時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章

呢排免得過都唔好去南韓,唔知會唔會好亂

=========================
南韓憲法法院今早作出裁決,通過彈劾朴槿惠,南韓首位女總統朴槿惠成為當地史上首位被彈劾下台的總統。
朴槿惠因為閨密干政事件,南韓國會去年12月9日通過針對朴槿惠彈劾動議,暫停她的總統職權,今日朴槿惠被彈劾下台,韓國須在60天內,再選出新任總統,預計大選會在5月舉行。

bktcc  時政主題或最終演變成時政討論,現已代為搬移到時政擂台  發表於 17-3-10 16:42
日日是好日

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

搞到咁大,點會唔下台喎

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

仲唔落台, 三星都玩完
你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

超級特務 發表於 17-3-10 12:00
仲唔落台, 三星都玩完

三星係韓國係大到不能倒...
三星玩完韓國好大損害....

大宅

一早應該下台啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

落硬啦,只係遲早問題

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

有傳聞佢D衰野係中國爆的,因佢想比美國裝(殺得),所以拉佢下台~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

畀面勳章

大力大力 發表於 17-3-10 12:20
有傳聞佢D衰野係中國爆的,因佢想比美國裝(殺得),所以拉佢下台~

唔出奇。但始終阻止唔到!
Nice to meet you!

珍珠宮

小時經常聽佢老爹大名
政績如何?

大宅

畀面勳章

三星都應該係

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果佢真係做左D衰野(如世越號),佢下台,早應喇﹗

又信埋D三姑六婆,咁唔夠智慧,下啦。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

my005 發表於 17-3-10 12:32
如果佢真係做左D衰野(如世越號),佢下台,早應喇﹗

又信埋D三姑六婆,咁唔夠智慧,下啦。 ...

可以推返佢、而家先爆出黎、勢力都唔簡單

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

luckybaby2011 發表於 17-3-10 12:37
可以推返佢、而家先爆出黎、勢力都唔簡單

有勢力就一定架喇,否則點選到總統吖。

如可以起清佢背後實力,就更加好喇。

有睇過HEALER既,我諗同韓國現實既政治境況差唔多,都係好黑暗。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

親子王國15週年勳章

secretrose 發表於 17-3-10 12:22
唔出奇。但始終阻止唔到!

再睇睇,而家大陸開始禁飛南韓航線,限韓令出台,應該仲會繼續升級,斷佢水喉.等睇下任上台會俾咩反應

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

翡翠宮

畀面勳章

其實我有諗過拖拖下,佢會唔會過到骨

一早肯自己辭職下台,好過被逼落黎
日日是好日

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

漁人得利。 美國笑到騎騎聲!

翡翠宮

畀面勳章

係都唔奇,希拉莉都係被俄羅斯爆大鑊
日日是好日

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

同意,政局亂,薩德又令中韓關係緊張。

首頁

尾頁

跳至