夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Kwankwanccc 的帖子

紙包唔住火, 個女人都唔係18,22.自己有個好老公仲要黎搞破壞, 害人終害己.

男爵府

2019新春慶豚圓

yui1625 發表於 17-3-8 13:34
過來人,可以分享下方法:

可以既,盡量係短時間內試下分開生活

恭喜你可以破鏡重圓,但如果同樣情況,佢回頭係因為我UPGRADE左,我諗我唔會接受。終生伴侶係要共患難,唔係貨品,不可以大條道理隨時隨地揀完又揀,我經濟好左,靚左,或吸引左,你就回頭揀返我,沒這等好事

但做好自己是必須的,這點我非常認同

子爵府

2019新春慶豚圓

~小樹兒~ 發表於 17-3-8 15:02
恭喜你可以破鏡重圓,但如果同樣情況,佢回頭係因為我UPGRADE左,我諗我唔會接受。終生伴侶係要共患難,唔 ...

我認同你說法
自己升了級
我反而不會再走回頭路⋯⋯

男爵府

唔好信。我浪費了6年,結局仍是一樣。

複式洋房

~小樹兒~ 發表於 17-3-8 15:02
恭喜你可以破鏡重圓,但如果同樣情況,佢回頭係因為我UPGRADE左,我諗我唔會接受。終生伴侶係要共患難,唔 ...

如果婚後女人真係downgrade左,其實都要注意下,女人有時因為有人要,個look又唔再在意,生活圈子都窄埋,男人upgrade緊而自己停滯不前,甚或倒退,女人都要檢討下,當然自己upgrade到亦唔一定要跟死呢個男人。

mini1204    發表於 17-3-9 10:10

男爵府

卡爾 發表於 17-3-7 21:56
最慘係佢可以當無事,鬼吾望啲甘概賤男有日比人同樣對待。

就算男人俾人咁對待,都唔會似你地咁傷心。因為啲男人個Focus ,不會在一個女人身上。唔會好似女人咁死心眼

男爵府

2019新春慶豚圓

chingchub 發表於 17-3-8 21:52
如果婚後女人真係downgrade左,其實都要注意下,女人有時因為有人要,個look又唔再在意,生活圈子都窄埋, ...

自我完善是必須的,這點我也同意,夫妻間能互相提點最好,但一般情況而言,狀況差便拋棄你揀第二個,狀況好才回來,大概有點功利,只會更看不起拋棄者

翡翠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

chingchub 發表於 17-3-8 21:52
如果婚後女人真係downgrade左,其實都要注意下,女人有時因為有人要,個look又唔再在意,生活圈子都窄埋, ...

老實, 如果我隔離位因為懶 (不是病)而變得肥, 污where; 抱歉, 我一定會出聲迫佢改善(我陪你做運動亦無問題; 我做開); 如果依然一舊肥豬肉咁; 我真係無辦法開胃. 下場如何好難講.

我既愛入面係有physical attraction; 再一次脷伸, 我膚淺.

大宅

我都覺得女人幾時都要keep好自己,唔係話怕唔怕佢出軌,而係為自己,愛係包容,但如果婚後太不顧身世,搞到又殘又肥又烏where,男女都好,多少都有啲打折扣,唔好信什麼愛你乜都唔介意,只係佢冇講出嚟,有一日出現一個有比較嘅,情況就唔同晒,同埋keep好自己,男人帶你出去,你比其他兄弟朋友嘅老婆正,佢都會有面子啲,所以女人唔好太懶同太慳家,點都要抽啲時間同洗吓錢係自己身上, keep好自己嘅內內外外,世事嘅嘢好難講,而家啲人信唔過,有一日真要分開,就算搵唔搵第二個都好,都要四四正正咁就走翻出市場,唔好搞到自己日久失修落落泊泊咁肉酸咁走

男爵府

2019新春慶豚圓

beebee67890 發表於 17-3-9 10:34
我都覺得女人幾時都要keep好自己,唔係話怕唔怕佢出軌,而係為自己,愛係包容,但如果婚後太不顧身世,搞到 ...
KEEP好自己起碼係對自己負責囉

翡翠宮

講 keep, 有無老公都要 keep .

mini1204    發表於 17-3-9 11:35

子爵府

2019新春慶豚圓

Nancy20090615 發表於 17-3-9 11:17
講 keep, 有無老公都要 keep .

我有keep
唔講無人知我生了小孩
有人追
他都咁

翡翠宮

NBMOM 發表於 17-3-9 11:36
我有keep
唔講無人知我生了小孩
有人追

如果我無記錯, 你之前都講咩都依賴佢
精神生活錢銀;
咁係人都會厭倦
婚姻係另外一個課題
點解唔鼓起勇氣; 好好整理自己既生活?
做一個獨立既人?
咁做, 你老公都未必會回頭; OR 回頭都未必同之前一樣
不過; 最少你可以自在地生活; 唔洗將生活既重心擺係一個人/一件事身上.

翡翠宮

我有keep
唔講無人知我生了小孩
有人追

做好自己就可以了, 佢想點唔到你控制, 要留不會走, 要走不會留.

男爵府

2019新春慶豚圓

我有keep
唔講無人知我生了小孩
有人追

KEEP好自己主要係為你自己好而已,有時對婚姻是輔助,但不像是決定性的因素

公爵府

我都係貪靚之人,樣亦唔差,我肯定帶我出去一定唔會輸比佢所有女性朋友,但初初出事時,好多人都問我小三好靚架,我都係答我絕對唔覺得我係外表問題而有小三,所以男人出軌根本就同個老婆冇乜直接關係,係咁唔滿意,你咪離咗婚再揾,唔好美化自己出軌嘅原因,什麼婚姻生活唔如意,唔如意咪諗方法如意,而唔係用出軌黎做發洩出口

大宅

我有keep
唔講無人知我生了小孩
有人追

我係講都無人信我生左3個,甘又如何。keep好自己提升自己,幾時都無錯。男人。。。都係個句。。。一街都係

大宅

Rubik 發表於 17-3-9 12:35
我都係貪靚之人,樣亦唔差,我肯定帶我出去一定唔會輸比佢所有女性朋友,但初初出事時,好多人都問我小三好 ...

agreed

子爵府

回覆樓主:

有時唔關外表, 、好多小三係核突醜樣

大宅

annsochan 發表於 17-3-9 22:31
有時唔關外表, 、好多小三係核突醜樣

Agreed, 小三唔一定靚不過就肯定夠晒姣, 有D年紀係大過正室添

首頁

尾頁

跳至