公, 下下又怕反面, 又怕個老公唔開心, ...

我無怕我老公搬返去,我成日都叫佢返6299度訓下架啦,我話我同bb無問題,係佢吾想自己返

呢個世界就係有好多矛盾位架啦,否則我點駛上黎求助同呻呢?

我老公想搬係為個家慳錢,如果女家有地方佢都會搬返女家的,而家我同老公自己傾掂,佢自己攪掂62,所以應該可以解決到

謝謝大家的意見和建議啦,我真係吾識處理,亦吾夠強硬,但從大家意見中,我可以搵到方向去解決,呢個係好大得著黎的,謝謝大家啦

男爵府

maww 發表於 17-3-7 11:36
反曬臉只會令我老公難做,聽曬咁多位意見,我會用借力打力,攪掂老公黎對付佢老豆
...

唔好諗住驚你老公難做啦
事關你老公唔係唔知你嘅意願
但係佢都係唔理
擺你上枱比你自己同佢屋企人拆掂佢
有顧及你嘅就唔會拖嚟帶水比佢屋企人咁轟炸你啦
佢做初一你咪做十五囉
又唔係冇話佢知嘅情況下爆佢
驚咩要佢難做

複式洋房

maww 發表於 17-3-7 11:33
認同你,我同老公自己傾

在我角度,雖然唔知62有幾煩,我還能體諒老人家果種事無大小都要管,但相比起姑奶出聲,仲要加埋呀男朋友,真係堅多事,我真係接受唔到。雖然直接出聲可能檻介,但總好過大家估估下,背後是非,就算最後我要死都死得甘心。我會直接講兩人結婚後就要學習自己有頭家,自已事自己商量自己決定,我地已經一早有共識,就係因為你地經常吹迫,令我地成日咬交,唔通呢D你你地想見㗎?我女仲細,我唔想個女因為甘而無左老豆,我地一家係屋企原本相處開開心心,點解次次都要為呢D小事攪到咬交?掉返轉,我每事要管姑奶家事,跟我做你又得唔得呀?
自己頭家要自己保濩,旁人不要多事,聽完可能佢地會發老皮,但起碼以後收聲耳根清淨

伯爵府

我睇遲了。。。咪乳頭?

大宅

yiklingelaine 發表於 17-3-7 13:05
在我角度,雖然唔知62有幾煩,我還能體諒老人家果種事無大小都要管,但相比起姑奶出聲,仲要加埋呀男朋友 ...

岩岩又打比老公比說話佢聽,真係好煩,究竟想點呀?個仔咁大個人仲要管住曬,成家立室仲要咁,痴線

大宅

問題根源在你老公度, 如果你老公系夠吉士, 佢可以同佢老豆講, 吾使再講呢個話題, 你老爺講一次STOP你老爺一次, 多左你老爺都無癮啦.
另一方面, 你都要同你老公分析下, 你未搬去住都已經同62既關系吾好, 一齊住左之後只會更加惡劣. 如果每天都吵架, 你仲會吾會日日想返屋企? 見到都煩啦.
而且你同你老公結婚是你地2個人相愛可以相處到,吾代表你可以同你62相處到.
你吾想因為2個本來相愛既人因為搬左返去同62住而搞到無曬感情.

洋房

搬返娘家 or rent room la....

大宅

waterkieimelon 發表於 17-3-10 16:16
搬返娘家 or rent room la....

現在是租樓住,從未同住過

大宅

wxmkin 發表於 17-3-10 15:36
問題根源在你老公度, 如果你老公系夠吉士, 佢可以同佢老豆講, 吾使再講呢個話題, 你老爺講一次STOP你老爺一 ...

老公已當面拒絕了,但62又再提,前天62打比老公嘈,老公當的面拒絕左,點知尋晚又打黎嘈,痴線的

我講左企硬,我老公說會拒絕的了

大宅

maww 發表於 17-3-10 17:07
老公已當面拒絕了,但62又再提,前天62打比老公嘈,老公當的面拒絕左,點知尋晚又打黎嘈,痴線的

我講左 ...
只要你老公企硬,你就吾使煩,六吾會影響你地感情.

首頁

尾頁

跳至