夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Deleted

大宅

nanabee0728 發表於 17-3-8 01:28
我同老公結左婚一年,有個仔3個幾月。由拍拖到而家,我老公係對我好,但係錢銀上,佢就呃左我好多。

係拍 ...

你如果金錢上可以照顧自己,先離開一排,重有,所有銀行reset password, 唔明點解你可以比佢攞完一次又一次。唔好比佢知你有$。銀行statement 寄返自己娘家

Jolin_Yuen    發表於 17-3-8 13:19

男爵府

畀面勳章

早離早享受,呢d 人死性不改

peggypeggy820    發表於 17-3-9 12:15

大宅

a328 發表於 17-3-8 01:39
你如果金錢上可以照顧自己,先離開一排,重有,所有銀行reset password, 唔明點解你可以比佢攞完一次又一 ...

我自己都覺得鬼迷心竅, 個時坐月出唔到街,比張卡佢過數。相信佢唔會再禁,點知

男爵府

回覆:(求助)離婚還是原諒(長篇)

同我个賤佬一模一樣,江山易改下一句係咩?你吾好咁天真,趁後生快揾律師九掂佢,信我得永生!

男爵府

假如係我..... 叫齊男女方家人見證 ,比多最後一次機會 , 如再犯就離婚 !

但要將自己大小錢財/銀行戶口全部封鎖保密,無論什麼理由絕不借 !

萬一佢有金錢問題 ,就叫佢去問男家 !

還要按照爸爸責任,每月比家用 (協助孩子生活費)。

Jolin_Yuen    發表於 17-3-8 13:19

侯爵府

如果你真係俾多一次機會,記得所有card改晒password,所有statement亦改晒寄去娘家度,身分證/passport之類最好鍞好,一切一切都係杜絕佢用你名借錢或做擔保

另外,其實佢欠嘅一定唔止咁少,肯定有銀行、財仔、親友數加加埋埋一大堆,jm你都係搵日坐底叫佢老老實實一次過講晒,同埋咩原因要講得清清楚楚,唔可以含糊帶過

仲有jm如果你竟然又幫佢俾錢,唔好俾現金佢,佢話還俾銀行你就直接俾銀行,錢不能過佢手

祝好

Jolin_Yuen    發表於 17-3-8 13:20

珍珠宮

減齡達人勳章

佢條數有幾大,你真係清楚?如果真係比多次機會,首先,要佢列清楚街數有幾多,叫男家清咗條數佢,清唔到就做債務重組,每月還錢經你手還。
叫你老公醒喇,一日啲數未清,唔好再諗做生意,正正經經返工,再搵多份part time .
我係你,會同佢因為個仔會比最後機會,如果佢唔珍惜,就離婚吧!

翡翠宮

回覆樓主:

即走!

大宅

回覆樓主:

佢連你啲金都私自溶埋呀!仲連財仔都借埋!!佢遲啲刮哂你啲錢無錢還俾財仔,連你都賣埋點算!!?佢咁自私,點同佢過人世?無錢就咪學人做生意!做生意要有儲備預要守業,你估實賺咩!連呢啲簡單道理都唔識,佢真係注定失敗~ 你仲信佢實攬抄

公爵府

最緊要攪清楚, 佢係賭定欠債, 睇佢似係賭多過係欠債, 如果係賭, 真係無得救!

大宅

你再俾多次機會佢,等同自殺。
若想佢改過,真係要恨心插身暫時離開佢先。
有時人唔被迫去到某一點,
係唔會改、唔會反省.....
你暫時離開可能令佢立定決心清晒債務
再接番你返屋企。
做人太心軟,有時係害左佢,
趁佢仲有能力做野還債時俾個「危機」佢去改。
否則年紀再大啲,已經懶左唔想改變,慣左借貸渡日都唔覺自己生活有咩問題,呢種病態等同賭徒會害己害人。

象牙宮

nanabee0728 發表於 17-3-8 01:28
我同老公結左婚一年,有個仔3個幾月。由拍拖到而家,我老公係對我好,但係錢銀上,佢就呃左我好多。

係拍 ...

二者。。帶來什么后果。
那一些較合自己?

金錢,自己抓好。精明D。信自己多D。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

錢銀弱..唔好再俾佢管錢

大宅

睇完都覺得好心痛。以我過來人經驗,被呃無數次得出既結果。每次都相信佢最後一次,佢亦每次都話改,知錯求原諒,唔會有下次。每一次既原諒換來只係傷得自己更深。一個大話come一個大話,自己到最後都唔知佢邊句真,直至財仔搵上門,先知自己有幾傻。機會唔係冇俾過,但次次得到既又係d咩?

我就覺得,女人要對自己好d。

瑪瑙宮

信佢一成, 双目失明. 如果你對佢重有留戀, 比一次機會, 叫做對自己無悔.

大宅

tommy715 發表於 17-3-8 01:51
同我个賤佬一模一樣,江山易改下一句係咩?你吾好咁天真,趁後生快揾律師九掂佢,信我得永生!

...

大宅

amber-darling 發表於 17-3-8 04:54
如果你真係俾多一次機會,記得所有card改晒password,所有statement亦改晒寄去娘家度,身分證/passport之類 ...

星期日已經兩家人攤哂牌,差幾多數,佢媽已經幫佢還左大部分數。淨番個d話會幫佢頂埋,我個日已經失去理智,連佢媽都鬧埋,佢媽話應承我12個月後可以屬番d金。佢媽係咪叫我比機會,話佢唔係賭,出發點只係想比好生活比大家,但用錯方法,隻C6都係我爸媽面前扮死狗話保證以後唔會。

我就算真係比機會都會改哂pw, 咩都唔會比佢知。

伯爵府

佢只當你糸櫃員機

大宅

Heureux_Life 發表於 17-3-8 09:45
睇完都覺得好心痛。以我過來人經驗,被呃無數次得出既結果。每次都相信佢最後一次,佢亦每次都話改,知錯求 ...

我都有唸過我以後都唔會再信佢,既然兩夫妻無左信任,仲一齊做咩,其實對佢已經死左心,但真係唔想個仔咁細個就無左父愛,公平d,佢真係對我同仔都好好,如果唔係錢銀上,佢的確係好老公好爸爸。

首頁

尾頁

跳至