興趣嗜好

跳至

首頁
12345...41

尾頁

瑪瑙宮

dadalui 發表於 17-3-18 12:03
食呀,不止食得幾好味,咪咪開頭都唔食,試咗之後一試難望

但你點整。等我又試下先。溝濕糧度定點? 淮山係一片片果種家定用淮山粉?牛蒡又點整?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

侯爵府

moonlight9198 發表於 17-3-18 12:03
啫喱? 我唔係訂啫喱款。
我訂親就幾種味。
不同味道同希望佢地健康好D。

係呀 有層膠個隻無乜汁 我d貓麻麻地 我買左呢隻係大罐

瑪瑙宮

tpcmela 發表於 17-3-18 11:35
一仔一女
黃色係仔,7月就2歲 啡色係女,剛剛2歲
長放frommm乾糧 夜晚罐罐食開princess

Frommm呢隻乾糧冇食過。
貴嗎?

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

侯爵府

moonlight9198 發表於 17-3-18 12:04
我上次冇去寵物節。

我都係第一次去 買左d風乾小吃就算!罐罐又唔係特別平

侯爵府

moonlight9198 發表於 17-3-18 12:07
Frommm呢隻乾糧冇食過。
貴嗎?

Over baked 食過但太油,隻仔係咁嘔!又食過o字頭個隻佢地又唔太中意!轉左幾次就試下fromm鴨肉味 佢地又ok 毛色好令 所以我無再轉啦
我買大包好似係15kg 4百幾5百左右

洋房

moonlight9198 發表於 17-3-18 12:06
但你點整。等我又試下先。溝濕糧度定點? 淮山係一片片果種家定用淮山粉?牛蒡又點整?
...

首先買D靚淮山和牛蒡,要買新鮮,我買呢兩種都係日本,買返嚟兩樣都要去皮,最好擺在下面上面蒸魚,大約蒸1-2個鐘,咁就大功告成准山諗咗可以整爛都好似糊仔咁,就可以撈9糧,我係撈乾糧,蒸好d魚汁唔好倒咗去,撈埋比佢哋食,對d毛好好,你試吓

瑪瑙宮

tpcmela 發表於 17-3-18 12:06

我都係。我家剛入貨。一陣回家影比你睇。
我會加少少暖水落濕糧比佢地食的。

瑪瑙宮

tpcmela 發表於 17-3-18 12:11
Over baked 食過但太油,隻仔係咁嘔!又食過o字頭個隻佢地又唔太中意!轉左幾次就試下fromm鴨肉味 佢地又o ...

oven-baked 改良左。乾好多。唔油。但最緊你隻糧你隻貓咪岩食。

男爵府

回覆樓主:

我又放相先,放最細啲孫,太多貓放唔晒

esmehouse    發表於 17-3-19 20:17
esmehouse    發表於 17-3-19 20:17
ttjl7    發表於 17-3-19 15:24

侯爵府

katrinabekiki 發表於 17-3-18 12:47

好得意呀 bb係最可愛

侯爵府

moonlight9198 發表於 17-3-18 12:44

我都係。我家剛入貨。一陣回家影比你睇。

我會加supplement粉同水落罐罐度 不過口味佢地成日變,好難捉摸

男爵府

tpcmela 發表於 17-3-18 12:52
好得意呀 bb係最可愛

而家就2個月大,我會舒服啲,得番3色女未有主人,照顧小1隻得1隻

瑪瑙宮

katrinabekiki 發表於 17-3-18 12:47

嘩。。好可愛。
全部異短? 好多孫呀。

瑪瑙宮

katrinabekiki 發表於 17-3-18 12:55
而家就2個月大,我會舒服啲,得番3色女未有主人,照顧小1隻得1隻

你送晒比人? 捨得?

男爵府

moonlight9198 發表於 17-3-18 14:29
你送晒比人? 捨得?

我自己留左1隻,佢原本有主人1架,但我決定唔放貓重新再搵,無話唔捨得,因為經常會見

瑪瑙宮

katrinabekiki 發表於 17-3-18 14:43
我自己留左1隻,佢原本有主人1架,但我決定唔放貓重新再搵,無話唔捨得,因為經常會見
...

你賣晒?留番一隻都好。貓媽一次過冇晒仔女會好可憐同可能唔開心。

瑪瑙宮

tpcmela 發表於 17-3-18 12:06

我買幾種味。
但又唔係日日食既。乾糧為主。有時食蒸雞柳。但食一排佢地又要停下雞柳先再肯食。

瑪瑙宮

katrinabekiki 發表於 17-3-18 14:43
...

經常見到都好。佢地有好主人就好。

男爵府

moonlight9198 發表於 17-3-18 15:29
你賣晒?留番一隻都好。貓媽一次過冇晒仔女會好可憐同可能唔開心。

媽咪唔會,已絕育,總共有2隻b陪佢,佢而家非常開心,因為無貓同佢爭寵

男爵府

moonlight9198 發表於 17-3-18 15:56
經常見到都好。佢地有好主人就好。

佢地有呀,放心見你開post所以我先出聲

首頁
12345...41

尾頁

跳至