論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

工人到港半個月,近日見其個肚有點賬,同埋成日用件外套左掩右掩,其實完全係估,我應如何做呢
請指教

禁止訪問

複式洋房

Somtimes, the body check in her origin country may not be accurante.

Bring her to check (3 weeks after her arrival will give you an accurate pregnancy test result).

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 may123 於 08-12-24 12:06 發表
工人到港半個月,近日見其個肚有點賬,同埋成日用件外套左掩右掩,其實完全係估,我應如何做呢
請指教

你有無帶工人驗身呀?

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

禁止訪問

別墅

原文章由 may123 於 08-12-24 12:06 發表
請指教

如果係我個工人, 我會同佢講, 要照顧bb, 要帶佢去打流感針,
而打針之前, 要做一d檢查確定身體情況適唔適合打!
順便check埋, 當然之前打定落去診所同定姑娘/醫生夾啦!

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 lormy 於 08-12-24 14:50 發表

如果係我, 我唔會帶佢驗身, 唔會插手呢件事, 我請工人時我個agent 講過, 如果工人在一個月內發現有左, agent 會負責, 完全唔關我事, 你工人嚟左半個月, 如果係有就肯定係驗身報告有問題, 唔好諗咁多喇, 叫agent 帶 ...

謝謝和位的回應,間agent係同左佢驗身的

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 may123 於 08-12-24 21:29 發表

謝謝和位的回應,間agent係同左佢驗身的

agent同佢驗咗身, 咁實知佢有無孕嫁.....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

珍珠宮

畀面勳章

你立即通知AGENT啦, 叫agent問下工人先啦。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至