嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

本身33,身體狀況唔係特別好,亦婚後多年未懷孕,今次第一次中,竟然係孖,驚多於喜,怕佢地唔健康,我們2公婆都冇孖的基因,本身小康之家打算生一個夠哂,現在擔心多D

別墅

meko~ 發表於 17-3-14 02:07
本身33,身體狀況唔係特別好,亦婚後多年未懷孕,今次第一次中,竟然係孖,驚多於喜,怕佢地唔健康,我們2 ...

我都在你另一個post留言,大家可以交流下啊

複式洋房

我初初都係7 weeks 照閃閃知係孖驚多過喜, 但之後一關一關過, 而家兩歲精靈活潑回想真係得來不易, 係上天眷顧,保持心境開朗吧準媽媽, 有很多同路人支持交流

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

moonyan 發表於 17-3-14 15:21
我都在你另一個post留言,大家可以交流下啊

多謝你呀,現在不敢多想,待三個月穩定希望加入大家交流,謝謝你地留言,我覺得孖真的很多關要過比較擔心

---生命無價,請支持領養---

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

yukiyyh 發表於 17-3-14 17:10
我初初都係7 weeks 照閃閃知係孖驚多過喜, 但之後一關一關過, 而家兩歲精靈活潑回想真係得來不易, 係上 ...

恭喜你成功平安生下佢地,希望我也幸運平安,待三個月穩定了我也要向大家多多學習交流,現在慢慢數住日子先,不敢想太多,謝謝大家的鼓勵

大宅

回覆 meko~ 的帖子

放鬆心情,好好享受呢個孕期,加油!

男爵府

Hello all
我都係剛剛知道係bbs..請問您地有打算book埋c+ 兩邊check嗎?有無醫生介紹呀 thanks /

男爵府

能夠 有孖b , 係上天眷顧 和 福氣~~ 加油

大宅

恭喜~好羨慕孖!加油!平安健康快樂

複式洋房

回覆樓主:

想問下你地約7周照閃閃先知係孖
咁剛剛知道bingo時約4周有冇抽血驗hgc?
如有指數係幾多?

大宅

開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

monchhichris 發表於 17-5-5 06:45
想問下你地約7周照閃閃先知係孖
咁剛剛知道bingo時約4周有冇抽血驗hgc?
如有指數係幾多?
我自然懷孕,原全冇諗過孖既可能性第一次五週幾搵婦科醫生照閃閃只照到一個閃閃
差不多八週再搵第二個醫生照先照到孖

冇驗過血
不過回想起四週自己 check cb 勁深色
差不多十秒內現烘

大宅

Meko 你都過左三個月喇 一切ok 嗎?

我都今日15 週,同卵孖胎第一胎
有與趣可以交留下

複式洋房

SiuTwinStars 發表於 17-5-5 10:16

我都係第17週,異卵孖胎第一胎,可以交流下

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

SiuTwinStars 發表於 17-5-5 10:16

我剛15w了,不過因為內有積血,一路有見紅流啡,基本上都是待在家中吃西醫的安胎藥,都好擔心架,昨天剛去產檢醫生說多是2個仔仔,現在開始找尋下鈣片dha的選擇,仲有應該要差不多去約照結構了

複式洋房

meko~ 發表於 17-5-6 07:38
我剛15w了,不過因為內有積血,一路有見紅流啡,基本上都是待在家中吃西醫的安胎藥,都好擔心架,昨天剛去 ...

要唔要去積血?
我都約左20週去照結構~

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

cwktsang 發表於 17-5-6 12:15
要唔要去積血?
我都約左20週去照結構~

積血無得去,慢慢等身體吸收或流出

大宅

meko~ 發表於 17-5-6 07:38
我剛15w了,不過因為內有積血,一路有見紅流啡,基本上都是待在家中吃西醫的安胎藥,都好擔心架,昨天剛去 ...
一路見紅流啡又真是難怪你擔心不過現在肚開始漲
可能會比較有實在感
遲些有胎動了那就更好了

DHA 我用惠氏藻油
鈣片我沒吃,只是一日一粒 materna

子爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

唔好意思啊,想問7week照閃閃,係由上月m第一日,定bingo個日開始計?

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

cici_19900606 發表於 17-5-8 10:27
唔好意思啊,想問7week照閃閃,係由上月m第一日,定bingo個日開始計?

最後一次M的第一天計7w

複式洋房

SiuTwinStars 發表於 17-5-5 10:13
我自然懷孕,原全冇諗過孖既可能性第一次五週幾搵婦科醫生照閃閃只照到一個閃閃
差不多八週再搵第二個醫生 ...

我尋日6w去左照閃閃喇係一個
但我想係孖
唔知會唔會好似你咁有奇蹟發生

首頁

尾頁

跳至