自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

fishes 發表於 17-3-9 17:39
因為係頭像嗰張相 所以點都會 show

頭像相係無得set privacy ,你怕陌生人見到/save/share ,就唯有唔放有樣既相做頭像!

琥珀宮

畀面勳章

fishes 發表於 17-3-9 17:42
平時啲相係。依張被 share 嘅係頭像相

你識唔識佢?你點知佢 share?

琥珀宮

畀面勳章

fishes 發表於 17-3-9 17:37
謝謝。我block 在佢同 刪在張相。
真係驚一驚。39547。因為我本身都 set 到連 search 都搵唔到我。所以冇 ...

好老實,你整得做頭像都預左俾所有人睇到架喎,你唔想俾人睇就唔好用自己相做頭像啦,好多9588 既人會週圍識人,add 人又或者pm 人

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

舉報佢偷相,我試過

感激遇上你~

水晶宮

fishes 發表於 17-3-9 16:22
佢直頭唔係我朋友。唔知乜水。 block 佢張相會唔會消失?

佢唔係你朋友,即是你地冇互add對方,佢冇可能睇到你facebook喎!

珍珠宮

fishes 發表於 17-3-9 17:37
謝謝。我block 在佢同 刪在張相。
真係驚一驚。39547。因為我本身都 set 到連 search 都搵唔到我。所以冇 ...

其實點解會有得 share ?

子爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

樓主,我都試過,因為我張相係public 俾嗰個人share 咗(唔識,唔係朋友),之後我set 返privacy 做friend only,同埋block 咗她,就攪掂了。

大宅

木土土 發表於 17-3-9 18:05
頭像相係無得set privacy ,你怕陌生人見到/save/share ,就唯有唔放有樣既相做頭像!
...

頭像可以set friends only, 照計吾係fd不能share, 但cover photo就set吾到了,public only

珍珠宮

2018復活節勳章

littlesister 發表於 17-3-9 18:15
好老實,你整得做頭像都預左俾所有人睇到架喎,你唔想俾人睇就唔好用自己相做頭像啦,好多9588 既人會週圍 ...

我冇諗到唔識嘅人都可以 share 相。又或者我以為我拒絕,張相就可以唔被 share。因為我冇乜研究 fb, 純粹同親人朋友聯繫, friend list全部都識, 唔會加 陌生人 。不過經一事長一智, 宜家就知喇。

My Egg Egg Egg Egg Easter House

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fishes 發表於 17-3-9 17:42
平時啲相係。依張被 share 嘅係頭像相

其實頭像係公開的

首頁

尾頁

跳至