親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

想請問登別站去登別溫泉,如果搭的士要幾錢度?
因為要等 7 個字先有車,
但酒店晚餐唔可以 over 7pm,
想問如果搭的士去貴唔貴?大概要幾耐度?

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

禁止訪問

珍珠宮

Pokiu 發表於 17-3-10 14:33
距離約 8Km, 12 分鐘左右, 你預的士費約 Yen 2600-3000 之間

只不過, 非 JR 埋站時段, 車站外未必有車
唔該曬~ 我會一落 JR 就出去搵的士 ^^
因為未去過北海道, 完全無 concept ~

王國會長

王國會長

AK+BB 發表於 17-3-10 14:09
試下問酒店可否安排車站接送?

男爵府

回覆 AK+BB 的帖子

剛過去的新年坐過二次的士(JR 登別- Mahoroba) ,每程1900yen,約15分鐘。第二次喺早上走時,連二個行李喼及一盒手信,無附加費。第一次喺下午三點幾,剛坐爆一架巴士,又無加班巴士,所以坐的士。第二次喺有二個喼及一盒手信,而早上的巴士都幾爆(全部內地人在第一灘酒店等車)。我去登別早上約十二點到時,人太多,有加班巴士。如坐巴士,我們二大二小都 1100Yen

男爵府

登別 JR 站超細,一出玻璃門就喺巴士站,巴士站前一個車位就喺的士站,隨時都見有的士。而喺酒店走,我叫酒店職員同我叫車,五分鐘有車。

男爵府

AK+BB 發表於 17-3-10 14:09

有些酒店有shuttle 來回車站

珍珠宮

瑩瑩老豆 發表於 17-3-10 15:11
試下問酒店可否安排車站接送?
專登叫佢出黎接我都得架?

珍珠宮

--得得B-- 發表於 17-3-10 18:05
有些酒店有shuttle 來回車站
Shuttle 好似有限時, 我睇過應該趕唔切....

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

AK+BB 發表於 17-3-13 15:07
專登叫佢出黎接我都得架?
間間酒店唔同,你試下睇酒店官網有無寫??

珍珠宮

bblover123 發表於 17-3-10 16:56

剛過去的新年坐過二次的士(JR 登別- Mahoroba) ,每程1900yen,約15分鐘。第二次喺早上走時,連二個行李喼及一盒手信,無附加費。第一次喺下午三點幾,剛坐爆一架巴士,又無加班巴士,所以坐的士。第二次喺有二個喼及一盒手信,而早上的巴士都幾爆(全部內地人在第一灘酒店等車)。我去登別早上約十二點到時,人太多,有加班巴士。如坐巴士,我們二大二小都 1100Yen ...
我都係 book 左 Mahoroba 呀~
多謝你分享你既經驗~
我地 4 個人, 連行李, 可能要分兩架車...

珍珠宮

bblover123 發表於 17-3-10 17:02

登別 JR 站超細,一出玻璃門就喺巴士站,巴士站前一個車位就喺的士站,隨時都見有的士。而喺酒店走,我叫酒店職員同我叫車,五分鐘有車。 ...

男爵府

四個大人坐真喺迫。個車尾箱可以打橫放二個喼及一個蘋果箱咁大的箱,個車尾箱都唔喺合上,打開用鍵拉實唔會彈開,我估四個都可以放得到。

珍珠宮

bblover123 發表於 17-3-13 23:54

四個大人坐真喺迫。個車尾箱可以打橫放二個喼及一個蘋果箱咁大的箱,個車尾箱都唔喺合上,打開用鍵拉實唔會彈開,我估四個都可以放得到。 ...
勉強無幸福~ 豪比佢~

珍珠宮

請問如果由登別溫泉坐 shuttle bus / JR 返去札幌又要幾耐?

王國會長

王國會長

AK+BB 發表於 17-3-20 13:47
請問如果由登別溫泉坐 shuttle bus / JR 返去札幌又要幾耐?

登別溫泉坐 shuttle bus 返去札幌 100分鐘

AK+BB    發表於 17-3-20 14:17

珍珠宮

瑩瑩老豆 發表於 17-3-20 13:55
登別溫泉坐 shuttle bus 返去札幌 100分鐘
ok 喎~ 都係耐 JR 小小咋喎~

男爵府

由 JR 登別去札幌約75分鐘,未計由酒店去JR登別。我坐上次坐 JR 都喺驚大風雪封路,如果你去的時候無風雪,坐巴士會平些但時間就喺固定咗,坐火車就彈性大。

珍珠宮

bblover123 發表於 17-3-20 15:58

由 JR 登別去札幌約75分鐘,未計由酒店去JR登別。我坐上次坐 JR 都喺驚大風雪封路,如果你去的時候無風雪,坐巴士會平些但時間就喺固定咗,坐火車就彈性大。 ...
OIC. 我係 6 月去,應該分別唔大,咁坐巴士會平D同唔使轉車~

大宅

我前年去巴士唔多人坐@@同埋距離唔太遠的,如果坐的士我見JR站外好多的,所以唔駛太擔心

首頁

尾頁

跳至